reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Cześć babeczki

Edyta dziękuję za dane. Zaraz się tym zajmę. ;)

Ineczka ciesze sie że moja rada poskutkowała. A guzkami się nie przejmuj. Kilka dni i laktacja się unormuje. Teraz masz nadprodukcję ale jak bęedziesz wstawać i karmic przez sen to mlika będzie coraz więcej

Łukasz też śpi całą noc na brzuszku i w dzień też. Ta śmierc łóżeczkowa dotyczy w największym stopniu wcześniaki i dzieci urodzone z niską wagą. A takie dwu miesięczne dzieciaczki ważą już przeważnie ponad 4 kilo i śmierć łóżeczkowa jest mniej groźna niz dla noworodków, ale oczywiśćie zdarzają się przypadki. Podobno największy procent tej straswznej tragedii występuje do 3 miesiąca życia. Później z każdym miesiącem prawdopodobieństwo maleje.

Łukasz śpi na brzuszku i na poduszce ale on ma bardzo płaską poduszkę. A Koreczek widziałam na zdjęciu że Daria ma bardzo dużą poduchę. Wydaje mi8 się że nawet za dużą do spania na pleckach tez bo zniekształca kręgosłup.
Spanie na boczku tez jest niewskazane bo może prowadzić do dysplazji stawów biodrowych ::)

Ineczka może Milenka tak "wędruje" po łóżeczku bo chce odwrócić się na brzuszek, bądź na plecki???? 8)

No to się pomądrowałam trochę i idę czytać inne wątki ;D ;D ;D

Igusia tez śpi na brzusiu od jakiegoś czasu, lepiej zasypia i dłużej śpi w tej pozycji, a jak ja na pleckach kłade to często czkawki dostaje :(
ostatnio tak jak Milenka i Pariska zaczeła sypiać dł€zej w nocy nie wiem czy to tylko przejąściowe czy juz tak bedzie ??? ???

Krzysiek je ok. 20 i śpi do 3 lub 4, po czym wcina 170 ml ( a w ciągu dnia ledwo zje 80 ml) i zasypia na 3-4 godziny, zjada jakieś małe nic i zasypia już na jakieś 2 godzinki. Czyli generalnie śpi najdłużej 7 godzin a potem to już takie jego widzi-misie.
Niestety jak Krzycho się budzi, to budzi się też czasami i Maja, włącza te swoje kołysanki, a rano ma wory pod oczami aż do ziemi...

Pozycja, to oczywiście brzuchol. W dzień nie chce zgredek nawet słyszeć o brzuszku, bo od razu podnosi się na całych przedramieniach i ląduje na pleckach, lub boczku, wszystko chce widzieć i zanotować, natomiast w nocy nie mam mowy o spaniu na plecach, bo jest tak zmęczony że chce się tylko do czegoś wtulić i zasnąć. A jak leży na brzusku to policzek wtulony jest w materacyk, więc czuje się dobrze i zasypia.

W dzień śpi na takiej specjalnej poduszce z pianki, z dziurami, co to w przekroju ma kształt trójkąta. Leży na niej i gada ze zwierzątkami z karuzelki tak długo aż zasypia. Uwielbiam patrzeć jak konwersuje z tymi pluszakami. Macha przy tym wszystkim co się u niego rusza. To się nazywa dopiero " mowa ciała" ;)

witam nowe mamusie na forum!!
fajne chłopaki z Mateuszka i Maćka

duże pyzy urosły Milence,urocza dziewczynka
widać,ze Kubuś to szczęśliwe dziecko

w galeryjce słodkie nowe buźki Maciusia I Mateuszka, gratuluje dziewczyny ślicznych skarbów :laugh: :laugh: :laugh:
Milenka dużo urosła od ostatnich zdjęć, słodziuchna pyzulka ;D ;D ;D
a Kubuś jak zwylke przystojniak z pięknymi dużymi, błękitnymi oczkami, cudeńko :) :) :)

a ja rozpieściłam swoją córcię i mogę sobie pomarzyć żeby samodzielnie zasnęła, tylko przy cycusiu :p :p a jak nie śpi to poleży najdłużej 5 minut sam a potem to tylko chce na rączkach i żeby chodzić bo jak siedzimy z nią to jej za nudno i sie denerwuje...no cóż..

reklama
Marta faktycznie zabaweczka ma powodzenie ;D

Tunia
oj jak dziadziuś kocha małego skarba :) :) :) :)
widzę, że jeszcze używacie małych pieluszek, my już mamy trójki, bo dwujeczki stały sie zbyt ciasne :D
ile Rozalka waży?
Paris 5 i pół :)

Do góry