kasik z mieska to syncio uwielbia indyka,kurczaka, a p wolowince mial zatwardzenie...krolikiem pluł,ale to jak mu podawal obiadki ze sloiczka, teraz tylko ja gotuje, zadnch sloików, no ale do krolika to dostepu nie mam. Takze jesli u was azs to trudna rada, trzeba wykluczyc wszystko co od krowki, ale to szybko mija nie przejmuj sie, bo z moja coreczką tez tak bylo do 2,5 roczku. Teraz je wszystko, zadnej alergii, azs samo minelo wlasnie kolo 3 roku zycia. Tak na pocieszenie.
reklama
aga26ka dzieci bardzo dobrze radza sobie tez dziaslami. Moja Laura zjada cala nektarynke, albo morele. Obiadki rozdrabniam delikatnie widelcem. Kalafiora, brokula dziele tylko na malusienkie rozyczki, marchewke w cieniusienkie plasterki. Inaczej moja gwiazda nie zje
Kasik czasem mozesz podac zamiast miesa jajko (chyba, ze tez musialas wykluczyc) albo same warzywa. Mi lekarka radzila dodac wtedy sok pomaranczowy, zeby lepiej sie zelazo wchlanialo z warzyw.
Kasik czasem mozesz podac zamiast miesa jajko (chyba, ze tez musialas wykluczyc) albo same warzywa. Mi lekarka radzila dodac wtedy sok pomaranczowy, zeby lepiej sie zelazo wchlanialo z warzyw.
aga26ka niby mamy łagodna postac azs, ale dzieki za pocieszenie, mam własnie cicha nadzieje, ze minie szybciutko. Antos lubi miesko, własnie indyka i kurczaczka, niby ze swojego podworka(tzn. babcinego), ale co za duzo to niezdrowo. Krolika mamy od wujka, ale sie juz konczy, trzeba załatwic nastepnego.
mb masz racje, Antos ma tylko 2 zebole a gryzie wszystko dziaselkami i ładnie mu wychodzi. Papek własnie nie chce, kalafiora czy brokuły tez dziele jak Ty na rozyczki, ziemniaczki tez kawałeczki, i to jeszcze widelcem musi byc, bo łyzeczka mu nie pasi.
aaa i jajko mozemy, tzn. na razie zołtko tylko jemy
mb masz racje, Antos ma tylko 2 zebole a gryzie wszystko dziaselkami i ładnie mu wychodzi. Papek własnie nie chce, kalafiora czy brokuły tez dziele jak Ty na rozyczki, ziemniaczki tez kawałeczki, i to jeszcze widelcem musi byc, bo łyzeczka mu nie pasi.
aaa i jajko mozemy, tzn. na razie zołtko tylko jemy
Beniaminka
Fanka BB :)
KasikN, no my też mamy szlaban na wołowinę i cielęcinę. Podejmowałam już próby i dawałam cielęcinę w słoiczku, ale kupki nieładne były i bolał brzuszek, podobne próby poczyniłam z jogurtami w słoiczku z owocami , nie da rady. Podaję więc kurczaka, indyka, wieprzowinę schab i ryby, najczęściej dorsza, czasem królik ze słoika. Niektóre obiadki są bezmięsne, żółtko na razie też odpada.Dostała już kilka razy swojską chudą wędlinę , polędwiczkę wieprzową, bardzo jej smakowała, zjada cały plasterek takiej.Przeczytałam, że juz moge dawać okazjonalnie, oczywiscie bez konserwantów i bez skórki
dziewczyny, ktore kupuijecie nan, to zauwazyłyscie, ze Nan3 sa dwa rodzaje, jedne po 9 m-cu, a drugie po roku. Ostanio sie pomyliłam, złapałam 3 a dopiero w domku przylukałam, ze to dla juniora juz.
A wczoraj pani w Rosmanie mi powiedziła, ze nan3 po 9 m-cu nie bedzie, czyli musimy znowu na 2 przejsc.
A wczoraj pani w Rosmanie mi powiedziła, ze nan3 po 9 m-cu nie bedzie, czyli musimy znowu na 2 przejsc.
Hausfrau
Fanka BB :)
Max mleko akceptuje tylko wieczorem i to z dodatkiem kleiku...no i czasami jak obudzi się bardzo wcześnie to daję mu mleko tak na wstęp a po jakimś czasie śniadanie.
Poza tym on to tylko chce już konkrety do gryzienia.
Poza tym on to tylko chce już konkrety do gryzienia.
Igorek w sumie je wszystko, każdy z rodziny śmieje się że lepiej go ubierać niż żywić
Za ziemniaczki i chlebek z serkiem topionym da się pokroić ;-)
Mleko je 2-3 razy dziennie ale w postaci kaszki manny a reszta to same konkrety
Za ziemniaczki i chlebek z serkiem topionym da się pokroić ;-)
Mleko je 2-3 razy dziennie ale w postaci kaszki manny a reszta to same konkrety
przyszla_mama81
Mama81
reklama
dziewczyny a co dajecie maluchom na śniadanko??
moja niunia nie bardzo chce jeść kaszki i jajecznice wieć dajej jej chlebek z białym serkiem lub masłem i pomidorem, i tak sie zastanawiam co jeszcze moge jej zaserwowac??
moja niunia nie bardzo chce jeść kaszki i jajecznice wieć dajej jej chlebek z białym serkiem lub masłem i pomidorem, i tak sie zastanawiam co jeszcze moge jej zaserwowac??