reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Dziewczyny pomocy ::) U nas afera poszcepieniowa, a na dodatek Natalia ma pierwszy raz zatwardzenie. Cisnie bidulka kupe od 6 rano i wypchnac jej nie moze :mad: Pomagalam termometrem, ale bobek wyjsc nie moze, a ja za cholere nie wiem jak jej dalej pomoc w wycisnieciu tego shitu. Dostala herbatke koperkowa i wode gotowana, czekam na efekt. Macie moze jakies sprawdzone metody??
dzizas, ja oszaleje ::)

reklama
Aniabania tarte jabłuszko pomaga ale nie wiem czy juz podajesz dziewczynom papeczki :( ;)

Albo sok jabłkowy np bobofrut od 4 miesiąca gerbera albo boboVity czy co tam u Was można kupic... ::) :p ;)

Karolina i asiunia słodziutkie Wasze brzdące. Szkoda, że tak rzadko się odzywacie i mało fotek wklejacie....

No wlasnie jeszcze nie, boje sie, ze to jednak za wczesnie. Zasadniczo one sa jak 2 miesieczne dzieciaczki, wiec czekam jeszcze z wprowadzeniem papek i soczkow. ::) ::) Poczekam jeszcze godzinke i dam jej raz jeszcze herbatke, moze to pomoze ::)

u nas gorace powietrze od suszarki na gole cialko (tylko z rozwaga) lub kapiel rozluznia brzuszek i kiszeczki
do tego masaz naoliwkowanego brzuszka

no tak... ::) bo to wczesne dziewczyny... to nie wiem kiedy można wprowadzać inne produkty niż mleko.

Bo u dzieci urodzonych w terminie wprowadza się juz od 4 miesiąca, czyli jak maluda ma skończone 3 miesiące, a Twoje panny mają. ;)

Ineczka jak miło zobaczyć Twoją buźkę... ;D ;D ;D ;D gdzieś Ty się podziewała dziewczyno???? ::) ::) ::) Zaniedbujesz nas kochana :-[

Dziekuje dziewczyny za wsparcie ;D
Mala wykapalam i teraz spi po herbatce, mam wiec nadzieje, ze da rade temu bobkowi ;) a jak nie to bedziemy dalej dzialac uzywajac wszelkich plecanych metod 8)
Powiem Wam, ze jestem niezwykle dumna z dziewczat. Byly dzisiaj najdzielniejsze z calej grupy szcsepieniowej. Majeczka tylko zakwilila troszke, a Natalia nawet nie zauwazyla zastrzyku, tak sie dziewcze najadlo przed zabiegiem ;D

Aniabania życzymy powodzenia z tą kupką.
a jak już o kupkach to moja kruszynka robi, tak 2-3 na dobę takie raczej luźne, żółte. chyba dobre :)
Rozi zasnęła jakąś godzinę temu, wcześniej też spała dwie, no i czekam na rozwój nocnej akcji mam nadzieję, że btroszeczkę pośpi. wczoraj budziła się na cycka co dwie godziny, nawet niecałe, krótko ssała i zasypiała. wydaje mi się że po prostu chciała się poprzytulać:)
dzisiaj w kąpieli małej pomagał mi dziadek, bo babcia dalej walczy z przeziębieniem i ma zakaz zbliżania się do mnie i do Rozi.
a my znowu jutro idziemy do lekarza, a najpierw muszę zanieść jej sikulki do badania, mam nadzieję, że będzie chciała współpracować. jakoś inaczej powinno pobierać się dzieciom mocz do badania, bo z tymi woreczkami to różnie, poza tym już po 20 min. dziecko ma tak czerwoną skórę, że szkoda mi jej tak męczyć.
Aniulka Łukaszek już nieźle fika :) no i wielki facet ;D
Rozalcia podnosi główkę, ale np. dzisiaj poleżała trochę na brzuszku i zasnęła, chyba nudno jej było, albo po prostu miała dzisiaj bardzo senny dzień.

ale sie napisałam... idę wkońcu doprowadzić się do porządku!

dzieciaczkom i mamusiom życzę słodkich snów!!!

reklama
Fajnie się macie z babciami i dziadkami - nasi są b. daleko i musimy walczyć sami. Dzieki Bogu dziecko nasze nie za trudne w obsłudze.
a

Do góry