reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

U nas tez jest dziurka ale noska nam nie zalewa.

Ineczko moze masz odrwrotnie zalozona ta gumke pod ustnikiem. I dlatego sie wylewa.

Trudno mi powiedziec bo Sandra sobie radzi i nic sie nie leje, a pije juz jakies 2 miechy z niekapka

reklama
Ineczko, nasz jest taki, i chwalę go sobie i ja i Krzyś, ustnik jest miękki ale na tyle sztywny, i płaski by nie przypominał i nie funkcjonował jak smoczek. W środku jest taki mechanizm który przeciwdział kapaniu wody ( bo tylko to Krzyś uznaje za pitne)
Porónując kubek Aventu, który kiedyś miałą Maja i ten Canploa, uważam że ten jest lepszy, mniej skomplikowany przy myciu i ma zatyczkę, czego nie ma avent.
Ustniki można dokupować, ewentualnie kupić część typu " kapek" dla sprawniejszych bąbli.
kubek6wa.jpg

nasz ustnik jest miekki i plaski

martusia_78 pisze:
U nas tez jest dziurka ale noska nam nie zalewa.

Ineczko moze masz odrwrotnie zalozona ta gumke pod ustnikiem. I dlatego sie wylewa.

Trudno mi powiedziec bo Sandra sobie radzi i nic sie nie leje, a pije juz jakies 2 miechy z niekapka
a ta gumke sciaglam i z niekapka zrobilam kapka, wiec pewnie dlatego cieknie mi ta dodatkowa dziurka, ale Milenka wogole nic by sie nie napila, gdyby byla ta membranka, wiec prawidlowosc jej zalozenia nie ma tu znaczenia

Ineczko Łukasz nauczył sie przez to że butelkę do herbatek zostawiliśmy u babci. Małemu chciało sie pić, więc zamiast zbutelki dostał herbatki w niekapku.

U nas nic nie kapie, ale faktem jest że aventowski niekapek ma za duże dziurki w ustniku i Łukasz albo się krztusił, więc muszę go pilnowac jak pije, albo leci mu po brodzie, więc i tak podkładam pieluchę. :p

Ineczka pisze:
nasz ustnik jest miekki  i plaski

martusia_78 pisze:
U nas tez jest  dziurka ale noska nam nie zalewa.

a ta gumke sciaglam i z niekapka zrobilam kapka, wiec pewnie dlatego cieknie mi ta dodatkowa dziurka, ale Milenka wogole nic by sie nie napila, gdyby byla ta membranka, wiec prawidlowosc jej zalozenia nie ma tu znaczenia

aaa no widzisz Ineczko to juz wiadomo czemu ci leci piciu. Bo gumka zatrzymywala, a przepuszczala tylko to co dziecko ciagnie.
Srobuj za jakis czas zalozyc ta gumke, moze wtedy sie Milenka nauczy.

Dziewczyny czy wasze dzieci sie poca ?

Sandra biega porozbierana, a praktycznie w pieluszce i bodziaku i cala glowke ma spocona.
Nawet jak spi to sie czesto poci, zazwyczaj od strony poduszki.
Przykrywam ja tylko pieluszka.

Mnie nie jest az tak goraco, zeby sie pocic w sumie to ja malokiedy sie poce, za to moj maz nawet jak siedzi i nic nie robi.

I zastanawialam sie czy moze miec to po nim czy moze to jakas choroba ???

A jak jest u was ??? ???

W takie upały ma prawo się pocic, zwłaszcza jeśli dużo pie. Gdzies przeciez musi nadmiar tej wody wydalic... Zaobserwuj czy poci się równiez jak jest chłodno.Jesli tak to może to być objawem krzywicy. Ale niekoniecznie!!
Mój Kuba tez sie zawsze baaardzo pocił. Taka jego natura. Łukasz się az tak nie poci.

Majka się poci tylko w krzesełku do karmienia i jak posypia w wózku. w nocy nie zauważyłam, a w dzień jak zauważę to zdejmuję jej ewentualnie czapkę na spacerze, oczywiście nie w słońcu

reklama
Do góry