reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Krupeczko- jak się cieszę, że czytając twoje posty czuję w nich taki optymizm :-) no to masz grzecznego synka, że daje pospać, a co do czujnego snu to jest ta własnie matczyna intuicja, która ma w sobie ogromną magię ....

a co to będzie jak dzieciaki podrosną i wyjdą na imprezę ...? teraz rozumiem niepokój i lęk moich rodziców jak wychodziłam z domu, a oni stali w drzwiach jak słupy jak wracałam z imprez czy wyjazdów ;-):-D piękna sprawa, być rodziną, kochać, martiwć i troszczyć się o kogoś ...

reklama
Nasz śpi w łóżeczku u nas w sypailni. Ze 2 razy wzięlam go do łóżka - raz chcieliśmy z mężem się po prostu napatrzeć, a 2 raz dzisiaj w nocy - po karmieniu nie zasnął od razu i chyba mu się ulało, wystraszyłam się, więc wzięlam go do siebie, aby mieć na oku ;-)

Krupko pięknie, zawodowa z Ciebie mama :-) a ten czujny sen to jest instynkt, mi się wydawało, że po trudach ciązy i porodu będę zasypiać jak kamień i nic nie słyszeć, a tu lipa :-) każdy ruch i człowiek na nogach hihi, tyle, że ja dawałam kuksańca mężowi i on leciał do łóżeczka, bo spałam od ściany :-)

Długość spania zależy od wszystkiego, dzieci są jak barometry i spadek ciśnienia może spowodować, że będa spały dłużej lub krócej, hałas za oknem, zmiana pogody...

Zgred hahaha jakbym czytała o sobie, też się cieszyłam jak dziecko jak odkryłam co mi Karolka komunikuje czyli kiedy jeść, a kiedy za gorąco :-) bombowe uczucie.

Do mnie jutro przychodzi położna środowiskowa (trzeba będize rano sięzerwać i sprzątać żeby nie napisałą w tym swoim raporcie że syf).

A dziś byliśmy w ośrodku wczesnej interwencji - myślałam że to jednorazowa wizyta a okazuje się że będizemy co tydzień chodzić na rehabilitację!!! Babka powiedziała że aż do czasu jak Mała zacznie chodzić!! W ogóle jest tam bardzo fajnie i elegancko, spokój, umawiają na godziny, wszędzie pełno zabawek... Fajnie

No a rehabilitacja dlatego że Hania jest wcześniakiem.
Lekarka poiwedziała że Hania ma lekko osłabione napięcie mięśniowe (powiedziała "jeszcze") No i tyle.

Pozdrawiam!

Aga

Zgredku-a czemu tak poznio przychodzi ta połozna przeciez juz prawie zaraz 2 miesiace stuknie.

Dominika tez ma obnizone napiecie miesniowe i mamy ja czwiczyc w domu,jak na razie-zobaczymy co powie neurolog po kolejnej wizycie

A nie macie co tydzień rehabilitacji? Coś u nas widocznie w Gdańsku wyjątkowo elegancko pod tym względem... Bo jak mówię jedny powód to wcześniactwo.

Była położna - ma jeszcze przyjśc pielęgniarka w celu niewiadomym.

Agnieszka

Hmmm a my mamy klasc na boku ciekawe czemu :) Ale tak szczerze to wiecej na brzuchy lezy bo wtedy spokojniej spi

reklama
Tak sobie pomyślałam, że pogodę mamy już letnią i słońce mocno praży, więc maluchy trzeba przed spacerami smarować kremem z filtrem. Możecie coś polecić?

Do góry