reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

uuu.... :baffled:

dobrze ze moj maz bedzie z nami :-D Pamietam ze jak sie zacial nozem to wygnal mnie z lazienki i sam sobie opatrzyl rane - ja bylam potrzebna tylko do zrobienia kokardki z bandaza :eek:

reklama
Wlasnie byla dyskusja na majowkach 2006

Wiekszosc nie szczepi.

Moezcxie poczytac na chorobach dzieciaczkow

Kobitki my na kwietniówkach też już mamy ten temat przewałkowany w tę i z powrotem.
Fakt, że ta reklama szczepionki przeciwko pneumokokom zamieszała ostatnio, ale musicie wiedzieć, że po pierwsze w Polsce tylko jedna firma farmaceutyczna rozprowadza tę szczepionkę, więc reklama jakby nie było mocno tendencyjna i ze społeczną miała niewiele wspólnego, poza tym oprócz zagrożeń jakie niosą pneumokoki warto wiedzieć jakie są możliwe powikłania po tej szczepionce, a ponieważ jest ona silna to i powikłania mogą być poważne ponieważ obciąża się bardzo młodziutki organizm dużą dawką bakterii, dodatkowo obciążony obowiązkowymi szczepieniami. W sumie żadnej z dziewczyn u nas lekarz nie powiedział jednoznacznie czy szczepić czy nie, pozostawiają decyzję mamie, w związku z dużym ryzykiem. U kwietniówek maluchy zaszczepiły te dziewczyny, które posłały dzieci do złobka, reszta czeka na przedszkole. Zaleca się zaczepić malucha przed skończeniem roczku jeśli będzie uczęszczać do żłobka lub często przebywać w dużych skupiskach ludzi.Po roczku jednak zamiast trzech dawek, szczepi się tylko dwiema, więc tez oszczędzamy dziecku jedno kłucie.
Ja osobiście zamierzam zaszczepić Karolkę w przyszłym roku jak będzie szła do przedszkola, bo wtedy zagrożenie chorób się zwiększa.

Ja moze doswiadczenia jako mama nie mam jeszcze, ale mysle tak jak agask :-) Z wiekszosci chorob dziecko styka sie w grupie rowiesniczej wiec jak posle synka do przedszkola (albo zlobka, czego tez tak calkiem nie wykluczam) to raczej dopiero wtedy go zaszczepie.
Zreszta polozna w skzoel rodzenia tez nam mowila, ze "jest produkt i koncern chce go sprzedac... :baffled: "

Uffffffff........ nareszcie w domu!!!!! :-)

Tak, jjak myślałam - doczekałam w szpitalu do terminu niemal :baffled: (wyszliśmy 10.05, a termin z OM 11.05)

Najpierw długo czekałam na te chwilę, a jak już się dowiedziałam, że wychodzimy, to nagle zaczęłam mieć cykora :szok: :szok: W szpitalu jakoś nie musiałam się martwić o wiele rzeczy, a teraz nagle sama z mężem i maleństwem - trochę przerażające, ale nie jest tak źle ;-)

Mały przesypia całe dnie i odstawia cyrki w nocy - wie ktoś jak mu poprzestawiać te pory snu?? :confused:

Z zalet pobytu w szpitalu - brak pępka, znaczy zupełnie nie wiem, jak go pielęgnować, bo pielęgnować już nie trzeba ;-)

krupka - super ze juz jestescie w domu :-)
zycze Wam szybkiego dostosowania sie Synka do wlasciwych por snu ;-) Zobaczysz ze za kilka dni bedziesz ekspertka w dziedzinie zasypiania Maluszkow ;-)

Krupeczko- super, że pępek masz z głowy, szczęściarka :-D:-D:-) kurde, a z tymi porami w nocy, to chyba rzecz jak narazie nie do ustawienia :-D:-D ale fajowo, że jesteście w domku, wszędzie dobrze ale dom to dom, a mały ma taki śliczny wielki pokój z fajowym missssiemmmmmm ;-):tak::-)

reklama
Do góry