reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

edyta27 pisze:
Kubusiu Iziskowy życzymy Ci duuużo zdróweczka, żebyś już więcej mamusi nie chorował, śmiał się jak najczęściej i był bardzo bardzo szczęśliwy!

Jesli moge to dołączam się do życzeń!
siwasek pisze:
Olafek jest rewelacyjny i widac ze tatko zakochany w syneczku 8) ja tez sie nie moge doczekac jak na zywo zobacze wrzesniaki na ryneczku ;D ;D ;D ;D
a mamusia sliczny kocyk uszyla...ale ty groooha jestes zdolna ksiegujesz, gotujesz i jeszcze szyjesz ;D ;D ;D ;D ;D czlowiek renesansu....albo prawdziwa matka Polka
no i do tego postu tez się dołączę.... prawdziwa matka Polka ;)

reklama
martusia_78 pisze:
Jesteśmy już po szczepiące nie było tak źle tylko jeden krzyk ;) dzielna ta moja dzidzia :D Waży 7600gr ale dziś jej nie mierzyły. Wiecie co dziś po raz pierwszy dostałyśmy skierowanie na morfologię i mocz. Nie wiem czemu. Zastanawiam się jak pobrać mocz i skąd będą brały krew? Wiecie może??
gratuluje dzielnej córci, duża dziewczynka :)
krew pobierają z paluszka, z reguły dzieci nie płaczą
a na mocz są specjalne woreczki do kupienia w aptece
tylko przed pobraniem trzeba dziecko bardzo dobrze umyć!!!
te badania to dla sprawdzenia czy z dzidzia jest wszystko dobrze

Oj dziewczyny jesteście najukochańsze kumpele ale mi sie miło zrobiło jak zobaczyłam te wszystkie życzenia bardzo wam dziękujemy :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

a dzieci w galerii nie muszę pisać CUDOOOOOOOOOOOOOWNE

A mój Kubulek wraca do zdrowia. Przespał koło południa prawie 4 godzinki, po czym ładnie i bez zwymiotowania przełknął antybiotyk. A temperatura z 39,9 spadła po czopkach do 36,3 ;D

marta3x dzieki wielkie za ten opis bo sama nie wiedzialabym co zrobic ;) mam jeszcze jedno pytanko jak umocowac ten woreczek i dlugo ma go miec bo niekiedy bardzo zadko robi siusiu, aha i jak bedziemy szly na pobranie krwi to co z jedzeniem przeciez nie pojdziemy na czczo?? cholerka nigdy jeszcze nie bylam i mam maly mentlik w glowie.

Martusia mocz musisz pobrać rano, po dokładnym umyciu dziecka( wiem że sie powtarzam, ale trzeba na to zwrócic uwagą)
woreczek bez problemu umocujesz w wiadomym miejscu , tylko musi byc tam sucho by sie nie odkleił, i spokojnie poczekacie na siuski
dzieci nie musza byc na czczo,
powodzenia!! :)

a ja zakładałam Kubie w nocy ten woreczek... tak około 3, żeby do rana nasiusiał. A pupke umj najlepiej w korze dębu bo to antyseptyk, żeby bakterii nie było i nie dotykaj woreczka palcami od środka tam gdzie mała ma nasiusuac

reklama
A ja nareszcie znalazlam chwilke aby sie przedstawic -tak jak obiecalam.
Moj syneczek urodzil sie 29.09.2005 o godz.15.05- silami natury(i troche moimi ;D) wazyl 3820g i mierzyl 57cm. Ma na imie Ivo i rosnie jak na drozdzach!
Jest naszym najwiekszym szczesciem.
Zagladam tutaj od poczatku ciazy, tak najrzadziej raz w miesiacu i dlatego nie we wszystkim jestem na biezaco. Najbardziej podziwiam was za to ze majac w domu malenstwa a czesto i jeszcze starsze dzieci macie czas na pogaduchy na forum....mi sie ta sztuka niestety nie udaje, widocznie kiepska mam organizacje....pocztac jeszcze jakos sie uda ale juz zeby cos skrobnac.....ciezko :mad:
Mam nadzieje ze teraz znajde troszke wiecej czasu bo nareszcie mam mezusia na stale w domku( do tej pory bylam sama a mezus przyjezdzal do domku na jeden tydzien w miesiacu)
pozdrawiam wszystkie wrzesniowki.....wkoncu jestem jedna z was :p ;)

Do góry