reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

Hruda, ja jestem przeciwna Sudocremowi, bo ma dużo cynku w składzie i wysusza. Za to Linomag jest rewelacyjny (ten zielony, bo ten czerwony jest z kwasem borowym, dlatego jest zalecanym dopiero po 11. roku życia), Maciuś od tego zaczynał i dość długo go stosowaliśmy. Polecam też Nivea krem przeciw odparzeniom. Wystarczy raz grubo posmarować i bardzo ładnie goi zaczerwienienia.

EDIT: a tu coś podobnego do Linomagu:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2833-LINODERM-Plus-z-alantoina-50ml.html

Ostatnia edycja:
reklama
Hruda, ja jestem przeciwna Sudocremowi, bo ma dużo cynku w składzie i wysusza. Za to Linomag jest rewelacyjny (ten zielony, bo ten czerwony jest z kwasem bornym, dlatego jest zalecanym dopiero po 11. roku życia), Maciuś od tego zaczynał i dość długo go stosowaliśmy. Polecam też Nivea krem przeciw odparzeniom. Wystarczy raz grubo posmarować i bardzo ładnie goi zaczerwienienia.
Sudocremu nie uzywalam, jedynie wtedy gdy cos lekko sie zaczerwienilo ( a to b.rzadko)...a Linomag zielony wlasnie mu na noc zaserwowwalam. Dzieki!

Czy na odparzenia na pupie dobry jest Linomag? Stas od wczoraj ma biegunke i ma bolesne odparzenia...co zastosowac oprocz duzej ilosci sudocremu?
polecam
BEPANTHEN maść 30g | Skóra | i-Apteka.pl

GoogleSearchIconShadow.gif
SuperSearchIconShadow.gif

Dziekuje za cenne rady...ale najbardziej skutecznym byl Linomag:tak::-). Na poczatku byl tzw "kryzys ozdrowienczy" bo odparzenia jeszcze bardziej sie nasilily, do wielkosci duzej sliwki:szok::-(...ale juz dzis sa malenkie. :-)

moze to nie ten watek ale nie wiem gdzie zadac to pytanie- czy wasze dzieci tez sie tak poca? piotrus od zawsze duzo sie pocil, nawet podejrzewalam go o krzywice, ale to co sie z nim teraz dzieje przechodzi ludzkie pojecie. potrafi sie mu doslownie ciurkiem lac pot ze skroni jak siedzi i oglada ksiazeczke. mi tez jest cieplo, owszem bo sa upaly i do tego jest straszna wilgoc w powietrzu bo wszystko paruje po powodzi ale bez przesady!
oj oby jemu nic nie bylo bo chyba oszaleje!

ja wychodzę z założenia,że dzieci są cały czas cieplejsze od nas, tak w środku i to jest przyczyną. Mateuszowi np. pocą się stópki tak śmierdząco i główka mocno. Często ma mokre włoski,ale zauważyłam,że Mikołaj (4,5) też ma wiecznie mokrą łepetynkę więc chyba taki ich urok:dry:

reklama
Julitka ogolnie sie malo poci. malo kiedy jest mokra, choc teraz w te upaly zdarzalo sie.
kiedys slyszalam, ze chlopcy sie bardziej poca od dziewczynek. nie wiem, ile w tym prawdy, ale moi bratankowie zawsze chodza mokrzy

Do góry