reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
A ja dziś nie śpię od 3 rano ,mały nie mógł zrobić kupki ,,biedaczek prężył się i stękał a tu nic i nie mógł przez to usnąć .W końcu dałam mu plantex i ruszyło a do tego jeszcze wspomogłam go termometrem w pupie .A teraz padam i oczy same mi się zamykają

no ja też mam dzis bal od 5 rano,mały marudzi,kupke zrobił sam,ale jak nózki mu do góry z mamą podnosiłysmy,a jeszcze nie umie usypiac sam i trzeba go nosić ::) ma charakterek,bo jak chce mu sie spac a nie może usnąć to drze się jakby go ze skóry obdzierali,robię mu wtedy kokon z kocyka i lulam...poza tym dziś jest zimno i pada to i dziecko i my padamy na pysk przez cisnienie może??????????

dobrze że moja Niunia nie ma takich problemów, małej profilaktycznie codziennie aplikuję herbatkę z kopru włoskiego HIPPA, wystarcza jej 50 ml i kupka jest codziennie i gazuje też nieźle ;D
a od wczoraj ma fazę na spanie, przespała cały dzień, całą noc i teraz dalej śpi, budzi się tylko na karmienie... może rzeczywiście przez to ciśnienie, bo ja też chodzę i śpię...

Bylam na wizycie u lekarza i kazala mi dawac jeszcze ta herbatke hippa, zobaczymy jak u nas to zadziala.Maly byl wazony i wychodzi ,ze na tydzien okolo 200gr przybiera (niecale200) dr. mowi ,ze to nie jest duzo ale tez nie na tyle malo zeby sie martwic.Mam przyjsc za tydzien na kolejne wazenie ::) Juz sie boje :-[

A wczoraj dowiedziałam się od koleżanki z pracy, że dzidziusie kolki mogą dostawać od naszej diety. Jej sąsiadka miała taki problem i jak lekarz jej zmienił dietę to wszystko przeszło...

Dlatego ja wariuję,bo nie wiem co mi wolno a czego nie,oczywiście nie mówię o zakazanych daniach typu schabowy z kapustą,tylko np o brzoskwiniach,ciastkach maślanych,bananach itp...Oliś właściwie nie ma kolek tylko czasem problem z kupką...no i taką kaszkęna buzi.W poniedziałek pójdę do lekarza to się dowiem co to może być...
Aneczko,dostałaś ten Debridat?

ja się przyznaję bez bicia ze biszkoptami zajadałam się już w szpitalu...a ponieważ przez 3 doby nie dali mi nic jeść to normalnie je podjadałam po kryjomu bo mi jęzorek już na wierzch wychodził a żolądek to przyrósł do kręgosłupa  ;) i było to jedyne jedzonko jakie miałam pod ręką ::) teraz też wcinam i ciacha maslane również  :) Mały nie protestuje  ;) ale każde maleństwo inaczej reaguje... :)

reklama
Mój OSKAREK jest na NAN a dziś dał mi czadu od 3 rano do 11.00 .I oczywiście po plantexie przeszło a jutro jadę kupić hipka dla niego żeby bidulek się nie męczył.

A jeszcze zaczęły mu ropieć oczęta i sól nie pomaga .I starym sposobem( po tamtych dzieciaczkach) stosuję herbatę do przemywania oczek która wysusza ropkę a jak to już nie pomoże to pójdę do doktora po maść

Do góry