reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
szerlock ja kiedys kupiłam pampersy z biedronki, bo naczytałam sie pochwał pod ich adresem ale u mnie kompletnie sie nie sprawdziły:no:
prawie za kazdym razem były przesikane... dlatego z chusteczkami juz nie bede próbować, teraz od dłuższego czasu stosuje dzidziusie (zielone wyłącznie) nivea baby albo johnsona, w zależności jakie akurat na promocji ;-)

Ja na dobry poczatek kupiłam wszystkie kosmetyki Nivea Baby, są hipoalergiczne, a wiadomo skórka dziecka na początku życia ma słaby płaszczyk ochronny. Wg. niektórych one nie uczulają delikatnej skórki dzieciątka
Nie nastawiam się tylko na Nivea, po 1 miesiącu będę wypróbowywać inne.

Krupka właśnie chciałam ząłożyć taki wątek mniej więcej :)) Ignac jest nastawiony pozytywnie, cieszy sięr jak moze ją pogłaskać, ale nie jest taki strasznie mocno zainteresowany.

W ogóle napiszę coś więcej ale później jak zwykle :))

Aga

Jestem przeszczesliwa bo zdecydowalam sie nareszcie :-D

Kupilam kosmetyki firmy Hipp bo bardzo mi sie podobal ich zapach i mam nadzieje ze beda naprawde dobre. Jesli nie to bede probowac czegos innego.

Kupilam pielegnacyjny plyn do kapieli, oliwke, szampon i krem ochronny przeciw odparzeniom.

HiPP Babysanft - Produkty

Podobno, inne mamcie mi mówiły, do pupki przeciw odparzeniom najlepszy jest Sudocrem. Nie używa się raczej teraz zasypki
Zasłyszałam to ale nie wiem czy to prawda. Podobno Johnson uczula, a Pampersy się popsuły. Ale to nie moje opinie, bo i skąd to wiedzieć.;-)
Przekonamy się same jak już będziemy opiekować się maluszkami w domku.

Ja jeśli chodzi o kosmetyki to mam narazie tylko sudocrem, emulsję do kąpieli oilatum, chusteczki nivea i pieluchy bella happy. Nie wiem czy coś więcej kupować, bo w pierwszym miesiącu życia chyba nic ponad to się nie używa :confused:
Najchętniej używałabym całej serii oilatum ale jest absurdalnie droga! Zastanawiam się nad ziajką i pewnie będę chciała spróbować jak mały skończy miesiąc.

Jestem przerażna waszym brakiem czasu dziewczyny! Dla mnie, to bedzie jakiś totalny szok, taka zmiania z dnia na dzień :szok: :szok: :szok:

krupka - od poczatku ciazy wlasnie ten brak czasu (i niemoznosc dysponowania nim jak to bylo do tej pory) przeraza mnie najbardziej... :-( No, ale moze jakos uda sie wszystko tak zorganizowac zeby znalezc minimalna ilosc czasu dla siebie... Tak sie caly czas łudze :-)

zgred - czekamy na opowiesci jesli i Ty znajdziesz chwile (co przy dwojce dzieci juz chyba jest nie lada wyczynem...:eek: )

reklama
ja też myślę o Ziajce, jest niedroga a i chwalą sobie ją mamusie :-) jak użyjemy to, co już mamy będziemy "poznawać" nowości:confused:

Do góry