reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieciaczki 2010 - Kontynuacja Twoja - Ciaza!!!!

dominika o to Kubus uparciuszek jest, ciezko to kolo wyrwac na allegro ...no i cene tez ma spora, a mi sie udalo trafic okazje i odkupic poza aukcja! Lilka mi uparcie prostuje nozki..i tak jakby chciala postac chwilke, no i na kolankach sie buja swoich...jak ja trzymam. dzis w poczekalni jak czekalismy to o dziwo pelno obcych bylo, a Lilcia spokojniutko siedziala na kolanach i wszystkich ogladala...cichutka byla i sie nie bala obcych ludzi, rozgladala sie dookola i co chwile sprawdzala czy to ja ja trzymam na kolanach, obkrecajac glowe w moja strone.....Dziwne bo na moich tesciow to reaguje od razu jak ich widzi placzem!

mi sie tutaj tez nie podoba, ale chec pogadania z Wami jest wieksza!! Dlatego tutaj jestem, bo zawsze mi jakos lepiej jak sobie z Wami poklikam...Aga, Ewelina czekamy na Was i Wasze opowiesci co u Was!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana

Dominika u nas z Julka własnie podobnie bo siedzi już sztywno, ale zaczyna sie bujać i albo sie położy na nózkach a najczesciej to albo robi bach na plecki albo jakos sie przekreca na brzuszek a później to albo odrazu fiknie na plecki albo na boczek i stara sie usiasc
A stoi juz sztywno, jak chce ja posadzic to sztywnieje, robi sprezynke, albo opiera sie o mnie i praktycznie bez podtrzymania sama stoi, mam przeczucie, ze nie bedzie raczkowac, bo nie próbuje stawac na kolankach, za to łapie sie wszystkiego i podciaga do stania, tylko za słaba jest

A czy mówiłaś o tym foteliku http://allegro.pl/fotelik-chicco-key-1-x-plus-isofix-2-nowe-kolory-i1371508029.html bo ja chciałam taki kupić używany, bo jak ogladałam to był naprawde fajny, duzo regulacji, główka by małej nie leciała

Sarahia widzisz mowilas ze Lilka leniwa a prosze jak teraz fika

U nas ogolnie noc calkiem nieźle, Julka obudziła sie tylko 3 razy:-)

Agnieszka i Ewelina nie pisac między sobą tylko dołączcie do nas bo jestesmy ciekawi co tam u bobasów

Ostatnia edycja:
Witajcie w ten mroźny sobotni poranek:-)

U nas nocka jak zwykle, czyli wszyscy wyspani. Kubuś kima już od nowa. Dzień jak codzień i wcale nie czuję, że to sobota, bo mężuś w pracy, no i jutro oczywiście też, bo niedziela handlowa. Dziś się wybieramy na zakupy, i chciałabym kupić choinkę, ale wątpię, że o tej porze tj. po 15, bo mąż wtedy kończy pracę, uda nam się ją kupić. Tym bardziej że ma to być żywa choinka.

Aniu ja mam też takie wrażenie, że Kubuś nie będzie raczkował. Pełzanie mu nie idzie, a na kolankach też jakoś nie staje. Tylko się kręci w kółko na brzuszku. Mój mąż w ogóle nie raczkował, a ja bardzo krótko, bo już mając 10 miesięcy zaczynałam chodzić. Zobaczymy.

Co do fotelika to właśnie taki kupiliśmy wczoraj, tylko bez bazy isofix, bo samochody naszych bliskich (swojego nie mamy) raczej nie mają tych wejść isofix. Poza tym mieliśmy tą bazę do fotelika 0-13 i prawie jej nie używaliśmy, bo ją dobrze jest zamontować na stałe a potem tylko fotelik wpinać, no a jak się nie ma swojego samochodu to się tak nie da i w sumie okazała się niepotrzebna. Z tego co patrzyłam to akurat ten fotelik z bazą jest lepszy bo w testach bezpieczeństwa ma 4 gwiazdki, a bez bazy 3, no ale dobre i 3 jak na cenę 360 zł. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie nam dane sprawdzić czy te 3 gwiazdki są wystarczające.

Ostatnia edycja:
Ja chce jutro jechac na zkupy, ale jak to wyjdzie to zobaczymy

Właśnie nie wiem jak to z raczkowaniem u nas było, ale kuzynie Julki nie raczkowali tylko zaczeli chodzic,a ona tez kreci sie ale ani mysli, zeby w ten sposob sie przesuwac, ona juz wie ze jak stanie i rusza nozkami to sie przesuwa, bo jak ja trzymam to potrafi tak podejsc do zabawki schylic sie i ja wziasc

A z tym baniem sie obcych to tak jak wczesniej pisalam taki okres, raczej wiekszosc dzieci tak ma, ale u nas to panika, Julka jest nieufna i niczym nie da sie przekupic

Ania przykro mi, że miewasz takie trudne dni...ale nie przejmuj się na pewno nie długo to minie i znowu będziesz cieszyć się każdą chwilą!! ja też czasami mam złe dni, aż mi sie płakać chce ale staram sie szybko zapomnieć o tym co złe bo jakoś trzeba żyć dalej...mimo iż jest trudno ;/ Teraz nasze dzieci są malutkie i jeszcze nie wiemy co i kiedy potrzebują...ale już niedługo na pewno wszystkiego się nauczymy...trzeba być cierpliwy.
aaaa teraz czas nakarmić Alanka.... :) papapa buźka ;*

Witam i ja dzis :happy2:

Ania odkad forum padlo to Lilka zaczela postepy robic, wiec co mam myslec...tylko na dobre nam to wyszlo;-) A poza tym to Lilka pluje strasznie spodobalo jej sie i robienie halasu, stuka o wszystko zabawkami, a nawet mnie ''bije'' i sie cieszy,macha raczkami jak dyrygent...

Nocka u nas super Lilka spala az do godziny 9 ...rekord swoj pobila...bez zadnaj pobudki!! Tylko ja mialam ciezko zasnac...juz mi przed oczymi szpital sie ukazuje i strasznie mnie sciskalo...po 1szej usnelam...jakos musze wyluzowac...:-(

anka0404 powiem ci ze jak ja wrocilam ze szpitala to tez co chwile plakalam, bylam strasznie drazliwa. w koncu przyjechala moja siostra, powiedziala ze zostanie z dzieckiem a ja mam isc do kosmetyczki, bo po tak dlugim pobycie w szpitalu wygladam strasznie :p na dodatek pierwszy raz tego dnia zdarzylo mi sie ze zabraklo mi pokarmu w piersiach, a krzys byl dalej glodny wiec juz w ogole mialam zalamke, ze co ze mnie za matka ze wlasnego dziecka nie jestem w stanie wykarmic. i powiem szczerze ze oczekiwalam dobrego slowa, ze ktos sie nademna "ulituje", a maz mnie wygonil do sklepu po mleczko modyfikowane, twierdzac ze po to one sa, zeby je podawac dzieciom jesli sytuacja tego wymaga, pozniej wlasnie siostra nakarmila mi synka tym mlekiem wyganiajac mnie do tej kosmetyczki, a dwa dni pozniej maz zostal z dzieckiem a ja moglam isc na jakies male zakupaski.

powiem ci ze tak naprawde to od tego ciaglego siedzenia w zamknieciu zaczelam w jakas depresje popadac, ale z czasem mi przeszlo. ja tez urodzilam wczesniaka, co prawda troszke pozniej od ciebie bo w 35 tc, ale jesli to cie jakos pocieszy, to jak bylam te 10 dni w szpitalu, to wszystkie kobiety prawie urodzily przed terminem kilka tygodni, jedna babeczka az w 30 tc. jak wchodzilam do dyzurki poloznych to slyszalam tylko "oo przyszla mama wczesniaka, tego co sie naswietla.." tez mnie to dolowalo. jesli maz chce zostac z dziecmi to mu na to pozwol, zajmij sie czasem po prostu tylko soba, przeciez to ich tata wiec na pewno da sobie rade nie gorzej od ciebie ;-) trzymam kciukaski za poprawe nastroju

czesc dziewczyny :)

ja jestem z pazdziernikowek. super ze Martysia jednak jest w ciazy! wiecie moze czy staraczki maja jakies forum zastepcze?:)

moja Wika dzis konczy 2 miesiace ;) aleeee to zlecialo! i chcac uczcic swoja mieiecznice spala dzis w lozeczku od 22 do 6 !!!!!!!!!! o 5 wstalam i odciagalam pokarm bo nie dosc ze sie juz wyspalam (normalnie spi z nami bo w lozeczku przerazliwie placze) to jeszcze pokarm lecial ze mnie strumieniem :D

Hejka!
Ja tylko na chwileczke, mam od rana urwanie glowy!!
Zamkolandia fajnie ze do nas zawitalas. Zapraszamy. Moze jeszcze wiecej pazdziernikowych mam wstapi na te "zastepcza" stronke! Im nas bedzie wiecej to lepiej. Dzieci to istny pochlaniacz czasu;)
Zamkolandia niestety nie mam pojecia czy wogole powstaly jakies inne zastepcze stronki. Wy, laseczki z pazdziernika macie jakas?? Ja Was czytalam nalogowo:-D a teraz mam problem z odstawieniem:-D

Stronka niby zastepcza, ale... co sie dzieje z tym naszym forum, mialo wkrotce zaczac dzialac, a tu cisza...

Ania87 pytalas o herbatki(przegapilam ten fragment) - ja najpierw stosuje herbatke z kopru - hippa. Moja corcia czasami sobie popierdzi po herbatce, czasami tez ona po prostu nie dziala.
Jezeli chodzi o pas to ja zaczelam stosowac, gdy tylko przestalo tak bolec po cc. Ok. 10dnia po cc juz mialam pas na sobie.

Moja corcia jednak ma kolki, od wczoraj systematycznie zaczelam stosowac Infacol, jak go skonczymy i nie bede zadowolona, to kupie za rada Oli26 Sab-Simplex. Czy normalnie mozna to zakupic w aptece? Poczytalam troche w necie i sporo mam byla zadowolona z tych kropelek.

Ola26 i reszta kobietek jak Wam mijaja te przedswiateczne dni? sprzatacie, gotujecie, stroicie domki??

reklama
Do góry