reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Dzisiaj USG - okazało się że w Solidarności można zrobić cały pakiet za 100 - główka, brzuch i bioderka - okazało się że wszystko dobrze u Ignaca też bo przy okazji machnęliśmy i jego

Kupiliśmy dizsiaj też szczepionkę Infanrix Hexa - leży w lodówce i czeka na 5 czerwca bo na wtedy mamy szczepienie wyznaczone

Agnieszka

reklama
wlasnie w radio uslyszalam,ze krajowy inspektor farmaceutyczny nakazal wycofanie w calym kraju szczepionki p/w wzw typu b o nazwie euvax b podawanej noworodkom w szpitalach,bo w wietnamie stwierdzono,ze ona zle dziala.nie wiem,o co chodzi,co takiego zlego zaobserwowali,ale-mala tez byla ta szczepionka szczepiona :baffled:

Chyba chodzzi o objawy uboczne. W kazdym razie skoro nic sie nie stalo to ok- odtad juz nie podasz tej szczepionki malej. Jest jeszcze energix i szcz. skojarzone

Bezczelne sa wypowiedzi czlonkow komisji przetargowej ktorea ta szczepionke wybrala do szcze pien ze niby bezpieczna jest...

Nivea for Sun z filtrem 30 , Avene, Mustela , La roche - Posay , jest też Ziajka :tak::tak::tak:osobiście używam Nivea ...a jak nie ma dużego słońca krem na każdą pogodę tez nivea (w zimie jest jak znalazł bo nie zawiera wody), przymierzam się do Musteli

to ja musze powiedziec, ze chisteczki nivea soft cream sa rewelacyjne - maja taka chropowata fakture, nie sa az tak przemoczone, słowem super. świetnie scieraja kupkę, nie zostawiaja nawet na chwile mokrawej skory. pampers to przy nich moze sie schowac. bambino w zasadzie tez. dobre do czyszczenia kokpitu w samochodzie:-D:tak:
kąpiemy maluszka mydełkiem bambino, zadnych tam top to toe, oilatum i inne. oliwka hippa tez sie sprawdza - znikaja krostki i zaczerwienienia.

Warszawa, dnia 24.05.2007 r.
GŁÓWNY INSPEKTOR FARMACEUTYCZNY
wstrzvmuie w obrocie na terenie catego kraiu produkt leczniczy o nazwie:
DTP - szczepionka błoniczo-tężcowo-kntuścowa adsorbowana, zawiesina do wstnykiwan podskomych;
nr seri i: 20905009B,20905010B, 2090501 0C;
podmiot odpowiedzialny: lnstytut Biotechnologii Surowic i Szczepionek BIOMED S.A.,
Al. Sosnowa 8,30-224 Krakow.
UZASADNIENIE
Glowny lnspektor Famaceutyczny wstrzymuje w obrocie na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w/w serie produktu leczniczego, w związku ze zgloszeniami niepożądanych odczynow poszczepiennych związanych z podaniem przedmiotowych serii szczepionki.
Mając powyższe na uwadze, przedmiotowe serie produktu leczniczego nie mogą byc przedmiotem obrotu oraz nie mogą byc stosowane do czasu wyjaśnienia wątpliwosci dotyczących bezpieczenstwa ich stosowania."

oraz

"GŁÓWNY INSPEKTOR FARMACEUTYCZNY wstrzymuie w obrocie na terenie catego kraiu produkt leczniczy o nazwie:
ACT-HIB , proszek i rozp. do sporzqdzania roztworu do wstrzykiwan dorniesniowych lub podskornych;
nr serii: 20789-1 ;
podmiot odpowiedzialny: Aventis Pasteur S.A.
UZASADNIENIE
Glowny lnspektor Farmaceutyczny wstrzymuje w obrocie na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w/w serii produktu leczniczego, w związku ze zgloszeniem niepożądanych odczynow poszczepiennych związanych z podaniem przedmiotowej serii szczepionki.Mając powyższe na uwadze, przedmiotowa seria produktu leczniczego nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może byc stosowana do czasu wyjasnienia wątpliwosci dotyczących bezpieczenstwa jej stosowania."

dziewczyny czy Wasze dzieci miały w szpitalu robione przesiewowe badanie słuchu?
Bo w szpitalu w którym rodziłam mieli akurat popsuta słuchawkę. Dostałam telefony gdzie moge sie zgłosić na badanie słuchu ale okazało się że w tych ośrodkach robią specjalistyczne badania słuchu na które musze mieć skierowanie od pediatry.

tak,Marianna miala badanie sluchu w szpitalu.coz,sluchu nie da sie "na oko" okreslic,ale glosu nie musieli badac ;-)
u nas Orkiestra zakupila sprzet,nie wiem kiedy,ale jednak jest.a moze spytaj,kiedy naprawia (czy naprawia...) i czy wtedy mozna sie zglosic?chyba ze pediatra da skierowanie i nie bedzie problemu.tylko ile trzeba bedzie czekac na wizyte?

nie wiem czy mi się coś nie pokręciło, ale babka która robiła małemu szczepienia w szpitalu (gruzlica i WZW B) , chyba coś wspomniała o kontroli tego ukucia u lekarza:baffled: ale kiedy???? Wiecie coś na ten temat czy moze sobie cos wymyśłiłam

reklama
Do góry