reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

Jedna dawka prevenaru to koszt około 300 zł. Noworodki dostają 4 dawki, a po ukończeniu roku - dwie...wiecej znajdziesz KLIKAJAC TUTAJ

Kalendarz szczepień obowiązkowych i wybranych szczepień
zalecanych na 2007 rok
Wiek Szczepienia obowiązkowe
Szczepienia zalecane przeciwko Inwazyjnej Chorobie Pneumokokowej
w ciągu 24 godz.
po urodzeniu

wzw typu B
I dawka
gruźlica

2. miesiąc
(6-8) tydzień
wzw typu B
II dawka

błonica, tężec, krztusiec
I dawka​
Haemophilus influenzaetypu BI dawka
Skoniugowana szczepionka przeciwko pneumokokom
I dawka​
przełom 3. i 4. miesiąca
II dawka
poliomyelitis
I dawka
Haemophilus influenzaetypu BII dawka
II dawka​
5-6. miesiąc
III dawka
poliomyelitis
II dawka​
Haemophilus influenzaetypu BIII dawka
III dawka​
przełom 6. i 7. miesiącawzw typu B
III dawka13-14 miesiącodra, świnka, różyczka
I dawka
dawka uzupełniająca​
16-18 miesiąc
IV dawka​
poliomyelitis
III dawka
Haemophilus influenzaetypu Bdawka uzupełniająca​

reklama
Pewnie to już było ale czy moglybyscie napisac czy moge zaszczepic moja pieciomiesieczna corcie na te pneumo i meningokoki- ile dawek podaje sie dziecku w tym wieku i ile to kosztuje-chcialam ja zaszczepic jak skonczy rok ale przeczytalam tego bloga o Oliwce i sama juz nie wiem ,zwlaszcza , ze zaczelysmy chodzic na ten basen...
Ja mam dokładnie ten sam problem...wcześniej sie wahałam ale po przeczytaniu bloga o Oliwce...to jest dla mnie wystarczający argument przemawiający za szczepieniem...straszne

zarejestrowalam dzisiaj piotrusia na kontrolne badanie bioderek i okazalo sie, ze najblizszy termin jest na 11 czerwca! paranoja normalnie :wściekła/y:

zarejestrowalam dzisiaj piotrusia na kontrolne badanie bioderek i okazalo sie, ze najblizszy termin jest na 11 czerwca! paranoja normalnie :wściekła/y:

Ja tez jak zapisywalam Zuzke na bioderka do Ultramedic-a to mi powiedzieli ze w czerwcu a jak zapytalam o prywatna wizyte to pani mi powiedziala ze moge przyjsc jutro i wybrac godzine , no i co....poszlam prywatnie :wściekła/y:kocham nasza sluzbe zdrowia

U mnie w Zielonej Górze nie ma z tym problemu przyjmują 3 raz w tygodzniu i nie trzeba się rejestrować - kto pierwszy ten lepszy - każdego przyjmą... myślałam że w innych miastach też tak jest:sorry2::sorry2:
szkoda słów:wściekła/y::wściekła/y:

U na steż trzeba rejestrować z miesięcznym wyprzedzeniem:baffled: Ale to jeszcze nic. Dzwonię i chcę zarejestrować Matysa,a baba w rejestracji mówi,że mam zadzwonić 12 marca,bo będą rejestrowali na kwiecień. o to dzwonię 11,a ona podaje mi termin 29 kwiecień. Czad co?:wściekła/y:

Dziewczyny ktore podaja zelazlo napiszcie mi prosze jakie wyniki mialy Wasze malenstwa bo wlasnie odberalam morfologie i niekotre wyniki malej sa zawyzone a moja wspaniala pani doktor stwierdzila ze mam malej dawac wiecej brokulów....jakos nie wydaje mi sie ze przy tej ilosci kotra zje nagle jakims cudem jej sie wszystko wyrowna....Zrobilam IgE NA BIALKO MLEKA KROWIEGO zeby wykluczyc skaze...wynik wyszedl ok
MALA MA WIECEJ KRWINEK BIALYCH -11,72 A NORMA TO 4-10
WYSOKIE LYMPH- 55,4 NORMA 20-45
Eo (eozynofile) 10,7 Norma 1.0-5.0

reklama
Do góry