reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Malgosia-mysle zebys nie martwila sie na zapas bo jak na razie u Was jest tylko podejrzenie ze to mleczko a tak naprawde to do konca nie wiadomo.Mysle ze poki co to lekarze musza jak najszybciej wylapac przyczyne zlogow.U nas stwierdzono ze to ewidentnie przez mleczko.Powiem Ci tak,bo wiem ze dluga i zmudna droga przed Toba w nauce picia.Ja mleka nie odstawilam bo nie moglam.Amelia bardzo dlugo pila tylko mleko poniewaz mialam tez problem z wprowadzniem nowych pokarmow.Nie z zakazu lekarza,po prostu moje dziecie nie chcialo nic nowego probowac i wszystkim plulo.Wiec nie moglam zrezygnowac z mleka z wiadomych powodow-nie jadlaby nic:baffled:No wiec mleko pozostlo w naszej diecie,ale z uporem maniaka podawalam picie.Wiesz musisz probowac wielu rzeczy(soki,herbatki,woda kisiel itp.)Moze po prostu nie trafiasz ze smakiem.Powiem Ci tak.Amelia pije od niedawna(jak na ponad poltoraroczne dziecko) i pije tylko herbatke o smaku jablko z malisa i kisiel truskawkowy,nektar brzoskwiniowy i dawniej bywalo ze sko z marchwii.Czasem zdarzy sie zwykla herbata.Tydzien temu udalo mi sie wprowadzic wode z miodem.I nic pozatym nie ruszy absolutnie.Mozesz tez poprobowac z roznych butelek,moze bidon lub kubeczek?:confused:A noz widelec.W naszym przypadku przepajanie pomoglo na zlogi i nerki zaczely prawidlowo pracowac.Przede wszystkim poradz sie lekarzy co zrobic w takim przypadku,ale mysle ze picie odgrywa tu duza role.Nie wiem,moze zmiana mleczka?Amelka pije nadal mleko ale juz tylko 200ml rano i 200ml przed snem(jeszcze niedawno pila po 200ml 4-5 razy dziennie.Wiem ze latwo sie mowi ale sama to przezylam i wiem jak trudno nauczyc pic malego niepijka:-DZycze powodzenia i mamnadzieje ze lekarze szybko okresla co powinnas zrobic.A tym czasem nie martwiaj sie i podawaj mleczko,bo dziecko musi cos jesc.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
hehe a ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dałam mu jeszcze raz to nowe mleko i zasmakowało mu że hohoho!!!:tak::tak::tak:bez marudzenia butla w buzie i do dna:-) Ale z tą kaszką to nie wiem:-( Dzisiaj mu dałam jakies 20min po karmieniu. i co z tego ze mu smakowała jak zwrócił...nie chciałam na głodnego bo wiadomo, że nie zje tkaiej ilości żeby się najadl a tylko sie wkurzy. Kurcze może iść do pediatry zeby faktycznie coś pozmieniał.....:confused::confused::confused:bo szczerze mówiac to ja byłam przygotowana na pierwsza marchewe a on mi mówi o kaszce....:sorry2:

no tez o tym myslalm, ale po rozmieszaniu ona nie jest super gładka. sa tam takie drobinki grubsze...nie wiem czy to pociagnie przez smoka...:confused:ale wszyzstkiego trzeba spróbowac .zobaczymy;-)

Witajcie
Jesteśmy po wizycie w szpitalu w Prokocimiu, u pulmonologa ok , mamy się zgłosić gdyby mały nadal chorował przy lekarstwie które berze( Singulair), ale u Chirurga przeżyłam szok:szok:, czeka nas operacja.Maciuś ma przepukline jąderek , a pierwszym razem twierdzono ,że to tylko wodniaki ,że się wchłoną do roku :-(i co? Opreacja!, a myślałam że jest ok , bo jąderka zmalały a tu taka wiadomość,nogi mi podcięło niedość że maały ciągle choruje to jeszcze operacja:-:)-:)-( Boje się najbardziej tego usypiania , spać w nocy nie mogę!Termin mamy na 10 marca , Trzymajcie kciuki!

czy wasze dziecko mialo przy urodzeniu wylewy III i IV stopnia? jesli tak to jakie moga byc tego skutki?lekarka znowu stwierdzila ze moj syn ma porazenie mozgowe!!!mam dosc!!!!

czy wasze dziecko mialo przy urodzeniu wylewy III i IV stopnia? jesli tak to jakie moga byc tego skutki?lekarka znowu stwierdzila ze moj syn ma porazenie mozgowe!!!mam dosc!!!!

Moje male mialy 1-2 stopien i ustapily same:tak::tak::tak:A czy lekarka ktora to powiedziala zrobila malemu najpierw usg przezciemieniowe czy tak sobie to powiedziala:baffled:
Nie wiem jakie moga byc tego skutki ale te wylewy sa w skali od 1 do 4:no:
Mam nadzieje ze ta lekarka sie myli:no:
A maly zaczal juz Tobie pic herbatki albo soczki?

Znalazlam to na google
Krwawienia trzeciego i czwartego stopnia najczęściej nie pozostają bez wpływu na przyszły rozwój dziecka." (Fundacja Wcześniak)
Konsekwencjami uszkodzeń ośrodkowego układu nerwowego mogą być mózgowe porażenie dziecięce, uszkodzenia wzroku i słuchu, rozwój dysharmonijny i zaburzenia emocjonalne. Więcej informacji na ten temat znajdziecie na stronie www.wczesniak.pl

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.

ANGELA:-)
Na pewno bede trzymala kciuki za Maciusia:tak::tak::tak:
Oby wszystko dobrze sie skonczylo:-);-)

wiesz co powiedziala mi to lekarka ktora widziala mojego syna pierwszy raz ot tak rzucila ze dziecko ma porazenie mozgowe!!!!!chodzimy do masy lekarzy i nikt mi tego nie stwierdzil maly mial USG pare miesiecy temu III wylew sie wchlonol calkowicie a IV narazie niewiadomo!maly narazie pod wzg psychicznym rozwija sie super jest bardzo radosnym dzieckiem rwaguje na wszystko i w sumie ciagle sie smieje fakt ze jeszcze nie mowi ale na to ma czas faktycznie pod wzg ruchowym jest do tylu i to mocno ale widac poprawy wiec niewiem o co tej lekarce chodzi!Szymus skusil sie jedynie na kisiel hahaaa i troche soku kubusia...oby tak dalej...buziaki

reklama
Małgosiu nie przejmuj sie jesli lekarz który nie laeczy twojego dziecka , nie robiac mu badan mowi cos takiego to co jasnowidz jakis czy co

Przeciez wasze dziecko jest pod opieka lekarzy a neurolog nic ci takiego nie powiedział. A to ze jest rtroszke opuzniony to nadrobi trzeba dac czasu

Do góry