reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
No a ja też słyszłam żeby nie odicągać - bałabym się cos uszkodzić, nie robię tego - chociaż od pewnego wieku się t orobi, przy następnej wizycie się zapytam lekarki

Aga

swoją drogą gdzie tu kompetencja lekarzy ??? każda z nas właściwie słyszała co innego, nam zabronili, komus innemu każą :eek::eek: bez sensu :no: jak tu wierzyc lekarzom :-(

Doczytałam, że napletek odkleja się powolutku dzięki erekcjom maluszka. Odklejać pewnie trzeba, jeśli po jakimś czasie nic a nic nie ruszyło.

ja mowilam mezowi ze sie nie znam na "tych sprawach" i ze on bedzie Jasia pielegnowal :-D No, ale trudno zeby Jasio wytrzymal dwa miesiace bez przewijania i kapieli :-D

Mi lekarz powiedział, żeby lekko odciągać w kąpieli dla zachowania higieny. Robię to bardzo delikatnie, więc chyba nic nie popsuję :confused2:
Barszczyk masz rację! Co lekarz to teoria! Zresztą mam dowód na własnym przykładzie! Robi mi się zator w jednej piersi i pediatra mi powiedział, żeby rozmasowywać mimo bólu i rozgrzewać ciepłym prysznicem. A wczoraj w tvp1 był program, którym powiedzieli, żeby nie masować tylko ewentualnie lekko głaskać i schładzać. I bądź tu człowieku mądry. Będę chyba masować głaszcząc i rozgrzewać chłodząc :wściekła/y:

reklama
ja też się cieszę, że mam córę, bo bym się lekko zagubiła w tym wszystkim, co męskością się zowie:-p:zawstydzona/y:

Do góry