reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

Dzieci chyba tak maja bo moja hani tez wiecznie mokra w te upaly ale co pytam i widze inne dzieci wszystkie mokre wiec raczej nie ma sie co przejmowac

reklama
uspokoilyscie mnie troche. tyle, ze moj piotrus jest zawsze spocony, nie tylko w upaly. np my chodzimy po domu w spodniach i w dlugim rekawie a on w pampersie i koszulce i jest mokry. jak go porownuje do innych dzieci to moj jest zawsze najbardziej spocony. za miesiac wyjazd w cieple kraje i ciezko to widze.

Majandra, bylioscie na bilansie?
jest teraz jaks szczepionka?

dziewczyny, te ktore wczesniej nie szczepily na pneumokoki i inne dziadostwa, teraz to robicie? chyba wlasnie w wieku 2 lat jest ostatni dzwonek:sorry2:

P pilegniarka kazala przyjsc z Julitka juz w nastepny poniedzialek na bilans ( tylko ze w poniedizlake nie am pediatry:-D:-D)

dziewczyny, te ktore wczesniej nie szczepily na pneumokoki i inne dziadostwa, teraz to robicie? chyba wlasnie w wieku 2 lat jest ostatni dzwonek:sorry2:

P pilegniarka kazala przyjsc z Julitka juz w nastepny poniedzialek na bilans ( tylko ze w poniedizlake nie am pediatry:-D:-D)

my byliśmy na bilansie nie ma teraz żadnej obowiązkowej szczepionki na pneumokoki meningo będę szczepić jak tylko Zuzi przejdzie ten katar bo idzie do przedszkola no i urodzi się dzidziuś więc wolę żeby niczego nie przyniosła do domu
dlaczego ostatni dzwonek? tylko to się zmienia że po 2 roku życia jest tylko jedna dawka

No właśnie już kiedyś pisałam,że teściowa chce na 2 latka sprezentować pneumokoki Mateuszowi tak jak zrobiła z Mikolajem (chodzi o przedszkole),a może i na maningokoki zaszczepimy... Sama nie wiem,bo boję się tych szczepionek, choć nasza pediatra mówi,że po tych szczepionkach nie ma żadnych skutków ubocznych,ani powikłań

Sama nie wiem,bo boję się tych szczepionek, choć nasza pediatra mówi,że po tych szczepionkach nie ma żadnych skutków ubocznych,ani powikłań

Ja szczepiłam Olafka w zeszłym roku, a w tym była dawka przypominająca. Po 2 roku zycia chyba jest tylko 1. Oprócz małego zaczerwienienia w miejscu wkłucia nic więcej ze skutków ubocznych się nie pojawiło. To są bezpieczne szczepionki, na zachodzie obowiązkowe, więc uważam, że warto:tak:
Na bilansie zamierzam go zaszczepić na meningokoki. To jest jedna dawka i u nas kosztuje 170 zl i bedzie spokój.

Ja szczepiłam Olafka w zeszłym roku, a w tym była dawka przypominająca. Po 2 roku zycia chyba jest tylko 1. Oprócz małego zaczerwienienia w miejscu wkłucia nic więcej ze skutków ubocznych się nie pojawiło. To są bezpieczne szczepionki, na zachodzie obowiązkowe, więc uważam, że warto:tak:
Na bilansie zamierzam go zaszczepić na meningokoki. To jest jedna dawka i u nas kosztuje 170 zl i bedzie spokój.

mi w ośrodku mówili że pneumo 280 zł a meningo 80 :baffled:

Mieliśmy dziś iść, ale zaspaliśmy :szok::-D Idziemy w piątek.
Na pneumokoki zaszczepimy przed przedszkolem.

na pneumokoki meningo będę szczepić jak tylko Zuzi przejdzie ten katar bo idzie do przedszkola no i urodzi się dzidziuś więc wolę żeby niczego nie przyniosła do domu
To że Zuzia będzie zaszczepiona i nie zachoruje nie gwarantuje, że ze sobą nie przyniesie nic do domu :sorry2::no:

Czy bedziecie szczepic na grype bo ja wlasnie rozmawialam o tym z pediatra i chyba zaszczepie w przyszlym tygodniu razem ze szczepionka na pneumokoki a druga dawke po 30 dniach z ta szczepionka na meningokoki

reklama
Do góry