reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Kinus nie czytamy o sloniu. Tesciowka ma na parapecie w pokoju takiego duzego slonia i niunia meczy pytaniami co to? a to ? i tak caly czas az w koncu sama powiedziala slon, kwiatek :-) :-) . Tak samo jest z konewka (stoi kolo slonia :))

reklama
Ostatnio wymysliłam dla Hanki taką zabawę "kulinarną". Wsypałam w dziurki rodzynki a ona jak ta kurka grzecznie dziobała :tak:

dsc05562oi8.jpg

Kinuś, świetna ta zabawa u nas już od dawna w użyciu :-). Rozi tak płatki kukurydziane dziubała.

jeżeli chodzi o mówienie, to podstawowe opanowane plus mało, masło, mleko, buty, chleb, lampa, hello, aciu, bye bye :tak:

teraz ćwiczy nowo odkryte: płyta, pudło, papier, ryż, dres.

trochę przekręca, ale bardzo się stara i widać jak bardzo chce mówić.
kiedy widzi kubek, mówi zawsze wawa, co wcale nie jest skrótem naszej stolicy tylko kawa.
a dziadek awansował i Rozi mówi teraz Dziadziuś.

jak wiecie moja siostra ma na imię Ola, Rozi stwierdziła, że to imię wyraźnie do niej nie pasuje i nadała jej nowe Jadzia

rozumie wszystko, a czego nie zrozumie to i tak jakoś sobie z problemem radzi. jest bardzo kontaktowa,nie istnienieje dla niej pojęcie "obcy".

z ulubionych rzeczy które lubi robić koniecznie trzeba wspomnieć o najpiękniejszym filmowym uśmiechu :-).

Rozalka, to dopiero erudytka :szok: :happy:. Wielkie brawa :tak:!!!

Dziewczyny, piszcie koniecznie o zabawach jakie wymyślacie . Jak to mówią...co dwie głowy, to nie jedna ;-)

A ja Hanuli kupiłam takie drewniane klocki

klockiye2.jpg

i wczoraj przeżyłam chwilę grozy :eek: . Hanka wsadziła sobie walec na sztorc do buzi i nie mogła wyjąć :realmad: . A tylko na chwilkę od niej odeszłam. Przybiegłam zaraz jak usłyszałam pełen strachu krzyk i normalnie prawie wyrwałam tego klocka z zębami.Bogu dzięki brak jakichkolwiek uszczerbków w klawiaturze :-)

A wracając do owych klocków. Są ładnie wykonane i na opakowaniu napisane że dla dzieci +12, ale wg mnie powinny być jednak trochę wieksze

Kinus Maja dostala takie klocki na gwiazdke i na razie zajmuje sie demolowaniem zbudowanych przeze mnie zamkow:-D
Biedna Hania ucaluj ja od nas:-) Dzieci to maja wyobraznie:szok: ;-)
Maja jak chce zwrocic na siebie moja uwage to albo cos drze albo wywala z szafki, efekt murowany:-D
Co do zabaw to u nas dalej kukulki, kosi lapki itp. w uzyciu. Ganiany, chowany tez na czasie ale przede wszystkim tance, Maja sama wlacza sobie muzyczke i tany tany. Najlepsza zabawa dla Majki jest spacer i plac zabaw:tak: Czasem wykazuje zainteresowanie teletubisiem i entliczkiem pentliczkiem z fisher price'a oraz ksiazeczkami:happy:

reklama
Do góry