reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieciaczki urodzone z naczyniakami...

Maja miała katar i bylismy u lekazra i przy okazji zapytałam o ten naczyniak, to powiedział nam, że wypukły może sie wchłaniać kilka lat, miał małego pacjenta z dość dużym naczyniakiem i dopiero jak chłopiec miał 8 lat, to mu sie wchłonął

reklama
my mamy plaskie , choc podobno to nie sa naczyniaki tylko jakies tam znamiona...... nie pamieta, tak czy tak jeszcze sa:baffled: ale to wkoncu pierdola:elvis:

Nasza plamka na czole juz prawie calkowicie nie widoczna,.,.....chyba ze maly sie zlosci to pojawia sie na chwilke

Podobno wypukłe znikają do 3 lat, a plaskie bledną ale całkowicie nigdy nie znikają. Zojka ma wypukłego na pośladku - na razie widzę że rośnie wraz z nią. Na karczku ma płaskiego - jest coraz bledszy i prawie w ogóle go nie widać. Poza tym włoski go wkrótce całkiem zakryją:-)

moj Olafcio urodzil sie z dosć dużą czerwoną plamką na czole i malutka na karczku.Lekarka w szpitalu powiedziala ze do pol roku powinno sie wchlonac, a jezeli nie, to mamy sie z tym udać do dermatologa.Czytalam, ze takie znamie nazywa sie uszczypniecie bociana-to z czola schodzi, ale z karczku nie koniecznie.Specjalnie sie tym nie zamartwiam, to nie jest groźne a ponoc sie bardzo latwo usuwa.pozdrawiam

Jeśli chodzi o znamiona - to ja mam takie czerwone plamki na nodze. Niektórzy właśnie mówią na to naczyniaki, inni znamiona. Są płaskie i wyglądają jak czerwone plamki namalowane na skórze.
Niestety one nie znikają i rosły razem ze mną. Moja mama mówi, że tak jak sięgały mi połowy łydki kiedyś - tak jest do dziś. Więc nie zmniejszyły się, nie rozciągnęły i nie zbladły.
ALe nigdy się tym nie przejmowałam i ignorowałam ciekawskie spojrzenia innych (szczególnie w lato - gołe nogi itp.) A jak ktoś pytał - to mówiłam że już tak mam i nic mi się nie stało.
WIęc generalnie dziewczyny, uczcie swoje dzieci, (jak będą starsze), że nie ma co się tym przejmować!
Ja miałam koleżankę, która pół swojego życia przechodziła w spódnicach do kostek, bo coś tam miała na nodze i się wstydziła. Jak to zobaczyłam, to byłam w szkou, że takim drobiazgiem się tak przejmowała. Było to lekko różowe znamię wielkości śliwki, co w porównaniu do moich plamek było tzw "pryszczem".

Moja mała ma 3m-ce i też ma wypukłego naczyniaczka na plecach. Z początku był mały, ale potem bardzo się rozrósł, choć teraz nie obserwuję zeby się powiększał. Też byliśmy z tym u lekarza i usłyszelismy to samo - do 2 lat powinien się wchłonąć - oby, bo to wcale nie wygląda pieknie no i wcale nie blednie (przynajmniej narazie).

Czesc dziewczyny dopiero znalazlam ten temat.Moj Victor tez ma naczyniaka,jest wypukly i ma prawie 3cm na 2cm a wysokosc okolo0.5cm.W lipcu dostalismy skierowanie do chirurga plastyka i powiedzial zeby miezyc i obserwowac.Naczyniak ten moze rosnac do 9 mies.zycia a pozniej juz nie.Wchlonac sie powinien do 3 lat.W przyszlym roku czeka nas kontrola ale ostatnio wyjasnial lekko na srodku i lekko opadl w tym miejscu.Nie calkowicie sie splaszczyl ale na srodku jest nieco nizszy.

reklama
Widze , ze tu cisza juz dlugo.Mojemu Victorkowi zrobila sie bialawa plamka na srodku tam gdzie sie zapadlo,moze to w koncu znak , ze zacznie znikac.Lekarz stwierdzil , ze znika no ale na razie jest ta plamka a do okola dalej tak jak bylo.

Do góry