reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
Na szczęście prawa rodzicielskie póki co mam ;-)

a jaka furorę zrobił na tych szczepieniach! Akurat trafiliśmy, że były prawie same szkolne dzieciaki (na oko 10-12 lat). Rozmawiali sobie, usmiechali się do młodego, a on postanowił nie byc gorszy - wyrywał mi się z rąk, gadał na cały regulator (chyba społeczność uczniowską chciał przekrzyczeć) i zaczepiał wszystkich, do których mógł dosięgnąc, natomiast dzieciaki nie mogły się nadziwić, ze on taki radosny i nikogo się nie boi.

I jeszcze Pani doktor postanowiła przyjąć najpierw maluszki, więc i w kolejce nie musielkiśmy czekac :tak:

Na szczęście prawa rodzicielskie póki co mam ;-)

a jaka furorę zrobił na tych szczepieniach! Akurat trafiliśmy, że były prawie same szkolne dzieciaki (na oko 10-12 lat). Rozmawiali sobie, usmiechali się do młodego, a on postanowił nie byc gorszy - wyrywał mi się z rąk, gadał na cały regulator (chyba społeczność uczniowską chciał przekrzyczeć) i zaczepiał wszystkich, do których mógł dosięgnąc, natomiast dzieciaki nie mogły się nadziwić, ze on taki radosny i nikogo się nie boi.

I jeszcze Pani doktor postanowiła przyjąć najpierw maluszki, więc i w kolejce nie musielkiśmy czekac :tak:
Zuch maluch ze nie dał sie przegada starszym no a lekarka super babka ze was bez koleiki przyjeła :)

Ja zawsze kremuję małego po kąpieli, masuję go wtedy no chyba ze juz bardzo głodny to wtedy za śpieszno mu do michy :-D Używam mleczka nawilżającego Nivea :tak:

Ja oliwkuję pupę po kąpieli i kupce oliwką w żelu i to by było na tyle kosmetyków, no i oczywiście krem na buzię na wyjście.

reklama
ja kremuje cała Maje po kąpieli Oliatum bo ma sucha skórę, a na wyjście smarujemy buzię kremem Bambino.

co do wyparzania smoka to robie to jak mi się przypomni:rofl2:, butelki myje szczotka i płynem i od czasu do czasu zalewam wrzątkiem

Do góry