reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

:-) Michałku wszystkiego naj,naj,naj z okazji ukończenia trzech miesięcy!!!:-)

I przekaż swojej Mamusi,ze na pewno wszystko będzie dobrze!!!I ślicznie się do niej uśmiechnij to na pewno chociaż na moment zapomni o zmartwieniu...:tak:

A my dzisiaj zawieźliśmy kupkę naszej Niuni do badania bo ostatnio bardzo nie ładne robi i też nie wiemy co się dzieje...:-(

reklama
Megii, oczywiscie ze wszystko bedzie dobrze, przeciez musi byc. Ale uwiez mi, doskonale cie rozumiem. My mamy nadal problem z kupkami, na jakis czas sie ustabilizowalo, a teraz znowu sie zatrzymala. Maly dzisiaj, w wielkich meczarniach, zrobil kupke po 4 dniach. On plakal, a ja razem z nim. A najgorsze jest to ,ze pod koniec tej kupki byla krew, wtedy to dopieor sie zdenerwowlam (o juz mi sie plakac chce), zadzwonilam do pediatry, kazal mi malego obserwowac, zmienic formule i jakby jeszcze kupka z krwia byla, a lbo jakby byl jakich anemiczny to na pogotowie. Ale jak nie zauwaze nic tak niepokojacego, to w poniedzialek przyjsc do niego. Mam nadzieje ze bedzie ok. i dopiero w poniedzialek pojdziemy do naszego pediatry, ale przysieglam juz sobie, ze nie wyjde z tamtad dopoki mi nie da czegos na zmiekczenie kupki. Chyba bedzie mnie musial sila wywalic:tak: . A najgorsze jest to ze to nowe mleczko, to jakies dla alergikow ( strasznie drogie) i jest tak cholernie niedobre (smakuje jak drozdze), ze maly nie chce tego jesc i praede mowic nie dziwie sie. Ufff oby do poniedzialku:-(

to ja się podpisuje pod dziewczętami do zyczonek i też myślę że będzie dobrze bo inaczej być nie może!
te niektore mleka faktycznie są okropne...mój szkrabik dostal biegunki...i też chwilami pokazywała sie krew w kupce:no: ale dzięki Bogu powoli wszystko mija i maly zdrowieje,mial chore uszko i możliwe że ta biegunka od tego,poza tym podobno jakiś wirus panuje :szok: w efekcie niewiadomo czy to akurat od ucha...nameczyl sie i już buuu nawet nie wiecie jak się ciesze że wreszcie mu przechodzi:tak:

Jejku ale smutne wiadomości :-(
Zyczę waszy dziecinkom dużo zdróweczka i moc gorących całusków od ciotki wioli .:-)
Martag masz racje ,niech lekarz staje na głowie i zrobi dodatkowe badania maleństwu .Szkoda że mieszkasz tak daleko bo iaczej zaraz bym poleciła ci naszego doktorka który zawsze staje na głowie i każe robić badania jakie tylko możliwe

Ufff, udalo mi sie wcisnac mojemu draniowi to mleczko. No nie calkiem, bo zmieszalam pol na pol z tym poprzednim, no i jakos poszlo. I tak troche marudzil. I nie wiem czy to po nim, czy po prostu sie troszke poluznilo po tej strasznej porannej kupie, ale zaraz po mleczku byl wieeelki glosny bak a za chwile kupka:-) Ale w poniedzialek i tak do lekarza:tak:

U nas też problemy kupkowe...mały robi niezbyt często,nawet co 5-6 dni,a to i tak po Debridacie,czopku i termometrze w pupce...tak było wczoraj niestety,ale kupa była luźna,nie zapieczona,więc nie wiem czemu tak rzadko robi tą kupkę:baffled: :confused:

Zuza kupki robi codziennie bez problemu a czasem nawet 2,3 dziennie i to praktycznie o tych samych godzinach tylko...za każdym razem zarówno forma jak i kolor jest różny!!!Przechodzimy ich całą gamę a(żebyście widziały minę mojego męża jak na taką"luźniejszą"trafi...;-) )Na początku lekarze twierdzili,że to od zmiany mleka bo najpierw przeszliśmy na HA a ostatni na "starsze"-no ale ile można?Wymusiłam wiec skierowanie na posiew...

reklama
My mieliśmy z Michasiowymi kupkami też przeboje. Teraz owe przeboje, kolki i inne bóle brzuszka minęły i to odkąd zaczęłam mu podawać taki syropek na wyciagu z koperku (bo cholernik nie chciał samego koperku pić!). Syropek nazywa się Gripe Water i u nas naprawdę sie sprawdził. Jak juz pisałammały nie ma kolek, akupki są 1-3 dziennie i mniej wiecej o stałch porach. Czasem sa zielonkawe, ale...wiecie, pediatra mówił mi,aby się nie przejmować. Mały ma karmienie mieszane (pkarmu mi brakuje), przybiera ładnie, a zielonkawa barwa kupki może swiadczyc o żelazie z mleka modyfikowanego np. Nie przejmuję sie więc. Oby Wasze dzidzie nie miałyżadnych boleści. Pozdrawiamy!

Do góry