reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

czyli wg norm dal dorosłych coś jest nie tak, Myszko? zaraz poszperam w necie - miałam gdzieś link do opisów takich badań

Z tą poradnią dla dzieci zdrowych niezły pomysł - no ale u nas niestety wszyscy chorzy na kupie - i duzi i mali i dorośli :baffled:

Mam ten link http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html

Dla dzieci są inne normy niż dla dorosłych :tak:

reklama
u nas też co 3 dni czasem jak po oliatum ma nieładne to co 2 ale staram sie myć jej głowę szamponem, choć tu nie zalecają niby powinno sie myc też oilatum

dzieki krupko :-)
Wszystko jest ok wedlug mojego wydruku ale te normy podane na nim sa zupelnie inne niz normy podane na tej stronie www ktora podalas :szok:
No ale tak czy inaczej raczej na 100% wszystko jest dobrze :-)
Ciesze sie ze to badanie za nami i ze to akurat moj maz byl z Jasiem... Wyznal mi ze bylo malo moczu bo jak Jasio nasikal do nocnika to jego body tam wpadlo czesciowo i nasiaknelo sikami :-D Ale na szczescie tyle wystarczylo i dalo sie zbadac ;-)

pewnie inne jednoski po prostu?
A tak w ogóle na jakim poziomie wyszła ta glukoza u Jasia?

ja kąpie Patrynia codziennie, używamy płynu BOBINI dla dzieci,
myjemy nim wszystko - włoski też,
używamy go od ukończenia 1 mies. życia...
mamy sudocrem który użyliśmy może z 10 razy a tak - żadnych smarowań, mazideł i innych, czasem do masaży oliwkę BAMBINO,
a chusteczki dla nas najlepsze to BABYDREAMS zwykłe z Rossmana lub niebieskie CIEN z Lidla...

My włoski (choc nie jest ich wiele) myjemy codziennie przy kąpieli.

A jesli chodzi o kosmetyki to używamy emulsji Oilatum do kąpieli, szamponu też Oilatum no i po kapieli kremu Soft też tej samej marki (smarujemy tylko te miejsca gdzie skora jest wysuszona).
Pod pieluche mąkę ziemniaczaną miedzy fałdki pachwinowe a na pupcie masc na receptę. Wcześniej stosowaliśmy krem Linoderm i był podobnie dobry jak ta maść na recepte ale jego minus to to ze barwi materiał na żółto.

krupko - glukoza mu wyszla 79 - dolne granice normy (norma na mojej kartce to od 76 do 110). Ja przez cala ciaze mialam wlasnie dolne granice normy.
Po prostu Jasio lubi "sobie wypic":rofl2: i tyle...
On jak wypije to lubi mamlac w buzi smoczek z butelki - jakby uzywal normalnego to pewnie by tak nie robil i moze tez nie pilby tyle.

reklama
Włoski myjemy co 2 - 3 dni. Kiedys myłam codziennie ale dałam se na wstrzymanie.
A tyłek zawsze woda z jakimiś mydlinami. Po chusteczce samej zaraz się czerwona robi więc na to sobie nie moge pozwolić chyba ze poza domem bo wtedy innego wyjścia nie mam. Chusteczki białe z biedronki.

Do góry