reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziecięce proszki do prania

reklama
ja uzywam plyn do prania dla dzieci i do delikatnych rzeczy - DREFT, dla mnie jest rewelacyjny - tzn dopiera rzeczy. Wiadomo, że białe nie są takie jak po proszku, ale nie narzekam, po prostu nie kupuję więcej białych...:)
dodam, że mały ma azs i jest alergikiem i ten płyn nie uczula go. A niedawno kupiłam na próbę JELP do białego, niby hipoalergiczny, a skóra się pogorszyła...

ja postanowiłam zakupić do prania dla Małej orzechy piorące. Bratowa męża pierze w kulach piorących ciuszki synka i jest bardzo zadowolona. Zobaczymy jak u nas się sprawdzą te orzeszki. Używał ktoś już ich może?

To jest ten proszek, którego ja używam Persil Sensitive Megaperls 1,215 kg / 18 prań - pralinka.pl. Kupuję niemiecki, bo uważam, że chemia niemiecka jest naprawdę o niebo lepsza i wydajniejsza. Kilogram starcza na 16 prań, podczas gdy z polskiego zrobiłabym pewnie z 10, a i tak pranie nie byłoby tak czyste, jak po niemieckim proszku, a wiecie jak to z dzieciakami :p Zaletą tego Persila jest też to, że ma super zapach, taki delikatny, migdałowy :)

Ja używam tego samego Persila i też jestem bardzo zadowolona, nadaje się nawet dla alergików. Tyle że płacę więcej :( Będę musiała zmienić sklep, w którym się zaopatruję ;) Ta Pralinka jest spoko, szybko wysyłają?

Ja bardzo długo prałam w Dzidziusiu i zamiast zaczac prac synka ubranka w naszym proszku, to zaczełam prac nasze ubrania w proszku dla dzieci :) Uznalismy, że jesli mozemy sobie tez zapewnic nieco mniej chemii w otoczeniu, to czemu nie.

Hop z tematem ;)
Widziałam ostatnio odplamiacz do dziecięcych ubranek lovela, używała już któraś z Was? Radzi sobie? Jak sobie przypominam te plamy po obiadkach, deserkach i soczkach na ulubionych ubrankach to ahhh :no:...

Sama kupowałam go siostrze. To jedyny odplamiacz na rynku polskim, wiem bo przeszukiwałam intensywnie sklepowe półki.

Załączniki

• SAM_2327.jpg
    SAM_2327.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 184
Oooo. dla mnie to teraz idealna sprawa. Moje dzieci uczą się jeść i wszystkie ubranka nawet spodnie mam pobrudzone. Niektóre pokarmy nie schodzą w zwykłym praniu. Namoczenie też często niewiele daje. Kupię i nie omieszkam wypróbować.
a jaka cena jest? to pojemnik dwu litrowy?

reklama
Dziewczyny też jestem posiadaczką tego odplamiacza. Powiem wam , że radzi sobie z plamami. A przy dwójce ruchliwych dzieci mało ich nie mamy. Na dodatek ładnie pachnie, przypomina zapachem mleczko do ciała...

yaska spróbuj! Jest odpowiedni do ubranek dziecięcych, nie musisz się obawiać> Ja to nawet czasem podkradam do swoich ubrań jak nie mogę plamy wybawić.;-)

Do góry