reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

Hruda, ja jestem przeciwna Sudocremowi, bo ma dużo cynku w składzie i wysusza. Za to Linomag jest rewelacyjny (ten zielony, bo ten czerwony jest z kwasem borowym, dlatego jest zalecanym dopiero po 11. roku życia), Maciuś od tego zaczynał i dość długo go stosowaliśmy. Polecam też Nivea krem przeciw odparzeniom. Wystarczy raz grubo posmarować i bardzo ładnie goi zaczerwienienia.

EDIT: a tu coś podobnego do Linomagu:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2833-LINODERM-Plus-z-alantoina-50ml.html

Ostatnia edycja:
reklama
Hruda, ja jestem przeciwna Sudocremowi, bo ma dużo cynku w składzie i wysusza. Za to Linomag jest rewelacyjny (ten zielony, bo ten czerwony jest z kwasem bornym, dlatego jest zalecanym dopiero po 11. roku życia), Maciuś od tego zaczynał i dość długo go stosowaliśmy. Polecam też Nivea krem przeciw odparzeniom. Wystarczy raz grubo posmarować i bardzo ładnie goi zaczerwienienia.
Sudocremu nie uzywalam, jedynie wtedy gdy cos lekko sie zaczerwienilo ( a to b.rzadko)...a Linomag zielony wlasnie mu na noc zaserwowwalam. Dzieki!

Czy na odparzenia na pupie dobry jest Linomag? Stas od wczoraj ma biegunke i ma bolesne odparzenia...co zastosowac oprocz duzej ilosci sudocremu?
polecam
BEPANTHEN maść 30g | Skóra | i-Apteka.pl

GoogleSearchIconShadow.gif
SuperSearchIconShadow.gif

Dziekuje za cenne rady...ale najbardziej skutecznym byl Linomag:tak::-). Na poczatku byl tzw "kryzys ozdrowienczy" bo odparzenia jeszcze bardziej sie nasilily, do wielkosci duzej sliwki:szok::-(...ale juz dzis sa malenkie. :-)

moze to nie ten watek ale nie wiem gdzie zadac to pytanie- czy wasze dzieci tez sie tak poca? piotrus od zawsze duzo sie pocil, nawet podejrzewalam go o krzywice, ale to co sie z nim teraz dzieje przechodzi ludzkie pojecie. potrafi sie mu doslownie ciurkiem lac pot ze skroni jak siedzi i oglada ksiazeczke. mi tez jest cieplo, owszem bo sa upaly i do tego jest straszna wilgoc w powietrzu bo wszystko paruje po powodzi ale bez przesady!
oj oby jemu nic nie bylo bo chyba oszaleje!

ja wychodzę z założenia,że dzieci są cały czas cieplejsze od nas, tak w środku i to jest przyczyną. Mateuszowi np. pocą się stópki tak śmierdząco i główka mocno. Często ma mokre włoski,ale zauważyłam,że Mikołaj (4,5) też ma wiecznie mokrą łepetynkę więc chyba taki ich urok:dry:

reklama
Julitka ogolnie sie malo poci. malo kiedy jest mokra, choc teraz w te upaly zdarzalo sie.
kiedys slyszalam, ze chlopcy sie bardziej poca od dziewczynek. nie wiem, ile w tym prawdy, ale moi bratankowie zawsze chodza mokrzy

Do góry