reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Oj zaczynają się problemy z naszymi dziaciątkami .:-( .Ja tylko na chwilkę ,bo mój szkrabik daje czadu przez tą szczepionkę inon stop go noszę na rękach .O i znowu płacze ,uciekam

reklama
tak dostał już szczepionkę po raz drugi ,tyle że teraz w obie rączusie ,mój mały bidulek .A co do przesypiania to spi całą noc tyle że przez tą szczepionkę jest strasznie marudny i wczoraj miał stan podgorączkowy .A dzisiaj od rana daje czadu i cały czas muszę go nosić na rękach :-( .
jeśli chodzi o ząbki to strasznie się ślini i widać je przez dziąsełka i też dlatego jest poddenerwowany.

Biedniutki twój Oskarek Wiolu:-( Ale swoja droga to baaaardzo wczesnie mu ząbki dokuczają...
Oliwierek cały czas ma probem z załatwieniem się:sick: od soboty brak kupki...pani doktor kazała podawac Debridat,Espumisan,tyle ze Oli nie bardzo chce to łykac i wszystko wypluwa...poza tym musimy juz wprowadzic soczek z jabłuszka i marchewki ale moje dziecko jest niereformowalne i oprócz mleczka mamusinego niczego nie chce wziąć do ust:dry: jak mam mu przetłumaczyć że po soczku pójdzie ładna kupka?;-)

Ja dzisiaj dałam troszke soczku z marchewki i tak wcinała że musiałam siłą wytargać tą flache bo sie bałam ze zadużo jak na 1 raz.Rany ileż tych dzieci z tym wzmozonym napięciem.Ja musze kupić Nadii taką wielgachną piłke do ćwiczeń bo na tym ma przechodzić swoje męki.Teraz byłam sama na rehabilitacji a przedtem z mężem i jak mąż zobaczy te ćwiczenia na piłce to powie że jestem nienormalna i zakaże mi tego :szok:

Biedne te nasze dzieciaczki, szczerze wspolczuje.
Olu mytez mielismy duzy problem z kupka (mam nzdieje ze to juz za nami), od poniedzialku zmienilismy mleczko i dzisiaj poszla piekna, zolciutka rzadziutka kupka. We wtorek tez byla, ale troszk ewymuszona. Ale ty karmisz piersia, wiec musiasz jakos inaczej dzialac. Moze powalcz z Oliwierkiem troszke i sprobuj tych soczkow, na pewno to lepsze, niz jakies swinstwa podawac.
A wczesniej pomagala nam herbatka koperkowa Plantex.

No wiec mi sie tez wydaje ze malej zabki wychodza, bo dziaselka u gory ma rozpulchnione, slini sie niesamowicie, pcha piastki do buzi a smoczkiem od butli szoruje sobie ze bezzebne dziaselka. Od dwoch dni marudnie gada do zabawek, ale nie placze...mam nadzieje ze nie bedzie za duzo plakac i ze nie bedzie bolalo. Budzi die tez znow w nocy i troche marudzi, nie wiem czy to ma jakis zwiazek z zabkami. Ale swoja droga to chyba jednak wczesnie w trzecim miesiacu. Zawsze mi sie wydawalo ze zabki to tak kolo 6 miesiaca wychodza.
Jak dlugo te zeby sie wysuwaja??? Czy ktos wie???

jagusia,mi dzis pediatra powiedziala,ze juz 2 miesiace przed wyrzynaniem sie zebow dzieci juz sie slinia,pchaja raczki do buzi...takze wyrzna sie ok 6 miesiaca ale pocierpimy razem z dziecmi juz troche wczesniej...

Moj z kupka na szczescie problemow nie ma hiihi.To raczej ja mam problem z jego kupka:tak::-D dzis w nocy np. zrobil przy karmieniu taka kupe,ze wylazla z pieluszki i doszla az do lopatek:szok::-D Nie wiedzialam jak sie za to zabrac :laugh2::laugh2:

reklama
Do góry