reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

no, fajnie ze dzieciaczki zdrowieja, tak trzymac:tak: :-)
A u nas idzie piekna, zoltawa kupka po herbatce jabluszkowej z melisa z HIPPA. Polecam. A marchewka jest bleee;-) :happy:

reklama
No a Julka slini sie nieeeesamowicie.

Strasznie dlugo jej te zabki wychodza, bo ja tam nic nie widze, pytalam lekarke zeby zajrzala - mowi ze dolne obydwa sa juz tuz tuz...ja tam nic nie widze. Musze ja przebierac kilka razy dziennie, bidulka. I marudna tak jak Olis, wlasciwie od wczoraj. Bo jest wyjatkowo pogodnym dzieckiem a tu nagle minka w podkowke, jakby troche mniej gaworzy i pomrukuje tak "zlosliwie". Wyszly jej krostki na brodzie ale gdzies czytalam ze to wlasnie przy zabkowaniu tak jest.
Olu - kupka napewno spomaranczowieje, masz to jak w banku, ja dzis zaserwowalam jabluszko, to pewnie znow wrocimy to zolto-zielonych odcieni...

Hej laseczki!!!
Dawno mnie tu nie było, teraz tez tylko na chwilke wpadlam bo ostatnio nie mam na nic czasu:-(Sąsiad chyba ma remot od 2 dni bo cały dzien tylko stuka albo wierci, mała nie może spać i cały czas marudzi, w nocy to szkoda gadać-coraz gorzej np dzis wstawałan do niej co 1-1,5 h -wykończyć sie można:baffled:nie wiem czy to na ząbki czy coś innego jej dolega. W dzień kiepsko je-cyca to pociągnie dosłownie 2-3 razy i przestaje a za 20 min jakby znowu była głodna:confused::baffled: No i cały czas chce na rączki:-:)sick:
Poza tym wyskoczyły jej jakieś krostki na brodzie i szyjce, myslałam ze to uczulenie ale jak przeczytałam że Jagusia napisala ze to moze byc od ząbków to juz nie wiem. Od kilku dni daję małej sok jabłkowo-winogronowy i moze jest uczulona na winogron??? najgorzej ze ostatnio kupilam jej wszystko z dodatkiem winogron bo jej tak smakuje:tak: chyba sama teraz będe jadla te deserki i piła soczki jesli okarze sie ze to uczulenie:-D:laugh2:
Sorki że wszystko w jednym weątku, ale nie mam czasu powchodzic na inne. Zajrze jeszcze tylko do fotoalbumu zeby zobaczyc jak wasze kruszynki rosną:happy: mam nadzieję ze moja wkrótce sie uspokoi i będe mogła znowu częściej tu zaglądać.

Asiu mojemu z winogronowego soczku wyskoczyłą wysypka na całej buziuni i biedaczek strasznie się drapał a w dodatku spuchły mu usta.
Ale twój skarbeniek jak piszesz prawie wszystko ma z winogronem więc może rzeczywiście to od ząbków

Wiolu ale ja zaczełam dawac jej winogron(sok) od 3 dni no i ta wysypka tez jest gdzies od 2 dni. Teraz juz ma wysypany nawet brzuszek:no:koniec z winogronem!!!!

Wiolu a długo utrzymuje sie ta wysypka po odstawieniu alergentu??? I czy smarowałaś czymś malutkiego? Może ona taka marudna bo ją to swędzi:confused::baffled:

Oj,u mnie to samo co u asi,zero czasu wolnego więc tylko 2 wątki nadrabiam,moze wpadnę jeszcze wieczorem....Oliwierek mial od wczoraj gorączkę,płakał od 19,bolał go brzuszek,niedobra matka zjadła spagetti i pierwszy raz synusiowi nie podeszło...strasznie płakał,przy kąpieli się uspokoił,zasnął na godzinkę a potem do 23 płacz...nosiliśmy go naprzemian,zasypiał tylko z podkurczonymi nóziami,potem znów rozdierający płacz o 1 i 4 w nocy...rano byłam nieprzytomna,mam za swoje:zawstydzona/y: a Darek rano do pracy,na rzęsach chodził normalnie....:sick: Rano zapisałam małego do lekarza,myślałam do tego,że go gardziolko boli,bo nie chciał ssać smoka,tylko ciepłe mleczko z cycusia i tak dziwnie przelykał i pocierał nosek...więc myślałam ze do tego sie jeszcze przeziębił,albo to objaw rosnących ząbków...dodatkowo zrobił w nocy 2 razy kupę,moze to po czopku Viburcol,sama nie wiem ale nigdy nie załatwial się w nocy...Pierwszy raz mielismy takie problemy z Olisiem więc chylę czoła przed mamusiami których dzieci miały często kolki:tak: :szok: u lekarz okazało sie ,że to od brzuszka raczej,gardło tylko lekko czerwone...dostał cebion,wapno i Tantum Verde do gardła,wszystkie objawy przeziębienia moga wskazywac teżna ząbki więc przytrafilo sie razem:ból brzuszka i ząbkowanie...chociaz nie widze narazie żeby coś się wyrzynało i dziąsełka nie są spulchnione:confused: narazie jest ok,mały trochę więcej marudzi ale to na szczęście nie to samo co wieczorem i w nocy było...lecę go nakarmić,bo potem lece do miasta z Darkiem jak wróci z pracy w końcu kupic coś Oliwierowi na Mikołajki:zawstydzona/y:

dziewczyny,jeszcze jedno,macie moze takie termometry jednosekundowe do uszka? dobre to jest? bo własnie chcę kupić,pani doktor zakazała sprawdzac temperaturę w odbycie,mówi że to stary sposob babciny i niewiarygodny,że trzeba w pachwinkach lub pod paszką ale weź zmierz takiemu wiercidupce normalnym termometrem! także muszę opróznić kieszeń i kupić ten elektroniczny....jak to się sprawdza?

reklama
Ja mam zwykły termometr elektroniczny i dzis mierzyłam a raczej "próbowałam":laugh2:zmierzyc wiktorce gorączkę pod pachą ale kiepsko nam to wychodziła bo mała widziała ze coś jej wystaje spod pachy i za wszelką cenę próbowała sobie to wsadzić do buzi:-D
Słyszalam że są takie termometry w postaci PASKA, przykłada sie go do czółka na kilka sekund, ale nie wiem czy są wiarygodne:confused:nigdy nie testowałam.

Do góry