reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

a to w takim razie ją przerwę:-) Byliśmy u pediatry i zaczynamy kaszki bezglutenowe. Już była pierwsza próba i nawet coś udało się wcisnąć w tą malutką buzkę, ale potem było trochę płaczu i....zwymiotował wszystko:confused:nie wiem o co chodzi. Kaszka mu smakowała, sam otwirerał pysia ale co z tego. nie wiecie czego to może być przyczyna?? Może za dużo...no ale w sumie to zjdłał 1.5 łyżeczki...będziemy dalej próbować i jak nic się nie zmieni to do pediatry znowu. A może najpierw zrobić mu w butli:confused:czy to raczej to samo?

reklama
Kerna a lubi ciagnac butle jesli tak to sprubuj tylko nie bardzo gesta. A zwymiotowac mogl tez z płaczu

KUNDA własnie o to chodzi ze płakał przez brzuszek .Wiercił sie i wyginał. A za jakieś pół godziny wszystko zwrócił.:confused:Potem od razu było lepiej, wziął cyca i lulu. No jasne ze woli cyca, ale czasem wieczorem go dokarmiam bo mu nie starcza i jakoś ta butlę doi:tak:

wiesz moze kaszka była za gesta i ciezko stawno bo on nie przyzywczyjony...nie wiem...ja kaszke podalam jak mieli ok poł sprubuj za kilka dni znowu i zobaczysz czy to był jednorazowy powod czy nie jesli sie powtorzy to nie dawaj aby brzuszek mogł dojrzec

Ja dawalam kaszke jak skonczyly 5 miesiecy:tak::tak::tak:
Bylo to w butli,na 150 ml mleka dawalam 1 miarke kaszki:-):-):-)
Jak Klaudia wypila mi taka butle kaszuni to spala po niej 3,5 godz (a zasnela mi od razu przy butli):tak::tak::tak:

hmmmm moze fakt ze za gesta...jutro spróbujemy z butla i bedzie wiadomo. no dzieki wiekie;-)nie wiem czemu lekarz kazal dawac jako papke...:confused:

Jako papke tez mozesz dawac jak najbardziej:tak::tak::tak:Ale raczej taka polplynna a nie typowo gesta;-)
Powodzenia:-)

Czesc dziewczyny mam naimie Renata mam 20lat dwójki bobasówi zarazem jestem mamą wczesniaka mój synek urodził sie w 36 tygodniu ciąży po porodzie synek miał odme płucną i RDS teraz jest już wszystko dobrze obecnie synek ma 7 miesięcy i jest radosnym i zdrowym chłopcem.Pozdrawiam:-)

DOWIKLA no a wiesz jak czytam na necie to przeciez wszędzie piszą, żeby pierwsze papki dawać wodniste:zawstydzona/y: a jak przyszło co do czego to skleroza:sorry2::sorry2::sorry2:. dzięki i dzis następna próba.A chciałam zrobić wszystko jak trzeba według przepisu:-DA co u Ciebie??? Jak maluchy?
WIKTORIA12 fajnie, że wszystko dobrze z Twoim wcześniaczkiem:happy:

reklama
Moje dziewczynki znowu maja zawalone noski:wściekła/y:Mam nadzieje ze nic sie z tego nie rozwinie;-)Ale poki co spacerkow sobie nie odpuszczamy:-)
KERNA:-)Napisz pozniej jak kolejna proba podania kaszki:tak::tak::tak:
Moje wlasnie jadly dzem brzoskwi niowy niskoslodzony lyzeczka:szok:a do tego po skibie chlebka z szyneczka z kurczaczka;-):-)

Do góry