reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Gabi - trzymaj sie dziewczyno, będzie dobrze!

Aniulka - Filip juz długo się slini i tez panikowałam, ale wyczytałam że dzieci sie ślinią bo maja problemy z połykaniem śliny. Nie oznacza to od razu ząbków (choć może też tak być). Filip się ślini jak jest noszony na "lotnika" czy "pilota" - jak kto woli i gdy mu się nudzi  ;D

U nas śnieg za oknem - dziwnie...

A jutro rano idziemy zdjąć to dziadostwo z nóg!

Pozdr
a

Anik mój Łukasz ślini się cały czas, bez względu na pozycję w której się znajduje. Mnie zaczęły wychodzić wcześnie zęby bo jak miałam 4 miesiące a mojemu Kubie jak miał 3. Pewnie Łukaszowi też zaczną wychodzić, bo szoruje do tego piąstkami i ma spulchnione dziąsła na dole

A u nas trochę popruszyło ale juz przestało. Widziałam jednak jak szłam rano z przedszkola samochód "z trasy" miał na dachu niesłą czapę śniegową i zaklejona całą rejestrację

Melanie - mnie sie te dwa tygodnie dłużyły - z kapieli ani ja radochy nie miałam , a i Filip średnią. Nogi trzeba było do góry trzymać a on tak lubił nimi wierzgać w wodzie.

Mam nadzieje że uda się te stópki za pierwszym razem skorygować, bo jak nie to za jakiś czas czeka nas to samo  :p

a

Aniulka - skoro dziąsła spuchniete to pewnie zęby idą. Ja sprawdzam Filipowi dziąsła bo on też piastkami je szoruje i zabawki wkłada ale nie są spuchniete wiec chyba ząbkowanie nas w najbliższym czasie nie czeka.
a

Anik trzymam kciuki aby więcej te buciory nie były potrzebne.

Ale takie buciory maja swoje zalety też. Wyrabiają się mięśnie u dzieci i wzmacnia się kręgosłup. Może za miesiąć Filip zacznie siadać??? ;D ;D ;D

Nie martwie sie o te ząbki bo małe dzieci lżej przechodzą ząbkowanie i nie ma reguły że jak poźno wyjdą to późno wypadną. Mojego męża siostrzenica dostała pierwszy ząb jak miała 10 miesięcy i strasznie przechodziła ząbkowanie. A teraz jest w zerówce i ma połowę zębów stałych. A mój Kuba dostał zęby jak miał 3 miesiące, a teraz ma 5 lat i ani jeden mu się nie rusza i nie ma ani jednej dziurki ;)

Anik pisze:
Melanie - mnie sie te dwa tygodnie dłużyły - z kapieli ani ja radochy nie miałam , a i Filip średnią. Nogi trzeba było do góry trzymać a on tak lubił nimi wierzgać w wodzie.

jej
to jak Ty sobie radziłaś?
masz 4 ręce ???? ;)

Melanie Paris to prawdziwa kinomanka :laugh: może jakiś reżyser z niej będzie ;)

Kuba też zaczął się ślinić ale niewiem z jakiego powodu może zęby może nie ::)

reklama
No właśnie moj Kuba też sie ostatnio ślini, i wkłada sobie piąstki do buzi. aleee do ząbków to mu jeszcze chyba daleko.
A u nas za okenem pada śnieg!!! I to jak :laugh:

Do góry