reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Dziekuję bardzo :) faktycznie już wogóle po Kubie nie widać, że wcześniaczek.
Liczę mu wiek korygowany, więc ma teraz prawie 2 miesiące i jak na ten czas to jest wszsytko ok
Głowkę podnosi wysoko, raz mi sie juz nawet przekecił na plecki, tak fikał tą głowiną ;D ;D
Uśmiechami strzela na lewo i prawo, tylko jeszcze mi sie nie udało złapać obiektywem...;)
No a tak na marginesie ja też jestem wcześniakiem, tylko ciut większym 1450 g :laugh:

reklama
Aniabania to Twoje dziewczyny też pięknie nadrobiły wagowo, Kuba na dzień dzisiejszy 4800 g. Troszke ostatnio zastopował,
ale tłumacze sobie, że teraz już tak nie będzie pędził jak na początku.
Za to od wczoraj daje nam popalić, non stop krzyczy, dzisiaj od godziny 9 rano przespał może z 2 godziny, a w nocy tez sie cały czas wiercił.
Z godziny na godzinę czekam, kiedy sie wkońcu zmęczy ::)
Ale facet jest nie do zdarcia...
Kociak no to widzisz też podobnie, może coś w tym jest ;)

Isiaczku, nasze wczesniaki staraja sie jak moga dogonic terminowe dzieciaczki ;D
A propos wagi urodzeniowej ja wazylam tyle co moje dwie corki razem ;D Takie kruszynki po urodzeniu ::)

U nas godzina zero czyli marudzenie wieczorne zaraz wybija ::) Wiec pomalu znikam. Poza tym czas juz zaczac pakowanie do wyjazdu ;D :D

dziewczyny ktoras z was karmi dziecko sama butelka ???
bo mnie zastanawia moja martyna zjadla dzisiaj tylko 2x po 120 i niezabardzo teraz chce jesc ::)

a tak na marginesie to o ktorej kompiecie swoje dzieciaczki bo ja juz nie wiem o ktorej mam ja kompac żeby było dobrze ::)

Kociak to za mało. Dzieci karmione butla powinny dostawać chyba około 5 porcji o ile dobrze pamietam a w międzyczasie powinny pić herbatke albo wodę z glukozą. Sprawdź na opakowaniu mleka, tam powinna być podana norma dla dwu miesięcznego dziecka.

Ja kąpie o 18.

Kociak ja karmie mlekiem modyfikowanym. dziewczyny jedza 5-6 posilkow po 140 ml (czasami 170ml) Aniulka ma racje 2 posilki to za malo. Maluchy powinny jadac mniej wiecej co 4 godzinki i dodatkowo nalezy przepajac.
Ja kapie przed wieczornym karmieniem, z reguly miedzy18-20. Niestety moje maluchy lubia sobie czasami przestawiac godziny karmien, bo po kazdym spacerku obowiazkowo butla, bez wzgledu na moje godziny karmien ;D

reklama
Kociak to napewno za mało.
ja Rozacię kąpię ok 18.30-19.00 o 20 zasypia i śpi do 2-3, z tym że zawsze ok 23 zaczyna się budzić trzeba wtedy ją ululać, bardzo ważne w którym momencie jak się nie rozbudzi to śpi dalej, a jak jednak podstep się nie uda to cyc :)

a ja ważyłam niecałe 2,5kg i miałam 50cm, Rozalka 3,2 i 56. no ale my byłyśmy dwie. moja siostrunia miała 1 cm więcej niż ja :) a waga taka sama.

Do góry