reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Wszystkiego najlepszego dla Rozalci
Właśnie chciałam się pochwalić, żę mój Robercik zasnął, a on się właśnie coś przebudził :(

reklama
Rozalka rośnij duuuża!!

Myfa ja zapakowałam dwie torby jrdna dla mnie drugą dla małej ale w szpitalu kazali mi sie jednej pozbyć, wiec musiałam to co niepotrzebne oddać mężowi... było troche śmiechu jak na oddziale patologii zaczełam sie gimnastykować i przepakowywać torby, najważniejsze to weź koszule, klapki pod prysznic, ręczniki i podkłady poporodowe (tego idzie nawet sporo), oczywiscie przybory toalet no i tak jak Marta3x napisala płyn tantum rosa, (tylko jak bedziesz go rozpuszczać w butli po wodzie to uważaj, bo ja w nocy po porodzie pomyliłam butelki i zamiast napić sie wody to napilam sie płynu :p) a wody to duuużo potrzeba...mnie bardzo suszylo...
No i wyprawke dla dziecka (chusteczki, pieluszki i ubranka) lepiej mieć swoją...
jeszcze moge dodać że w szpitalu bardzo mi sie bepanthen na sutki przydał...

Kociak jak tam Martynka?? Mam nadzieje że lepiej!!

Dziewczyny czy wy podajecie swoim Maleństwom witaminy B6 i B1??
Mi pediatra zalecił na to ze by Julcia w końcu spala dobrze ( bywało że w ciągu doby przesypiała tylko 5 godzin, a reszte szałl)... a teraz po tych witaminach jest nawet dobrze, śpi w ciągu dnia bardzo ładnie i długo a w nocy to budzi sie juz tylko raz :) :)

Cieple buziaki w zimny, śnieżny dzionek :-* :-*

Jak narazie Robert nie lubi zasypiać na rękach. Woli w łóżeczku ze smoczkiem, więc jak się tylko lekko przebudzi trzeba szybko działać i smoka do buźki wkładać. Nieraz to trzeba go na boczek obrócić, bo jak się okazuje takiej pozycji pragnął. A ja się muszę tego akurat domyślić, który to ma być boczek, a może jeszcze o co innego chodzi  ;)

Ja podaję Robertowi żelazo ( bo ma złe wyniki krwi i blade ma ciałko) oraz cebion i vigantol. Witaminek B1 i B6 nie podaję, bo jak narazie dobrze śpi. Tylko teraz coś mu chyba niewygodnie, bo się ciągle wybudza :(

STO LAT DLA ROZALKI NIECH NAM DUZA I ZDROWA ROŚNIE

Myfa U mnie w szpitalu potrzebne były wkładki poporodowe, maść na sutki, stanik do karmienia. Ja zaopatrzyłam się też w jednorazowe majtki i bardzo mi się przydały. Oczywiście przybory toaletowe, szlafrok klapki pod prysznic. Dla dziecka czapeczka, pieluszki jednorazowe i chusteczki do pupy, i dodatkowy kocyk, bo ja miałam na sali zimno a noworodki bardzo lubią ciepełko. Ja ciuszków nie pottrzebowałam bo szpitalne były całkiem przyzwoite a swoich szkoda. Tylko wyprawka na wyjście. Oczywiście bardzo dużo wody niegazowanej do picia.

POWODZENIA KOCHANIUTKA ;)

Koreczek, bo to dziś dokładnie tak wygląda jak piszesz. Teraz znowu śpi. Ciekawe jak długo. za godzinę i tak musimy wyjśc z domu, bo trzeba iśc po Sarę dp przedszkola

reklama
Do góry