reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Ja też na początku bałam sie kąpać Kubula pierwszą kąpiel zrobiliśmy razem z mężem tata trzymał w wanience a mama mydliła ;D zresztą do tej pory taki jest podział obowiązków ;D
Aniulka powoedz mi bo Kuba leży z główką skierowaną przeważnie tylko na prawą stronę jak czasami staram się żeby ją odwrócił w drugą stronę to poleży tak 5 min. i płacze a stronę prawą głowki ma już troszkę odkształconą czy nie jest to grożne i czy się odkształci ::)

reklama
grooha nie bój sie jak umiesz trzymać Olafa bez rożka czy becika to i kąpiel mu sama zrobisz.  ;)Najtrudniej sie przelamaća później to już spoko. Nalej sobie malutko wody do wanienki, tak, żeby nie mógł się cały zanurzyć i będzie ok. Ja dzisiaj tez zostaję sama bo mąż wraca właśnie dzisiaj do pracy i idzie na 18, więc dwa razy kąpanko, dwa razy usypianko.  ::) ::) ::)

Na razie jakos sobie radzę, Kuba już się przyzwyczaił do brata i raczej pomaga a nie przeszkadza, a Łukasz jest grzeczny, więc jakos sobie radzę. Ale muszę powiedzieć, że bardzo duzo pomaga mi maz i gdyby nie on to niewiem czy byłoby tak kolorowo.

Izis mÓj Łukasz też wygina sie w prawo. Układaj Kube w łóżeczkiu z drugiej strony, tak, żeby ciekawe rzeczy miał po lewej, i raczej zmuszaj go aby przekrecał się na druga stronę. Takie zniekształcenie główki może być stałe, więc musi ćwiczyc słabą stronę. Na razie jeszcze może sie odkształcic ale jak najwięcej niech leży w drugą stronę.

O rany mam nadzieje że mu się odkształci a jego nawet jak cos interesuje to za chiny dłużej nie poleży na tej lewej stronie kurcze muszę cos wymysleć bo sie przestraszyłam ::)
Ja też dziś sama kapię bo mąz wróci podchmielony pepkowe w pracy robi ;D

ufff ja już wszystkie pępkowe mam za sobą.

A z tym wyginaniem to jest jeszcze pozostałośc po ułożeniu w brzuchu, z czasem zaniknie ale stymulacja słabej strony jest konieczna. Kładz go na lewej stronie i podkładaj wałek albo kocyk zwinięty w wałek żeby nie mógł się przekręcić. Grzechotki i dźwięczące przedmioty pokazuj mu z lewej strony. Jak go coś zaciekawi to pomału sie odwróci. pięc minut na początek wystarczy, a z czasem ten czas sie wydłuży, tylko trzeba dużo ćwiczyć. Będziemy się wspierać bo u mnie jest to samo, co zresztą widac nawet na zdjęciach, że Łukasz lezy wygięty w płąk

maks tez sie przekrecal w lewa strone tak ze wygladal jak rogalik
chodzimy na rechabilitacje i juz widac postepy
i zaabawki tez wszystkie ma z prawej strony
ale babki z rechabilitacji powiedzialy zeby go oblozyc dwoma workami soli zawinietymi w reczniki jak lezy
i jest prosty:F

Izis - nie wszystko poukładane jeszcze wdzień za to w nocy ok. Ale najażniejsze dla mnie że w łóżeczku go kładę. Czasem mąż mi wszystko burzy - bo nie chce go uspić (twierdzi że mały nie jest śpiący kiedy Filip juz ledwo oczy otwiera) i mały gorzej usypia bo jest bardziej zmęczony.
a

Ja tak po trochu go układam na lewym boczku tak jak piszesz Aniulka podkładam mu kocyk lecz po 5 minutach mądrala płacze mam nadzieje że to minie tak jak piszesz bo z prawej strony już jest główka troszkę bardziej wklęsła ::)
Anik u mnie nocki też ok. a dzień jeszcze też właśnie gorzej natomiast z układaniem w łórzezczku nie jest najgorzej najwyżej kilka razy kładę i podnoszę i mały usypia ;)

reklama
Do góry