reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

dorota tulę cię kochana...:-(
gosiu witaj u nas!!!Mam nadzieję zę bedziesz częto zagladac:tak:nasze dzewczyny sa z tego samego dnia:-Du nas ząbki ok ale musze je ograniczyć słodycze bo ostatnio za duzo ich wciaga....:dry:

reklama
Witam serdecznie!!!!
Jestem nowa na forum;)
Moja córeczka Daria urodziła sie 1 czerwca 2004r

A co do tych słodyczy-to tez zauważyłam,ze wchłania(dosłownie)za dużo!!!!Na szczescie z ząbkami jest ok.Ale walkę ze słodyczami również prowadze;)

Pozdrawiam Was serdecznie;)

Witaj Agadaria :-). Super, że powiększa nam się grono naszych dzieciaczków. Napisz coś więcej o córci. Czy chodzi do przedszkola, jej zainteresowania ;-)

Laseczki ale cicho tu u nas :szok:. Co słychać? U nas nic nowego. Dawid nadal zachwycony szkołą (mniej wczesnym wstawaniem :-D), świetnie łapie słówka, zna ich już sporo :tak:. Oczywiście problemy zdrowotne nie zniknęły :dry:

No wiec co do mojej małej-chodzi do przedszkola,pierwszy rok.Uwielbia dinozaury,konie i jednorożce,przy czym jest prawdziwą "znawczynią"dinozaurów.Ale tak na powoażnie.Ona bedzie paleontologiem,bedzie odkrywac szkielety nowych gatunków dinusiów itd;)

Obecnie ma chore uszko i siedzimy w domku,co dla niej jest prawdziwa udręką,bo mała uwielbia chodzic do przedszkola.Nieraz mam problem z zabraniem jej stamtąd;)

Wybaczcie,ze nie jestem na bieżąco,ale dopiero "ogarniam"to forum;)
Szkoda ze jak byłam w ciąży to nie widziałam tego forum;)Naprawde fajnie jak tyle osób przeżywa podobne stany itd

A tak w ogóle-dziekuje za ciepłe przyjęcie...na pewno sie tu bede udzielac;)

Agadaria hihi no to szykuje się nam mały naukowiec z tej twoje Darusi :-). Zdrówka życzę dla małej :tak:. Powodzenia w czytaniu o nas. Dużo aż tego nie ma :sorry2:, bo albo piszemy albo znikamy hihi

A dziekuje dziekuje,juz jest lepiej,mysle ze jutro pójdziemy do przedszkola;)Moja gaduła już mnie zamęcza,ale i tak jest kochana;)
Dzis będziemy malowac nasze wyschnięte figrki z masy solnej,które zrobiłysmy 3 tygodnie temu,a dopiero teraz nam wyschły;)

No to ciekawe plany na dzisiaj macie. Pochwalcie się później zdjęciem pomalowanych figurek :-)

Nie wiem czy dobrze uda mi sie zamiescic zdjecie,bo robie to pierwszy raz,ale zobaczymy;)

http://img291.imageshack.us/img291/6137/dsc00007sf3.jpg

Dziewczyny,a co planujecie kupic swoim maluchom na mikolajki?
Ja myslalam o takim bałwanku w szklanej kuli,gdzie "pada"snieg
Ostatnio jak bylismy z małą w Tesco to oglądała to jak zaczarowana.Albo bede mniej oryginalna i kupie jej kolejnego potwora-dinozaura.Jak zwykle bedzie zachwycona;)

Ostatnia edycja:
Wow, figurki rewelacja :szok::tak:. Macie dryg do nich :-). Co do Mikołajek nie wiem jeszcze :sorry2:. Nie mam jakoś pomysłu. Jak wymyślę to dam znać :tak:

Hej, hej, a gdzie reszta mamuś :confused:?

reklama
A dziekuje dziekuje,juz w tamtym roku keiłysmy,ale czesc pobiłam(niezdara):sorry: .Podaje Wam link,skad sciągałam wzory:

Personalized Ornaments by Dough-si-Dough

a przepis na mase solną jest prosty:1 czesc maki i 1 czesc soli takiej drobnoziarnistej(ja brałam po 30 dag).Dodac tyle ciepłej wody,zeby ciasto miało konsystencję plasteliny.I do roboty;)
Spotkałam sie jeszcze z dodawaniem do ciasta m ąki ziemniaczanej,gazet,kleju do płytek(hihihi),ale przyznam że nie próbowałam kombinacji;)

Jedyną wadą jest to,ze figurki bardzo długo schną,moje schły ponad dwa tygodnie w temp.pokojowej.Mozna suszyc w piekarniku,ale ja sie bałam,ze mi popękają

Ale pomysł do spędzenia z dzieckiem w domu-rewelka,polecam Wam;)

Do góry