reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Dziewczyny pomocy ::) U nas afera poszcepieniowa, a na dodatek Natalia ma pierwszy raz zatwardzenie. Cisnie bidulka kupe od 6 rano i wypchnac jej nie moze :mad: Pomagalam termometrem, ale bobek wyjsc nie moze, a ja za cholere nie wiem jak jej dalej pomoc w wycisnieciu tego shitu. Dostala herbatke koperkowa i wode gotowana, czekam na efekt. Macie moze jakies sprawdzone metody??
dzizas, ja oszaleje ::)

reklama
Aniabania tarte jabłuszko pomaga ale nie wiem czy juz podajesz dziewczynom papeczki :( ;)

Albo sok jabłkowy np bobofrut od 4 miesiąca gerbera albo boboVity czy co tam u Was można kupic... ::) :p ;)

Karolina i asiunia słodziutkie Wasze brzdące. Szkoda, że tak rzadko się odzywacie i mało fotek wklejacie....

No wlasnie jeszcze nie, boje sie, ze to jednak za wczesnie. Zasadniczo one sa jak 2 miesieczne dzieciaczki, wiec czekam jeszcze z wprowadzeniem papek i soczkow. ::) ::) Poczekam jeszcze godzinke i dam jej raz jeszcze herbatke, moze to pomoze ::)

u nas gorace powietrze od suszarki na gole cialko (tylko z rozwaga) lub kapiel rozluznia brzuszek i kiszeczki
do tego masaz naoliwkowanego brzuszka

no tak... ::) bo to wczesne dziewczyny... to nie wiem kiedy można wprowadzać inne produkty niż mleko.

Bo u dzieci urodzonych w terminie wprowadza się juz od 4 miesiąca, czyli jak maluda ma skończone 3 miesiące, a Twoje panny mają. ;)

Ineczka jak miło zobaczyć Twoją buźkę... ;D ;D ;D ;D gdzieś Ty się podziewała dziewczyno???? ::) ::) ::) Zaniedbujesz nas kochana :-[

Dziekuje dziewczyny za wsparcie ;D
Mala wykapalam i teraz spi po herbatce, mam wiec nadzieje, ze da rade temu bobkowi ;) a jak nie to bedziemy dalej dzialac uzywajac wszelkich plecanych metod 8)
Powiem Wam, ze jestem niezwykle dumna z dziewczat. Byly dzisiaj najdzielniejsze z calej grupy szcsepieniowej. Majeczka tylko zakwilila troszke, a Natalia nawet nie zauwazyla zastrzyku, tak sie dziewcze najadlo przed zabiegiem ;D

Aniabania życzymy powodzenia z tą kupką.
a jak już o kupkach to moja kruszynka robi, tak 2-3 na dobę takie raczej luźne, żółte. chyba dobre :)
Rozi zasnęła jakąś godzinę temu, wcześniej też spała dwie, no i czekam na rozwój nocnej akcji mam nadzieję, że btroszeczkę pośpi. wczoraj budziła się na cycka co dwie godziny, nawet niecałe, krótko ssała i zasypiała. wydaje mi się że po prostu chciała się poprzytulać:)
dzisiaj w kąpieli małej pomagał mi dziadek, bo babcia dalej walczy z przeziębieniem i ma zakaz zbliżania się do mnie i do Rozi.
a my znowu jutro idziemy do lekarza, a najpierw muszę zanieść jej sikulki do badania, mam nadzieję, że będzie chciała współpracować. jakoś inaczej powinno pobierać się dzieciom mocz do badania, bo z tymi woreczkami to różnie, poza tym już po 20 min. dziecko ma tak czerwoną skórę, że szkoda mi jej tak męczyć.
Aniulka Łukaszek już nieźle fika :) no i wielki facet ;D
Rozalcia podnosi główkę, ale np. dzisiaj poleżała trochę na brzuszku i zasnęła, chyba nudno jej było, albo po prostu miała dzisiaj bardzo senny dzień.

ale sie napisałam... idę wkońcu doprowadzić się do porządku!

dzieciaczkom i mamusiom życzę słodkich snów!!!

reklama
Fajnie się macie z babciami i dziadkami - nasi są b. daleko i musimy walczyć sami. Dzieki Bogu dziecko nasze nie za trudne w obsłudze.
a

Do góry