reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

czyli wg norm dal dorosłych coś jest nie tak, Myszko? zaraz poszperam w necie - miałam gdzieś link do opisów takich badań

Z tą poradnią dla dzieci zdrowych niezły pomysł - no ale u nas niestety wszyscy chorzy na kupie - i duzi i mali i dorośli :baffled:

Mam ten link http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html

Dla dzieci są inne normy niż dla dorosłych :tak:

reklama
u nas też co 3 dni czasem jak po oliatum ma nieładne to co 2 ale staram sie myć jej głowę szamponem, choć tu nie zalecają niby powinno sie myc też oilatum

dzieki krupko :-)
Wszystko jest ok wedlug mojego wydruku ale te normy podane na nim sa zupelnie inne niz normy podane na tej stronie www ktora podalas :szok:
No ale tak czy inaczej raczej na 100% wszystko jest dobrze :-)
Ciesze sie ze to badanie za nami i ze to akurat moj maz byl z Jasiem... Wyznal mi ze bylo malo moczu bo jak Jasio nasikal do nocnika to jego body tam wpadlo czesciowo i nasiaknelo sikami :-D Ale na szczescie tyle wystarczylo i dalo sie zbadac ;-)

pewnie inne jednoski po prostu?
A tak w ogóle na jakim poziomie wyszła ta glukoza u Jasia?

ja kąpie Patrynia codziennie, używamy płynu BOBINI dla dzieci,
myjemy nim wszystko - włoski też,
używamy go od ukończenia 1 mies. życia...
mamy sudocrem który użyliśmy może z 10 razy a tak - żadnych smarowań, mazideł i innych, czasem do masaży oliwkę BAMBINO,
a chusteczki dla nas najlepsze to BABYDREAMS zwykłe z Rossmana lub niebieskie CIEN z Lidla...

My włoski (choc nie jest ich wiele) myjemy codziennie przy kąpieli.

A jesli chodzi o kosmetyki to używamy emulsji Oilatum do kąpieli, szamponu też Oilatum no i po kapieli kremu Soft też tej samej marki (smarujemy tylko te miejsca gdzie skora jest wysuszona).
Pod pieluche mąkę ziemniaczaną miedzy fałdki pachwinowe a na pupcie masc na receptę. Wcześniej stosowaliśmy krem Linoderm i był podobnie dobry jak ta maść na recepte ale jego minus to to ze barwi materiał na żółto.

krupko - glukoza mu wyszla 79 - dolne granice normy (norma na mojej kartce to od 76 do 110). Ja przez cala ciaze mialam wlasnie dolne granice normy.
Po prostu Jasio lubi "sobie wypic":rofl2: i tyle...
On jak wypije to lubi mamlac w buzi smoczek z butelki - jakby uzywal normalnego to pewnie by tak nie robil i moze tez nie pilby tyle.

reklama
Włoski myjemy co 2 - 3 dni. Kiedys myłam codziennie ale dałam se na wstrzymanie.
A tyłek zawsze woda z jakimiś mydlinami. Po chusteczce samej zaraz się czerwona robi więc na to sobie nie moge pozwolić chyba ze poza domem bo wtedy innego wyjścia nie mam. Chusteczki białe z biedronki.

Do góry