reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Ojej przykro mi ze tak sie maja sprawy z dzidziolkami ale mimo wszystko wierze ,ze jakos to sie wszystko ulozy i dzieciaczki poprostu z tego wyrosna. Wiekszosc takich spraw wczesnie zauwazonych nie zostawia pozniej sladu w dalszym rozwoju i badzcie takiej mysli kochane.ja trzymam za was caly czas kciuki.

reklama
Megi a nie uspokoiłabyś sie jak zsięgłabyś porady neurologa?Bo jest różnica miedzu drżeniem a drgawkami.Ja na początku tez nie wiedziałam jak to nazwać bo mojej Nadii broda nie drży tylko zadrga w 4 sekundowych odstępach ręka i noga tak mocno ze wygina się prawie kręgosłup.A moze ty masz faktycznie tylko drżenie i uspokoiłabyś sie .

Kaju i megii bardzo wam współczuje tych problemów z dzieciaczkami ale wierze że sa przejściowe
i wasze dzieciaczki będą zdrowe.
Kaju czy jestes z okolic Katowic? bo tak pisałaś o tym centrum zdrowia dziecka w Katowicach
jeśli chcesz moge Ci polecić genialna panią pediatrę która leczyła mnie kiedy byłam niemowlakiem a teraz i mojego szkrabika ona tez pracowała w centrum zdrowia dziecka a teraz przyjmuje tylko prywatnie ale jest rewelacyjna wizyta u niej nigdy nie trwa krócej niz pół godziny moje maleńtwo wyprowqadziław rewelacyjnie z fatalnego stanu w jakim nas wypisali z kliniki po porodzie (żółtaczka clapsiella w oczku to taka balteria która wywołuje zapalenie płuc a małemu przez to oko ropiało no i Oliwierek miał znaczną niedowagę skóra po prostu wisiała mu na kościach) lekarka jest nieoceniona zjeżdzają się ludzie do niej z innych miast

Właśnie Kaju jesteś z okolic Katowic? Bo ja tak. A propo mojego Misia to zbyt wiele objawów przemawia za napięciem. Michał nie drży to są wyraźne drgawki wyginające całe ciałko w tył jak w łuk.
Jestem już naprawdę wycieńczona bo cały dzień Michał jest na moich rekach ( jak śpi to w chuście- bo tylko wtedy ją toleruje) a w nocy wstawanie do NIego co godzinkę, czasami mam wrażenie, że wcale nie sypiam. :(
KA milka mówisz może o dr Drzewieckiej ?

Dziewczynki niepokoi mnie fakt ze to juz chyba 3 przypadki podejrzenia tego staniiu napieciowego na naszym bb!!! Ciekawe co tam u Agutka??? Ona tez sie chyba na to skarzyla, co???
Dziewczynki, Kaju, Megii, Agutku zycze wam by w koncu na waszych twarzach zagoscil usmiech i zeby wasze dzieciaczki byly w koncu zdrowe!!!

Czytałam art. do ktorego link zamiescila megii78 i wszystkie objawy ma moja Kaja... chyba są ona zbyt ogólnikowe.

Martag, mojej Kaji tez drzy brodka, a raczej dolna warga podczas karmienia... ale podobno to normalne.

Kaju, grunt to konsultacja u dobrego lekarza! Bądź spokojna i się nie załamuj.
Mnie ostatnio nastraszyli w szpitalu ze Mała będzie miala problemy z bioderkami, ale ostatnie USG stwierdzilo ze bardzo ładnie sie rozwija.

Trzymam kciuki za Wasze dzieciątka!

dziewczyny - koniecznie skonsultujcie z neurologiem to napiecie miesniowe, to tak jak pisalam - bardzo duzo maluchow je miewa ale szybko przechodzi dzieki latwym cwiczeniom. Drzenie brody, nozek jest u takich maluchow jeszcze normalne bo system nerwowy nie jest do konca wyksztalcony.

Moja mala na przyklad zasypia czasami z otwartymi oczkami i podczas tej fazy snu jest bardzo aktywna...rusza raczka. nozka, brodka...pytalam mamy (jak wspominalam - jest neurologiem dzieciecym) - mowila zebym sie nie przejmowala..

Hej ja z sierpniówek, ale moja mała urodziła się w lipcu, więc mam do was pytanko :) Jak długo albo jak często wasze dzieciaczki śpią w dzień i czy zasypiają same i śpią w łóżeczkach, czy raczej jak u mnie na rękach a po odłożeniu gdziekolwiek jest po spaniu.
I co z podnoszeniem główki na brzuszku. Bo u mnie to wygląda tak, że pod minimalnym katem, nie ma z tym problemu podnosi wysoko i utrzymuje jakiś czas, a na całkim płaskiej powierzchnii wkurza się, trochę podniesie, ale więcej się złości i marudzi??
No i w związku z tym, że poruszacie problem nadmiernego napięcia, to czasami też mam wrażenie że moje dziecko często się preży, ale z drugiej strony w tym momencie powinna właśnie świetnie podnosić główkę więc nie wiem czy to się nie wyklucza i preżenie wynika z bolesnych wzdęć??
Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)

reklama
Kasiu najlepiej jesli skierujesz to pytanie do pediatry.Ja w życiu nie pomyślałabym że jest coś takiego jak wzmozone napiecie miesniowe.W sumie to wszyscy stwierdzali na poczatku ze to kolki.A co do spania na rękach to u mnie to samo co u ciebie.Niestety.Kręgosłup mi wysiada

Do góry