reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
Co do rośliny to chyba chodzi o "anginkę" - mocno aromatyczna zielona roślina, z takimi mechatymi liśćmi, popularna bardzi za peerelu teraz mniej.

Ja ta myślę że bardzoi możliwe że jej olejki eteryczne mogą mieć działanie bakteriobójcze na przykład chociaż nie wiem tego. Ale ogólnie przecież dużo nawet "konwencjonalnych" leków wyjkorzystuje związki pochodzenia roślinnego. Więc nie ma się czemu dziwić. Nawet takie coś jak "aspirynka" jest np w malinach :)

Pzdr

Aga

krupko okropna historia:-(
ja całe dzieciństwo chorowałam na uszy, ciągle do laryngologa chodziłam i faktycznie ból okropny:wściekła/y: mam nadzieje, że moje dzieci to ominie...

Krupko- straszne:-:)szok: biedny chłopiec, aż nie wiem co mam napisać. :-(
Mysz- nie wiem dlaczego chorowaliśmy, najwyraźniej nie służył nam tamten klimat i pomimo, że nad morzem wieje jak cholera:-D uszy mamy zdrowe;-)

Ja zapalenie ucha miałam bardzo wcześnie - jak miałam tydzień. Od tamtej pory, przez całe dzieciństwo co jakiś czas pojawiał się okropny ból w uchu (jednym lub drugim), wyłam wtedy całą noc lub i dłużej. Potem sam znikał. Ochydztwo, na dodatek niewiadomego pochodzenia. A chorowałam strasznie przez kilka lat i ciągle dostawałam pencylinę. Za ostatnim razem pielęgniarka odmówiła podania zastrzyku, bo dawka była szkodliwa dla dorosłego, a co dopiero dla dziecka. No i po wielu latach, pod koniec liceum okazało się, że to wszystko to alergie :/.

Mam pytanie do mam chlopczykow ;-)
Padlo to pytanie na inym forum na ktorym tez bywam i tam roznie do tego dziewczyny podchodza.

A wiec do rzeczy - jak to jest z napletkiem - czy go odsuwacie czy nie? Ja sie boje ze Jasiowi sprawie bol, ale moze trzeba? Jak bede pamietac to spytam lekarki ale troche czasu minie zanim u niej bede...

mi lekarka kazala odciagac przy kapieli - ale szczerze to nie przykladam sie do tego za bardzo - bo zapominam a jak juz to robie to bardzo delikatnie wiec nie wiem czy cos daje
musze sie jednak zdyscyplinowac, bo mojemu mlodszemu bratu mama tez zaniedbala to odciaganie i skonczylo sie operacja stulejki w wieku 6 lat, bolem z powodu cewnikowania, no i "pamiatka" ktora poskutkowala niechodzeniem na wf i basen, bo wstydzil sie rozebrac przy innych a ma troche "inna budowe"

reklama
Do góry