reklama
grushka
szczęśliwa
czesc. corke urodzilam w 35 tc. kilka dni temu skonczyla 3 miesiace.do tej pory byla zdrowa i wszystko bylo ok.
na ostatniej wizycie u lekarza okazalo sie za ma asymetrie i kiepsko podnosi glowke jak na swoj wiek...
dostalam skierowanie na rehabilitacje. w najblizszej poradni okazalo sie ze jest przepelnienie i dzieci juz nie zapisuja :-(
czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? czy ta asymetria to cos groznego,czy przechodzi z czasem po rehabilitacji? jak moge ja dodatkowo leczyc w domu?
moze macie jakies namiary na dobra poradnie rehabilitacyjna w warszawie? prywatne ceby sa zabujcze no ale jak nie bedzie wyjscia...
pozdrawiam.
na ostatniej wizycie u lekarza okazalo sie za ma asymetrie i kiepsko podnosi glowke jak na swoj wiek...
dostalam skierowanie na rehabilitacje. w najblizszej poradni okazalo sie ze jest przepelnienie i dzieci juz nie zapisuja :-(
czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? czy ta asymetria to cos groznego,czy przechodzi z czasem po rehabilitacji? jak moge ja dodatkowo leczyc w domu?
moze macie jakies namiary na dobra poradnie rehabilitacyjna w warszawie? prywatne ceby sa zabujcze no ale jak nie bedzie wyjscia...
pozdrawiam.
Witaj grushka ja z synkiem chodziłam na Tarchominie przy ulicy Ćmielowskiej 15. tam jest naprawdę dobra rehabilitantka, ćwiczy metodą bobath, mi pomogła, synek miał wzmożone napięcie mięśniowe.jak będziesz zainteresowana poszukam nr tel.
Agnieszka_AJ2811
[*] 21.05.08 [*]12.05.09
Witajcie....
Mnie równiez martwi nieobecnośc Mamy Julci......
Widzę,ze przydałoby się zdrówko dla Waszych pociech...zycze Im i Wam bardzo wiele zdrówka i cierpliwości...chociaz wiem,ze nie jest łatwo gdy Dzieciaczki chorują.....my narazie się trzymamy...no moze lekkie przeziebienie....ale nie jest zle....
Pozdrawiam Was ciepło..no i raz jeszcze zdrówka......
Mnie równiez martwi nieobecnośc Mamy Julci......
Widzę,ze przydałoby się zdrówko dla Waszych pociech...zycze Im i Wam bardzo wiele zdrówka i cierpliwości...chociaz wiem,ze nie jest łatwo gdy Dzieciaczki chorują.....my narazie się trzymamy...no moze lekkie przeziebienie....ale nie jest zle....
Pozdrawiam Was ciepło..no i raz jeszcze zdrówka......
efika
Fanka BB :)
czesc. corke urodzilam w 35 tc. kilka dni temu skonczyla 3 miesiace.do tej pory byla zdrowa i wszystko bylo ok.
pozdrawiam.
Spokojnie! Wiele dzieci ma asymetrie (i to nie tylko wczesniaki) i po cw nie ma po niej sladu! Wazne zebys wybrala dobrego rehabilitanta! Niestety jest to zwiazane z wydatkami i to sporymi ale warto bo w przychodni nie zawsze bedzie miejsce albo beda rzadke wizyty. Rehabilitant pokaze Ci jak masz mala nosic, ukladac, kapac i jak z nia cwiczyc w domu, takze sporo bedziesz mogla pomoc jej sama. Moj synek nie podnosil glowki, mial asymetrie, nie bawil sie raczkami, mial wzmozone napiecie miesniowe a po cwiczeniach wszystko odeszlo w niepamiec! Wazne zebyscie cwiczyli systematycznie i napewno wszystko bedzie ok! Glowa do gory i powodzenia.
Witaj GRUSHKA:-)
EFIKA ma racje
Bardzo duzo dzieci ma asymetrie i problemy z podnoszeniem glowki,wiec naprawde nie ma sie czym martwic
Wystarcza odpowiednio dobrane cwieczenia i mala szybciutko nadrobiz zaleglosci
EFIKA
U alergologa nie bylam ale małe prowadzi gastroenterolog i mialy wszystkie badania w kierunku alergi i sa juz po gastroskopi
Kurcze urodzily sie idealnie zdrowe,bez zadnych problemow,od poczatku same oddychaly a teraz to stale cos z nimi mam![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Dzisiaj Wiktoria wpadla mi w taka furie ze przez ponad pol godziny mi sie darla bez powodu i bez lez
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze bylysmy wtedy na zakupach
EFIKA ma racje
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Wystarcza odpowiednio dobrane cwieczenia i mala szybciutko nadrobiz zaleglosci
EFIKA
U alergologa nie bylam ale małe prowadzi gastroenterolog i mialy wszystkie badania w kierunku alergi i sa juz po gastroskopi
Kurcze urodzily sie idealnie zdrowe,bez zadnych problemow,od poczatku same oddychaly a teraz to stale cos z nimi mam
Dzisiaj Wiktoria wpadla mi w taka furie ze przez ponad pol godziny mi sie darla bez powodu i bez lez
grushka nie martw sie dziewczyny maja racje wiele dzieci ma asymetrie i to nie problem. Rehabilitan pokarze ci jak cwiczyc z maluchem jak go nosic i jesli ma preferowana jakos strone to podcvhodz do niego z drugiej strony i podawaj zabawki aby zmobilizowac do cwiczenia
Powodzenia
Powodzenia
grushka
szczęśliwa
dzieki za cieple slowa.
juz troche ze mna lepiej, bo poczatek dnia byl naprawde kiepski. nie martwilabym sie ta asymetria tak bardzo gdyby udalo mi sie mala zapisac na wizyte do specjalisty zeby okreslil co dalej, bo jestem w kropce i kompletnie nie wiem co robic.
prawie caly dzien probowalam nas gdzies zapisac (narazie z nfz) ale albo nie maja miejsc albo przyjmuja dzieci ale starsze...
mala skreca glowke na prawa strone. klade ja raz na jednym boku raz na drugim, na brzuchu. zabawki przewiesilam na lewa strone. podchodze raz z jednej raz z drugiej strony. zachecam do podnoszenia glowki... ale nie jestem lekarzem, potrzebuje fachowej porady.
trudno, jeszcze jutro sie troche podenerwuje przy telefonie i jezeli to nic nie da pewnie zdecyduja sie na prywatną wizyte.
bombelek8 - znalazlam nr w internecie do gabinetu na ćmielowskiej :-)
zycze duzo zdrowia dla waszych maluszkow :-)
juz troche ze mna lepiej, bo poczatek dnia byl naprawde kiepski. nie martwilabym sie ta asymetria tak bardzo gdyby udalo mi sie mala zapisac na wizyte do specjalisty zeby okreslil co dalej, bo jestem w kropce i kompletnie nie wiem co robic.
prawie caly dzien probowalam nas gdzies zapisac (narazie z nfz) ale albo nie maja miejsc albo przyjmuja dzieci ale starsze...
mala skreca glowke na prawa strone. klade ja raz na jednym boku raz na drugim, na brzuchu. zabawki przewiesilam na lewa strone. podchodze raz z jednej raz z drugiej strony. zachecam do podnoszenia glowki... ale nie jestem lekarzem, potrzebuje fachowej porady.
trudno, jeszcze jutro sie troche podenerwuje przy telefonie i jezeli to nic nie da pewnie zdecyduja sie na prywatną wizyte.
bombelek8 - znalazlam nr w internecie do gabinetu na ćmielowskiej :-)
zycze duzo zdrowia dla waszych maluszkow :-)
grushka
szczęśliwa
a wlasnie...
efika, z ktorego tygodnia jest twoj maluszek? jakbys mogla napisac jak wygladaja takie zajecia i na czym polegaja cwiczenia, ile godzin obejmuja... wtedy moglabym juz troche pocwiczyc w domu. z tego co piszesz twoj synek mial bardzo podobna sytuacje i super ze jest zdrowy:-)
jezeli jestes z warszawy moze znasz jakiegos dobrego rehabilitanta?
pozdrawiam
efika, z ktorego tygodnia jest twoj maluszek? jakbys mogla napisac jak wygladaja takie zajecia i na czym polegaja cwiczenia, ile godzin obejmuja... wtedy moglabym juz troche pocwiczyc w domu. z tego co piszesz twoj synek mial bardzo podobna sytuacje i super ze jest zdrowy:-)
jezeli jestes z warszawy moze znasz jakiegos dobrego rehabilitanta?
pozdrawiam
reklama
grushka nie wiem jak jest u was ale u nas funkcjomuje cos takiego jak wczesna interwencja przy szkole specjalnej sa tam zajecia dla małych dzieci...sprubuj sie dowiedziec czy cos takiego jest u was bo tam jak tylko masz skierowanie z poradni psych-ped to musza przyjac i sie nie czeka...a ja wiem ze te wczesne nterencje sa lepsze bo w osridku dzicko jest objete cała rehabilitacja ruchowa, psycholog pedagog i logopeda
i bardzo dobrze robisz ze symulujesz nie lubiana strone i nie martw sie jak bedzie trosze marudziła
i bardzo dobrze robisz ze symulujesz nie lubiana strone i nie martw sie jak bedzie trosze marudziła
Podziel się: