reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

hi hi hi

jaką temperaturę mają Wasze dzieci
moja mała ma dzisiaj 37 i zastanawiam się czy cos jest nie tak
do tego 2 razy prężyla się i płakała ale po chwili przeszło
może to takie chwilowe kolki ::)
ale ta tamperatura...

reklama
Melanie u niemowląt 37 stopni to całkiem normalne zjawisko,wiec sie nie przejmuj.Zbijać gorączkę trzeba dopiero wtedy kiedy malutka bedzie miała dłużej ponad 37,5-38,5.Ale jesli cały czas ma tylko37 to nic jej nie jest.

aaaa no to ufff....

dzięki Beacia
a jak pomóc takiemu maluszkowi jak sie pręży i zanosi sie płaczem i krzykiem ?
jak nie kropelki (bo to chyba za wczesnie) to co można jeszcze zrobić??

Ja smarowałam Pati brzuszek maścią majerankową lub oliwką takimi okrężnymi ruchami jak przy masazu od góry w dół. Wtedy jelitka sie masują i gazy szybciej wychodza,bo to na pewno to.A maść majerankowa lekko rozgrzewa dodatkowo. Po takim masażu owijałam ja ciasno w rożek i przyciskajac lekko do mojego brzuszka nosiłam chwilke i klepałam ja po pupci :laugh:.zawsze pomagało.Banał ale spróbuj.

Moja mała też od czasu do czasu pręzy się i zaczyna płakać jednak trwa to tylko chwilkę - nie może wydalić gazów lub ma problem ze zrobieniem kupki. Wtedy masuję jej brzuszek zgodnie z ruchem zegara potem kładę ją na brzuszku i masuję jej plecki w kierunku przeciwnym niż ruch zegara. Małej pomaga to zawsze, przestaje płakać i usypia.

No to dziekuję bardzo

wypróbujemy ale ona wtedy tak wierzga, że może to nie być łatwe ::)

To tak jak u Was Winia nie trwa to długo ale zdązy mi sie zrobić przykro, że mała tak cierpi :(

reklama
Do góry