reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
ja tez tylko wiem,kiedy glodna,bo wklada reke do buzi.gdy zasypia,to jest placz przerywany,ale innych nie znam.a czasem wyje jak syrena strazacka.dlaczego?coz,a kto to moze wiedziec... :confused:

ja tez wiem kiedy Dominkia głodna,kiedy boli brzuszek tez raczej rozpoznaje,natomiast jak ma mokro to zazwyczaj cichio siedzi-widocznie siuski i kupki jej nie przeszkadzaja:tak:

dziewczyny,mam pytanie-jak Wy trzymacie swoje dzieci na rekach i czy jak leza w lozeczkach,to sa w becikach ze sztywnym wkladem?bo ja slyszalam,ze sztywny wklad nie jest konieczny,a przy obecnej pogodzie w beciku to chyba trzyma malucha jakas kretynka. pytanie moje zostalo zainspirowane moja wczorajsza rozmowa z tesciowa,ktora probuje mi dowiesc,ze jak mala bedzie bez becika i jak ja bede brala na rece tak hop-siup z lozeczka,bez jakichs blizej nieokreslonych zabezpieczen,to jej kregoslup zlamie. wk.ur.wilam sie i powiedzialam,ze ok,bede mala przywiazywac plecami do deski,to bedzie prosta i nie zlamie sie :wściekła/y:

a ja mam pytanie z inej beczki
czy jak wasza niunia budzi sie po dajmy na to 2 czy 3 godz snu to najpierw zmieniacie pieluche czy karmicie

Nie przejmuj się betka - moi rodzice wymyślili, że pieluszkowanie utrzymuje sztywno kręgosłup i dzięki temu nie złamie się dzieciaka :laugh2::laugh2:
No i co? Mam się wkurzać? Śmieję się z tego ;-)

Co do odróżniania potrzeb jestem jeszcze zielona jak trawa, ale kiedy jest głodna to wiem, bo wkłada do buzi całą rączkę, a jak jest bardzo głodna to najlepiej dwie plus aria operowa :-D
ja zanim zacznę mała karmić zmieniam jej pieluchę, chyba, że jest sucho to zostawiam :-)

ja moją małą różnie podnoszę, raz w beciku ( bez usztywnienia), raz w kocyku, a raz na cieniutkiej poduszcze ( taką mam długą od kompletu pościeli)

a w ogóle moja mała dostała takich potówek od tego ciepła, że się przeraziłam:szok:
mam jej zrobić kąpile w kali:confused:
była u nas dzisiaj położna, powiedziała, że mała ogólnie dobrze, ma tylko jeden powiększony sutek, to jakby się zwiększył i długo utrzymywał mamy zrobić okład z rywanolu. Poza tym pow. że z moimi piersiami jest ok i nie mam się martwić - karmię od wczoraj tylko piersią, a dzisiaj mała woła o jedzenie co 2h, z czego 1h siedzi przy cycu:szok::szok::szok::szok::szok::-D

ja przyznam sie szczerze ze mała trzymałam przez pierwszy dzien w beciku,a teraz becik lezy w koncie-ja podnosze bez niczego ja juz sie tak przyzwyczaiłam i jest ok,
a krzywdy sie napewno nie zrobi(ostatnio mi nawt mowił lekarz,ze takie dziecko jest tak elastyczne ze trudno o krzywde)

ja obowiazkowo zmieniam pieluche przed kazdym karmieniem

reklama
A nam pow. dzisiaj położna, że jak mała będzie miała 3 tyg. to mamy jechać do lekarza i wtedy on nam powie, że mamy dawać wit. D3:confused:
Szczepienie jak będzie miała 6 tygodni tak?
A na USG bioderek to jak będzie miała 4 tygodnie? Gdzie w Gdańsku jest ktoś, kto zna się na tym dobrze?
dziewczyny, a czy wy zakładacie na pieluchę pampersa na noc jeszcze tetrową? :baffled::confused:

Do góry