reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone z niedotlenieniem!!!

Zabka my mamy to samo, pracuje tylko R jakos ciezko z jednej wyplaty a dzidzia rosnie i coraz wiecej idzie pieniazkow.Chyba tez bym wybrala ta kobiete... napewno bedzie sie nim dobrze opiekowac, zaraz wiosna lato... beda sie swietnie bawic na spacerach :p
mala mi przeszkadza siedzi na jednej rece... dlatego koncze wpadne pozniej... Pycha odezwij sie ;)

cypek to syn mojej siostry jest starszy tylko o 2 tygodnie a zobaczcie jaka roznica

reklama
Śliczna parka, u nas jest podobna sytuacja. Córeczka mojego brata jest młodsza od Kacperka tylko o 11 dni. Zaraz wkleje zdjęcie. Fajnie jak sa dwa takie maluchy w rodzinie.

obraz0013yo.jpg

Cześć dziewczyny!
Czy moge do Was dołączyc??Ja mam troche inną sytuacje,bo u mojego synka doszło do niedotelenienia najprawdopodobniej jeszcze w ciący...a własciwie to dokładnie nie wiadomo jak to było bo co pediatra to opinia:-((.Synek urodzi sie w bardzo dobrym stanie (10pkt Apg) po bardzo krótkim i lekkim porodzie (pierwsza faza 2 h,druga 7 minut),poród bez komplikacji.Po porodzie miał robione badanie krwi i wyszła niedokrwistośc i z tego pwoodu miał robione usg przezciemiączkowe i wyszły torbielki w strefie podwysciółkowei i wylewy pierwszego stopnia:-((.No i lekarz orzekł że to efekt niedotlenienia w casie ciąży.Dodam tylko że bankowalismy krew pepowinowa i u mjego synka za szybko odcięt pepowinę i pobrano mu 2 razy więcej krwi niz pobiera sie standardowo :mad: :mad:.Zdaniem pediatry już nie ze szpitala własnie to upuszczenie krwi spowodowało duzą różnicę ciśnień i własnie wylewy,a krew wynaczyniona otorbiła sie i stąd torbielki.Przez 4 miesiące prawie ciągle płakałam że trafiłąm na takich kretynów ze szpitala którzy mi tak dziecko skrzywdzili :mad: :mad: :mad:,no i ten pediatra w szpitalu tez strasznie chamski był.No ale po prawi 4 miesiącach zrobiliśmy usg przezciemiączkowe i jest wszystko w porządku :laugh: :laugh: :laugh:.Nie ma ani jednej torbielki.Neurolog tez powiedziała nam ze możemy już do niej nie przychodzić bo synek jets zupełnie zdrowy.dodam tylko ze nigdy nie wystapiły u niego żadne objawy patologiczne :laugh:.ale się rozpisałam,pozdrawiam

Hejka mateczki!

anek24 pewnie ze mozesz dolaczyc bedzie nam bardzo milo... prawda dziewczyny? ;D 8). Razumiem Cie co przezylas jak chyba kazda tu z nas, najwazniejsze ze juz jest wszystko dobrze, lepiej zapomniec o tym co bylo a cieszyc sie tym co bedzie, wklej zdjecie swojego szkraba ;D.I mamy nadzieje ze bedziesz do nas pisac.

Zabka swietnie wygladaja razem... ale podobni jak blizniaki(na zdjeciu z mikolajem). Fajnie jak sa takiem w podobnym wieku, ja bardzo lubie jak oni sa razem.
;D
Przyjde pozniej :laugh:

Anek24 witamy!!! :) :) :)

Dziewczyny sliczne dzieciaczki. Ale macie fajnie, że sa dzieciaczki w podobnym wieku, bo moje siostrzenice są starsze o 4 i 6 lat. Ale mam nadzieje ze beda sie dogadywać. Ale urodzinki można robić razem z ta młodszą, bo Maja jest z 2 listopada, a Paula z 8.

A my jutro jedziemy prywatnie do pediatry, bo mała ostatnio ciągle płacze, niby kolki, ale po kropelkach przepisanych przez lekarza rodzinnego jest jeszcze gorzej, na dodatek były zielone kupki, jednak od wczoraj już sa ok. Mam nadzieję, że skieruje Majke na usg brzuszka. I chyba wybierzemy się na usg przezciemiaczkowe, tak dla własnego spokoju.

Witajcie!
My wlasnie jestesmy po wizycie u laryngologa i wszystko jest dobrze, w nosku nic sie nie dzieje. Ale badanie bylo straszne, az sie plakac chcialo razem z niunia( wsadzil sade przez nosek a ta wyszla gardlem)!! :mad:, cos okropnego!!! :( ale tylko tak mozna bylo to sprawdzic. Juz po wszystkim.

Pozdrawiamy :-*

reklama
Do góry