reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
ja tez tylko wiem,kiedy glodna,bo wklada reke do buzi.gdy zasypia,to jest placz przerywany,ale innych nie znam.a czasem wyje jak syrena strazacka.dlaczego?coz,a kto to moze wiedziec... :confused:

ja tez wiem kiedy Dominkia głodna,kiedy boli brzuszek tez raczej rozpoznaje,natomiast jak ma mokro to zazwyczaj cichio siedzi-widocznie siuski i kupki jej nie przeszkadzaja:tak:

dziewczyny,mam pytanie-jak Wy trzymacie swoje dzieci na rekach i czy jak leza w lozeczkach,to sa w becikach ze sztywnym wkladem?bo ja slyszalam,ze sztywny wklad nie jest konieczny,a przy obecnej pogodzie w beciku to chyba trzyma malucha jakas kretynka. pytanie moje zostalo zainspirowane moja wczorajsza rozmowa z tesciowa,ktora probuje mi dowiesc,ze jak mala bedzie bez becika i jak ja bede brala na rece tak hop-siup z lozeczka,bez jakichs blizej nieokreslonych zabezpieczen,to jej kregoslup zlamie. wk.ur.wilam sie i powiedzialam,ze ok,bede mala przywiazywac plecami do deski,to bedzie prosta i nie zlamie sie :wściekła/y:

a ja mam pytanie z inej beczki
czy jak wasza niunia budzi sie po dajmy na to 2 czy 3 godz snu to najpierw zmieniacie pieluche czy karmicie

Nie przejmuj się betka - moi rodzice wymyślili, że pieluszkowanie utrzymuje sztywno kręgosłup i dzięki temu nie złamie się dzieciaka :laugh2::laugh2:
No i co? Mam się wkurzać? Śmieję się z tego ;-)

Co do odróżniania potrzeb jestem jeszcze zielona jak trawa, ale kiedy jest głodna to wiem, bo wkłada do buzi całą rączkę, a jak jest bardzo głodna to najlepiej dwie plus aria operowa :-D
ja zanim zacznę mała karmić zmieniam jej pieluchę, chyba, że jest sucho to zostawiam :-)

ja moją małą różnie podnoszę, raz w beciku ( bez usztywnienia), raz w kocyku, a raz na cieniutkiej poduszcze ( taką mam długą od kompletu pościeli)

a w ogóle moja mała dostała takich potówek od tego ciepła, że się przeraziłam:szok:
mam jej zrobić kąpile w kali:confused:
była u nas dzisiaj położna, powiedziała, że mała ogólnie dobrze, ma tylko jeden powiększony sutek, to jakby się zwiększył i długo utrzymywał mamy zrobić okład z rywanolu. Poza tym pow. że z moimi piersiami jest ok i nie mam się martwić - karmię od wczoraj tylko piersią, a dzisiaj mała woła o jedzenie co 2h, z czego 1h siedzi przy cycu:szok::szok::szok::szok::szok::-D

ja przyznam sie szczerze ze mała trzymałam przez pierwszy dzien w beciku,a teraz becik lezy w koncie-ja podnosze bez niczego ja juz sie tak przyzwyczaiłam i jest ok,
a krzywdy sie napewno nie zrobi(ostatnio mi nawt mowił lekarz,ze takie dziecko jest tak elastyczne ze trudno o krzywde)

ja obowiazkowo zmieniam pieluche przed kazdym karmieniem

reklama
A nam pow. dzisiaj położna, że jak mała będzie miała 3 tyg. to mamy jechać do lekarza i wtedy on nam powie, że mamy dawać wit. D3:confused:
Szczepienie jak będzie miała 6 tygodni tak?
A na USG bioderek to jak będzie miała 4 tygodnie? Gdzie w Gdańsku jest ktoś, kto zna się na tym dobrze?
dziewczyny, a czy wy zakładacie na pieluchę pampersa na noc jeszcze tetrową? :baffled::confused:

Do góry