reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
A ja czytałam, że najbezpieczniejsza jest pozycja na pleckach. Maciek to się w ogóle budzi zawsze w innym kącie łóżeczka i boję się, żeby kiedyś nie wlazł pod kołderkę i się nie przydusił. Taki wiercipięta...

a tak naprawde3 to trzeba miec oko poprostu na nasze bobasy w każdej pozycji może coś sie stać albo nic :)

Tak pozatym myślałam że już nikogo tu niebędzie atu prosze edyta27 jeszcze nie spi :D

No właśnie, tak mnie to forum wciągnęło, że ho ho! O tej porze to już zazwyczaj śpię a tu proszę. Ale juz czas uciekać. Dobranocka.
A Ty Koreczek masz rację. Cały czas trzeba brzdące obserwować, spać czujnie to wszystko będzie ok.

edyta27 pisze:
A ja czytałam, że najbezpieczniejsza jest pozycja na pleckach. Maciek to się w ogóle budzi zawsze w innym kącie łóżeczka i boję się, żeby kiedyś nie wlazł pod kołderkę i się nie przydusił. Taki wiercipięta...

Na pleckach jak się uleje, to może sie udusić
o chyba nie jest najbezpieczniejsze :p

a ortopedzi nie zalecają kłaść dzidziolka na boku
i bądź tu mądrym :p

przywitam sie najpierw z nowymi forumowiczkami
czesc Edyta i Miyu

ale fajne sa wasze bable ;D
Izis te zdjecia sa przepiekne, tak wspaniale widac wyluzowanie dziecka ;D

Milenke tez do spania w nocy kladziemy na brzuszku, za to w dzien najlepiej sie czuje obserwujac swiat na pleckach, chyba ze ja nosimy na pilota albo pionowo do odbicia

bardzo sie jednak boje, zeby sie cos nie stalo, ale mala inaczej nie zasnie, a na pleckach zaraz sie budzi
dzisiaj zaczela wedrowac po lozeczku w dol i rano polowa glowki juz byla pod kocykiem, chyba sobie sprawie kombinezonik-spioszek tylko widzialam takie bez rekawkow, w ktorych raczki zmarzna, a spi spokojnie jak jest jej cieplutko
od ponad tygodnia mala przesypia mi co najmniej 5 godzin
w ubieglym tygodniu zaczelam stosowac rade Aniulki i sie najadalam przed wieczornym karmieniem - mala padla na 8 h (budzila sie wczesniej co 3-4h), jednak tak drasztyczne przerwy w karmieniu spowodowaly nastepnego dnia male twarde guzki przy sutku, wiec zbudzilam mala w nocy i mi to wyssala, teraz sama wstaje po 5 h i karmie ja przez sen, zeby sie te guzki znow nie pojawily

U nas podobnie jest se snem w nocy
Paris przespała od wczoraj 22 do dzisiaj 6 rana ;D później jeszcze oczywiście zasnęła do 9 tylko obaliła cycusia ;D

Dobra to ja zmykam, bo lecimy na niedzielny obiadzik do teściów :)

u mnie leży śnieg - pierwszy raz w tym roku a u Was?
tzn w tym sezonie ;)

Miyu ale synek ma czuprynke, ciekawe kiedy moja córka sie takiej doczeka ::) :D
gumki i spinki już czekają ::) :D

reklama
Do góry