reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
to była taka szczoteczka-gryzaczek, ewitka.
Teraz używamy zwykłej z włosia czy czegoś tam. A tamta do gryzienia wciąż ulubiona :tak:

Mycie u nas tylko wieczorem

Od kilku dni nosilam sie z zamiarem zapytania wlasnie o mycie ząbków.
My od przeszło tyg. myjemy ząbki taką prawdziwą szczoteczką (wcześniej byla ta sylikonowa na palec - ale bardzo sporadycznie:zawstydzona/y:). Teraz staramy sie myć po każdym posiłku a już szczególnie przed snem nocnym.
Samą szczoteczkę mamy już chyba z pól roku:-p
No i właśnie sie zastanawiałam czy używać juz pasty, bo wyczytałam, ze są takie specjalne ze zmniejszona ilością fluoru. Ale doszłam do wniosku że zaczniemy jej uzywac jak synuś polubi szczotkowanie (na razie to tylko je toleruje).

a nam właśnie zapodziała się gdzieś szczotka... ale trzeba będzie kupić jak się nie znajdzie, tak ją uwielbia wszędzie by z nią chodził tak rajcuje go ten gryzak na niej;-)

musze w koncu udac sie z kacprem na sczzepienie swinka odra rozyczka, ale boje sie, bo to ciezka szczepionka i wiem, zew czesto sa skutki uboczne, zle samopoczucie. bylyscie juz z waszymi maluszkami na tym szczepieniu? jak maluszki czuly sie pozniej?

mialam isc 2 tygodnie temu, ale sie nie pokazalam po prostu z malym w przychodni - moze sciemnie, ze wyjechalismy na cale 3 miesiace gdzie poza miato i pojde dopiero pod koniec wrzesnia? wcale mi sie nie chce tej szczepionki - w dodatku kilka dni temu przeczytalam ten artykul:
Szczepienia - wiedza ochrania, ignorancja naraża ? Dziwny jest ten świat
nie wiem, jak sparwdzic te dane czy sa prawdziwe, wiem natomiat ze koncerny farmaceutyczne to jedne wielkie bagno, mafia, ktora nie cofnie ie przed niczym zeby tylko przedac swoj produkt
i jeszcze to:
Dar Życia :: Zobacz temat - Autyzm a szczepionki

Ostatnia edycja:
Szerlok my byliśmy ponad miesąc temu. Rafi dobrze zniósł szczepienie a nawet bardzo dobrze. Zresztą nigdy jeszcze po szczepieniu jakoś gorzej się nie czuł.

My szczepiliśmy się 3 tygodnie temu Priorixem, samo szczepienie synuś zniósł bardzo dzielnie nawet nie pisnął, natomiast 10 dni później dostał wysypki na ciele, spał z przerwami, budził się w nocy z ogromnym płaczem, był dość pobudzony (taki straszny nerwus) i na razie mu to zostało :-( Mam nadzieję, że nie jest to efekt uboczny szczepionki, tylko może jakiś ząbek...

reklama
czasami p otej szczpeionce wystepuje rozyczka poszczepienna - moze Pawelek to wlasnie mial, skoro mial wysypke????:confused:

Do góry