reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Hmmm...Niby tak Zuzia nie robi ale za to często wygina mi się w łuk przy podnoszeniu...I właśnie tak dziwnie się napręża...Jutro idziemy na szczepienie więc chyba spytam o to naszego pediatrę-może też powinnyśmy poćwiczyć...

reklama
Boziu co sie dzieje??? Dlaczego nasze lipcowe malenstwa musza takie meki przechodzic???
Dziewczynkimam nadzieje ze wszystkie wasze maluszki beda niebawem zdrowiutkie i zawsze usmiechniete!!!

My dzisiaj bylismy u lekarza. No i maly najprawdopodobniej nie moze jesc tej formuly, musze juz mu calkiem zmienic n ata delikatniejsz, bo to jest dla dzieci alergikow i kolkowych. No na pewno, jesli chodzi o wiatry t mu pomaga, oj jak pomaga...:-D :-D :-D Ale kupki jeszcze dzisiaj nie bylo, czekam. A jak nie bedzie do jutra to glicerynka pojdzie w ruch. Pan doktor powiedzial ze to nowe mleczko powinno pomoc. Ale tak w rozwoju to wcale mu nie przeszkadza. W 2 tygodnie przybral z 5,9 do 6,45 kg. Wiec rozwija sie w normie.:tak: Kochany chlopczyk:-)

Olu może masz racje z tym wzmoznonym napieciem u mojej Kaji :( poobserwuje ja troche. Na razie tylko 2 razy tak mi sie wygiela, zaciska piastki przy jedzieniu, ale ogolnie jest pogodna.
Upatrzyla sobie prawa strone i z tym tez musze walczyc, ale jest juz lepiej.
Nadal mamy problem z kapiela :( teraz jak juz ja przygotowuje do wody to juz placze a po tm jak jest oszuszona robi sie spokojniejsza. Nigdy nie miala za cieplej wody takze nie wiem co moglo sie popsuc.

Widzę że nasze dzidziusie zaczynają przysparzać coraz więcej zmartwień... Miejmy nadzieję, że to przejściowe:tak:
My byłyśmy w piątek na USG bioderek i lewe określił jako IB, natomiast prawe IIB, założył szynę mojej Niuni i za 4 tygodnie na kontrolę (oczywiście zdejmować tylko do kąpieli), nawet nic nie wspomniał o podwójnym pieluszkowaniu tylko od razu szyna... cały piątek przepłakałam bo nie mogłam patrzeć na to jak Malutka się męczy:-( W końcu nie wytrzymałam i jej zdjęłam, a wczoraj byliśmy - jak to określa mój mąż - u znachorki na masażu, powiedziała, że na razie 3 wizyty i zobaczymy... Ja jestem dobrej myśli, dzisiaj jedziemy na kolejny.

Mój kolega miał taką samą sytuację i masaże pomogły, a jeszcze był taki złośliwy, że po tych masażach poszedł do tego samego lekarza na kontrolę, a ten nie mógł pojąć że w tak krótkim czasie się wszystko unormowało:-D

Izuniu mam nadzieje , ze szybciutko sie poprawia te bioderka u Niuni;-) Tego typu masaze zwykle sa bardziej pomocne niz konwencjonalne metody:tak:

Izula a gdzie robią takie masaże? ja coś czuje że moja mała też dostanie taką szynę bo w te pieluchowanie tak średnio wierzę że poskutkuje. Ja też słyszałam że te masaże to super sprawa i po 3 wizytach jest wielka poprawa ciekawe tylko jak to wygląda i czy jest bolesne dla naszych małych pociech

Asiu ja akurat mam zaufaną osobę, jest mama naszego najlepszego kolegi... Przeważnie na wsi są znane takie osoby, popularnie mówią na nie "babki", a w rzeczywistości są to osoby w wieku naszych babć, które z pokolenia na pokolenie mają przekazywaną wiedzę na temat masażu... Widziałam jak to wygląda, bo trzymam moją Malutką za rączkę, wygląda to jak ugniatanie wszystkich kosteczek, a tam gdzie jest coś chore, to skóra robi się czerwona... Napewno to dzieciątko boli, bo strasznie płacze, serce mi się kraje ale wolę 15 minut płaczu niż szynę przez miesiąc a może dłużej...
Wczoraj jeszcze moja Niunia miała jedną nóżkę krótszą a dzisiaj były już prawie jednakowe:-) Zobaczymy po jutrzejszym dniu...

reklama
Izuniu, na pewno sie wszystko "nastawi" na swoje miejsce:-) Sama mowisz, ze juz troche lepiej to wyglada. Tylko szkoda ze mala musi tak przy tym cierpiec. Biedna kruszynka. trzymajcie sie i powodzenia:-) :-)

Do góry