reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

jestem nienormalna...albo mój komputer jest...

cały czas mi sie wydawało ze w tym wątku nic nie piszecie...a na dacie ostatniego posta mój komputer pokazywał: 2006-10-01 :confused::confused::confused::confused::confused:...

więc dopiero teraz staram sie wszystko tutaj nadrobić...

wchodze i co widze:
Sukcesy Nocnikowe!!!!!!!!!!!!

Gratulacje Ogromne!!!

Dla Majeczki, Łukaszka, Maciusia, Haniulki, Sandruni, Robercika!!!!!!!!

Julka raz jeden w życiu zrobiła siku na nocnik, kiedyś w niedziele oglądaliśmy Super Nianie - ten odcinek co Niania uczyła chłopca robić na ten tron Królewski, i Julka przyszła do mnie z nocnikiem w rękach...zapytałam jej czy chce usiąść ona ze "ta" i siadła i zrobiła siku...mnie zatkało... normalnie zaczęłam jej bić brawo a ona Dumna z goła pupą biegała po domu :-):-):-)

To był jeden jedyny raz...teraz jak siada na nocnik to tylko po to żeby jak najszybciej z niego wstać i uciec...
Krecika jeszcze nigdy nie udało Nam się złapać... Może i na Julkę przyjdzie ten czas dorosłości ze zacznie wołać siku...na razie informuje mnie o tym ze zrobiła kupę jak ta już wypełza z pampersa...:-(;-)

reklama
Lulcia zdecydowanie komputer oszalał, nie Ty:-)

Juleczki czas nocnikowania jeszcze widocznie nie nadszedł, ale nadejdzie i Cię zaskoczy.

Ja nie oglądam Superniani, bo mnie coś wkurza.

Dzisiaj rano Hanelka powiedziała, że eee i wysadziłam ją na nocniczek ( była bardzo z tego zadowolona) . Wszystko, co trzeba znalazło się w nocniku :-)

Powiedziałam Hani, że jestem z nie bardzo dumna a ona w powagą powtarzała du :-D du

Z nowych słów ...

gu - guzik

gul, gul - tak robi indyk....biedne dziecko jeszcze nie wie, że i tata tak potrafi :baffled::-D

ka - kaszka ale i kawa

sisi- na siku :eek:

eee- wiadomo co :eek::-D

Jeżeli chodzi o nocnikowanie, to czasem zdarza się, że córcia mnie nie poinformuje, ale wie, że zrobiła źle, bo jak ja przewijam, to minę ma nie tegą :baffled:

Dziekujemy za gratulacje i my rowniez bijemy naszym wrzesniowym maluszkom wielkie brawoooooo.

Sandra nie wola, ze chce na nocnik.
Dwa razy przyszla do lazienki, wyjela nocniczek i chciala siadac.
Kurcze nie wiem jak ja tego nauczyc. Jak ja posadze i zrobi co trzeba to bije brawo, a Sandrunia jest bardzo z siebie wtedy dumna i bardzo sie cieszy. Pokazuje, ze tam jest siusiu lub eee i mowie zeby zawsze mowila mamusi ze chce mamo ee lub mamo sisi to wtedy siadziemy na nocnidczek. Ale nie ma reakcji.

Dziewczyny, jak tam nowe umiejętności waszych dzieciaczków ? Pochwalcie się troszkę :tak:

Hanusia mówi już

chodź- oć....mama oć :-)

na jedzenie-am, am

konik robi -pa ta ta :happy:

śpiewa bardzo dużo. Jak ją poproszę o kołysankę to śpiewa lu,lulu i to na konkretną prostą melodię i wtedy robi ciii, słodko przykładając paluszek do ust :happy:
a piosenka o babci Ali to baba Alia, la la lal...:-), o Ambrze Amba aaaa amba, amba :laugh2:. Wyjątkowo muzykalne dziewczę z niej

ciągle pyta kto to i co to ?

Babcia Teresa to Baba Te :laugh2:

Majeczka mowi:

Papa mama jak wychodzi ze mna

Papa baba jak babcia wychodzi

Sio - owady latajace

Frr - ptaszek

I duzo innych dziwnych:eek: slowek, o ktorych chyba wczesniej wspominalam:happy:

Aha umie tez sama zaprezentowac w calosci "tututu sroczka kaszke wazyla...":-D I zaczyna od tiu tiu tiu... reszty nie zna:laugh2:

Brawo dla naszych zdolniakow :-)

Sandrunia tez lubi sroczka kaszke wazyla, idzie rak nieborak i idzie kominiarz po drabinie. Te sa najfajniejsze :-)

Duzo mowi. Coraz czesciej zdaza jej sie powiedziec dwa slowa na raz np.: Chodz tu, daj to, baw sie i inne niezrozumiale dla reszty domownikow, ale z mamusia zawsze sie dogada hiihihi

Z takich trudniejszych mowi: konewka, kwiatek, slon, traba tak nie wyraznie ale zawsze to cos :-) :-)

Takie mama, baba, tata, amam, hau hau, ci ci, pa pa i inne tego typu juz dawno opanowala i gada je non stop :-)

reklama
Do góry