reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Gabi - trzymaj sie dziewczyno, będzie dobrze!

Aniulka - Filip juz długo się slini i tez panikowałam, ale wyczytałam że dzieci sie ślinią bo maja problemy z połykaniem śliny. Nie oznacza to od razu ząbków (choć może też tak być). Filip się ślini jak jest noszony na "lotnika" czy "pilota" - jak kto woli i gdy mu się nudzi  ;D

U nas śnieg za oknem - dziwnie...

A jutro rano idziemy zdjąć to dziadostwo z nóg!

Pozdr
a

Anik mój Łukasz ślini się cały czas, bez względu na pozycję w której się znajduje. Mnie zaczęły wychodzić wcześnie zęby bo jak miałam 4 miesiące a mojemu Kubie jak miał 3. Pewnie Łukaszowi też zaczną wychodzić, bo szoruje do tego piąstkami i ma spulchnione dziąsła na dole

A u nas trochę popruszyło ale juz przestało. Widziałam jednak jak szłam rano z przedszkola samochód "z trasy" miał na dachu niesłą czapę śniegową i zaklejona całą rejestrację

Melanie - mnie sie te dwa tygodnie dłużyły - z kapieli ani ja radochy nie miałam , a i Filip średnią. Nogi trzeba było do góry trzymać a on tak lubił nimi wierzgać w wodzie.

Mam nadzieje że uda się te stópki za pierwszym razem skorygować, bo jak nie to za jakiś czas czeka nas to samo  :p

a

Aniulka - skoro dziąsła spuchniete to pewnie zęby idą. Ja sprawdzam Filipowi dziąsła bo on też piastkami je szoruje i zabawki wkłada ale nie są spuchniete wiec chyba ząbkowanie nas w najbliższym czasie nie czeka.
a

Anik trzymam kciuki aby więcej te buciory nie były potrzebne.

Ale takie buciory maja swoje zalety też. Wyrabiają się mięśnie u dzieci i wzmacnia się kręgosłup. Może za miesiąć Filip zacznie siadać??? ;D ;D ;D

Nie martwie sie o te ząbki bo małe dzieci lżej przechodzą ząbkowanie i nie ma reguły że jak poźno wyjdą to późno wypadną. Mojego męża siostrzenica dostała pierwszy ząb jak miała 10 miesięcy i strasznie przechodziła ząbkowanie. A teraz jest w zerówce i ma połowę zębów stałych. A mój Kuba dostał zęby jak miał 3 miesiące, a teraz ma 5 lat i ani jeden mu się nie rusza i nie ma ani jednej dziurki ;)

Anik pisze:
Melanie - mnie sie te dwa tygodnie dłużyły - z kapieli ani ja radochy nie miałam , a i Filip średnią. Nogi trzeba było do góry trzymać a on tak lubił nimi wierzgać w wodzie.

jej
to jak Ty sobie radziłaś?
masz 4 ręce ???? ;)

Melanie Paris to prawdziwa kinomanka :laugh: może jakiś reżyser z niej będzie ;)

Kuba też zaczął się ślinić ale niewiem z jakiego powodu może zęby może nie ::)

reklama
No właśnie moj Kuba też sie ostatnio ślini, i wkłada sobie piąstki do buzi. aleee do ząbków to mu jeszcze chyba daleko.
A u nas za okenem pada śnieg!!! I to jak :laugh:

Do góry