reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
cześć mamusie!
ja podawałam Rozi najpierw d3 2 kropelki na dobę, ale chyba po tym za bardzo ulewała, teraz dostaje tabletkę jednego dnia 500j, a drugiego 1000j. ten pediatra taki ma system, mówił, że ewentualnie wiosną jak już będzie słońce to zmniejszymy dawke.

Anik, lekarz nie mógł przewidzieć, że Filipek nie marnuje czasu i cały czas rośnie ;) :) , pewnie go uciskały te buty skoro aż kostki posiniały. no ale oby na tyle było tych bucików.

Rozalcia dzisiaj w nocy wciągnęła 2x150ml mojego pokarmu, oprócz tego jeszcze dwa razy ssała cycka :) a dzisiaj na śniadanko 130ml mleczka sztucznego. apetyt ma że hej!!!

marta marcel, chłop jak dąb ;D

Witaj Tuniu, cześc mamusiom,

co do wit D3 to wydaje mi się że zimą przydałoby się jej troszkę.
Ja jako dziecko nie dostawałam jej i mam zapadniętą klatkę iersiową, tzw. szewską klatę.
Dziecko znajomej dostało za mało kropelek i ma głowę wielkąjak arbuz.
Dziewczyny, popytajcie się na wszelki wypadek czy rzeczywiście nie podawanie dziecku tej witaminy jest wskazane..
Nie wolno też przesadzać, bo jej nadmiar jest toksyczny.

A mój Krzysiek nadal strajkuje z jedzeniem, Ręce mi opadają.
Czasy kiedy zjadł więcej niż 100 ml to historia. Na dodatek strasznie się wścieka przy jedzeniu. Gardło? Smak ? ZĄBKI ?

ANIK, synuś w końcu "stanął na nogi " ;D gratulacje

cześć Joanka! a czym karmisz krzysia, może mu coś niepasuje. a jak z wagą? a pediatra może cos doradzi??? a ile na całą dobę zjada?
strasznie dużo pytań, no to jeszcze napisz co tam u Majeczki no i jak twoje zdrówko?

No więć, okazało się po posiewie z gardła że mam gronkowca złocistego, i muszę tego dziada wybić, więc na czas jakiś mleczko z cyca do zlewu ląduje ( nadal się doję)
A Krzyś niestety Nutramigen je...tak po 50 do 70 ml i to co 1,5 godziny lub co dwie, więc przybierać, przybiera, ale do bani z takim karmieniem, czysty stres..No ale wyjśćia innego nie mam, bo poza nutramigenem nie ma nic dla alergika, a moje mleko pełne leków..

Jak się pozbyć gronkowca?

Maja jest git, fajna babka, całuje mnie namiętnie na każdym kroku, cobym o niej nie zapomniała.
Krzyś też jest git, na szczęście w nocy 5 lub 6 godzin śpi ciurkiem więc tylko w dzieńmam jazdę, z ciągłym myciem chrzanionych butelek i walczeniem żeby wcisnął Krzyś te nędzne kilkadziesiąt mililitró paskudnego nutramigenu

Cześć Dziewczynki. Ale naprodukowałyście aż trudno nadgonić i ogarnąć wszystko.

Ja tez daję Vigantoletten 500 ale jedną tabletkę na dobę. I wydaje mi się Kociak, że powinnaś dawać Martynce aby uniknąc krzywicy. Przez pierwszy rok żtcia podaje sie dzieciom profilaktycznie, gdyż maja mało urozmaiconą dietę i nie mają z czego czerpac witaminy. A jesienia i zima jest mało słonka i nie ma z czego jej czerpać.  Popytaj jeszcze pediatre a jak bedzie obstawał przy swoim, to zmień pediatrę. Wszyscy pediatrzy to zalecaja i pierwszy raz słyszę że nie ma potrzeby

Anik gratulacje dla Filipka. Teraz dopiero zacznie fikac nóżkami ;D ;D

Cześć Joanka :laugh: Ale Ci się narobiło ::) ::) Zgronkowcem nie ma żartów jak się dostanie do krwi. Ja to paskudztwo miałam i szprycowali mnie antybiotykami, ale na ten temat więcej może powiedzieć Ci babija ;D ;D ;) Bo ja tego okresu życia za bardzo nie pamiętam i podobno całe szczęście ;D :p ;)

ja mialam gronkowca w uchu, najprawdopodobniej zarazili mnie w szpitalu podczas operacji, wyleczyłam go ciprofloxacyną (proxacin), tylko ten antybiotyk podziałał(mimo badań mikrobiologicznych i antybiogramu nie wszystkie antybiotyki które miały działać działały, więc najpierw przetestowałam chyba wszystkie dostępne w aptekach), a robili mi wlewy dożylne, końskie dawki i pomogło. cholernie długo to trwało, później ten cudowny złocisty przemienił się w jakiegoś gronkowca drugiej generacji, a tego to tępiłam pół roku.
no ale twój szybko się podda mam nadzieję.

mi lekarz też już kazał podawać Rozalci sam nutramigen, ale ona pluje tym dziadostwem. więc ja ostro zmieniłam moją dietę, a nutramigen mieszam jej 50/50 z Enfamilem i dzięki temu jakos pije. a nie ma żadnych objawów alergicznych bo podaję jej też syrop p alergiczny clemastinum.
wiedziałam, że Majka to świetna kobitka :)

Marta ale Twój Marcelek słodziak. A jaki duuuuuuuży!!! Przerósł juz chyba wszystkie wrześniowe big dzieci ;D ;D ;D ;D A przeciez jest prawie najmłodszy ;)

reklama
Ja tez podaję D3 - 1 kropelke (choc częściej mi 2 się wykroplą) + multiwitaminę - 5 kopli - tak mi w szpitalu polecili

Joanka - Filip teraz też mało je - ale na wadze przybiera i nadal szybko rośnie. Jak próbuję go przystawiac na siłę drze się - poza ty mnie żadnych niepokojacych objawów więc lekarze twierdzą że tak ma być. No to nie pozostaje mi nic innego jak im wierzyć.

Tunia - ale się wk...łam jak zobaczyłam te jego sinel kostki - też się zastanawiam czemu debilka mu tak ścisnęła te kostki (kostek korygować nie trzeba było). Mam nadzieje że ciałko szybko wróci do formy

Jak wróciliśmy do domu to Filip zarzucił sobie nogi do góry i przygladał sie swoim nagim stopkom - wyraźnie był zdziwony (zanim załóżyli gips Filip nie podnosił pionowo nóg) tym co widzi ::)

Dziękie za miłe słowa. Lecę do galerii.
a

Do góry