reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
nie wiem czy tu jest miejsce na opisywanie swojego przypadku, jeśli nie to przeniose ale moze jak opisze swoja sytuacje to ktos z Was mi pomoże i odpowie na pewne zagadnienia.

31 marca urodzłam trojke wspaniałych synów, nesteyu trzeba bylo rozwiazac ciaze bo mialam zespół hellp i grozilo na śmiercia. Chłopcy urodzili sie w 28 tygodniu.
I takie dane Olek -1300 gram, infekcja bakteryjna wrodzona
Antek -1100 gram infekcja plus wylew dokomorowy 3 stopnia, oddycha juz samodzielnie
Julek -950 gram infekcja, niedojrzale płuca dwie porcje sulfaktanu i jest juz 12 dzien pod respiratorem zaczyna sie rozedma płuc, 2 drugiej dobie mial robionego Botalla.

Aktualnie przebywaja w dwoch roznych szpitalach, zawoze im mleko ale średnio toleruja , maja obstrukcje.
Poradzcie mi czy kogos dziecko mialo podobna sytuacje chocby jednego dziecka to bde wiedziala do kogo zworcic sie z pytaniami.
Chłopcy sa trojakami jednojajowymi> pozdrawiam i z góry Dziekuje za odpowiedzi.

ja tez nie pomoge ale zycze zdrowka dla maluszkow i dla siebie duzo sił bo tego najbardziej potrzeba mama wczesnieczków

Wogole jakos pustawo sie zrobiło:-(

My bylismy dzis u neurologa i jest oki z Adasiem kontroloa za poł roku a z chodzeniem Maciusia mamy sie nie martwic i ma tylko uczyc sie jezdzic na roweku chodzi o pedałowanie:-)

U nas to ostatnio stale cos sie dzieje:no:
Teraz Klaudia robila kupki z duza iloscia krwi:no:Jestesmy po gastrologu i po chirurgu.Badania byly nieprzyjemne ale wiem ze ma strasznie popekane sluzowki.Teraz pediatra musi ustalic odpowiednia diete
Od dzisiaj zaczelismy wprowadzanie produktow z koziego mleka
No i male waza po 7200

U nas tez beznadziejnie, mały ma znowy zapalenia gardła i gorączkę( 2 miesiące temu był w szpitalu ) znowu antybiotyk:-( eeeeeehh.
zdrówka dla wszystkich maluszków

U nas to ostatnio stale cos sie dzieje:no:
Teraz Klaudia robila kupki z duza iloscia krwi:no:Jestesmy po gastrologu i po chirurgu.Badania byly nieprzyjemne ale wiem ze ma strasznie popekane sluzowki.Teraz pediatra musi ustalic odpowiednia diete
Od dzisiaj zaczelismy wprowadzanie produktow z koziego mleka
No i male waza po 7200

Biedulka! Musi bardzo cierpiec. A czy bylas z nia u alergologa? Kiedys czytalam ze dzieci uczulone na gluten maja problemy z jelitkami (zanikaja kosmki jelitowe itp). Zycze zdrowka dla myszki!

reklama
U nas tez beznadziejnie, mały ma znowy zapalenia gardła i gorączkę( 2 miesiące temu był w szpitalu ) znowu antybiotyk:-( eeeeeehh.
zdrówka dla wszystkich maluszków

bombelek - oby tylko nie szpital! To najgorsze miejsce na ziemi dla dziecka. Oby szybciutko mu przeszlo. Antybiotyk juz troche pomogl?

Do góry