reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Kaju szurnięta ta baba!!! Jak można tak dziecko faszerować:confused::baffled: No a co do mówienia to wiele dzieci w tym wieku jeszcze nie mówi;-) Róznie z tym bywa ale jak już zaczną to się mamusie zastanawiają skąd te dzieciaki znają tyle słów:tak:Moja bratanicka też późno zaczela mówić, natomiast córeczka mjej koleżanki w wieku 2 lat mówiła pełnymi zdaniami:confused: Obie z moją bratanicą są rówieśnicami więc mam porównanie. Szok, ale obie pannice sie super rozwinęły i teraz obie mają po 7 lat i wszystko z nimi OK. NIe ma powodów do zmartwień. Ale z tym paracetamolem to dogięcie, przecież poźniej to na ból głowy, biedne dziecko będzie brało Tramal bo nic innego mu nie pomoże:szok:

reklama
Wiki ja mojemu na twarda kupke serwuje soczek jablkowy i jablkowo winogronowy, poza tym daje mu tez morelki z hippa, chociaz troche to kwasne ale chetnie zjada i po tym jest duzo lepiej(nawet ja raz zjadlam sloiczek i przy moich mega problemach z zaparciami pomoglo)wiec chyba to naprawde dobre:tak:

WIKI - u nas na "ciezka" kupke pomogl przecier jablkowo-bananowy ze sloiczka:) albo herbatka rumiankowa
Kaja - brak slow na ten paracetamol, taka pani idzie sobie do apteki, kupuje leki bez recepty i faszeruje nimi malenstwo. Ciekawe co jeszcze mu podawala jak taka odwazna. A co do mowienia to prawda, co dziecko to inaczej. Na pewno duzy wplyw ma to czy sie duzo rozmawia z dzieckiem, tkumaczy i pokazuje. Mam kuzynke ktora jest nauczycielka, jej dwuletnia coreczka recytowala nam w lutym "lokomotywe" Brzechwy bez zajakniecia i mowila pelnymi zdaniami a nawet czasami czuc bylo w jej wypowiedziach ironie....
Ale przeginac tez nie mozna:)

Wikunia dostaje co dziennie deserki Hippa jabluszko-banan-brzoskwinia i tez pije herbatki :-),mimo to dzisiaj byl cyrk ,dopiero dzisiaj uslyszalam jak moje dziecko placze.:szok:...nie wiem dlaczego miala problem z kupka dzisiaj moze jutro bedzie lepiej ,mam nadzieje:tak:

Wiki tak czasami jest z tymimkuokami. u nas tez dzisiaj wlasnie problem. Wczoraj nie zrobil a dzisiaj od rana stekal i stakal i nawet przy pierdzeniu sie prezyl. Nie mogl wypchnac. Dostalpalntex i nic, to wpuscilam mu troszk glicerynki no i poszlo i to ile:szok: Mam nadzieje ze to dzisiaj tylko tak i ze wroci do normy:tak:
A z tym mowieniem to tak faktycznie jet. Mojej kolezanki coreczka zaczela mowic jak miala 3 latka ale za to od razu calymi zdaniami. Przedtem nie mowila nawet pojedynczych slow, tylko sylaby:tak:

ja chcialam jej wlozyc czopek glicerynowy ale nie dalo rady bo tak cisnela,ze go wypychala na zewnatrz.:no:...miejmy nadzieje,ze jutro bedzi ejuz ok i Nasze brzdace zrobia mega wielka kupke hehe:szok::laugh2:

Wiki ja mam czopki, ale tez mam glicerynke w plynie. I moim zdaniem to jest lepsze bo dziecko nie wypchnie tak jak czopke zanim sie rozpusci. To jest w takiej malenkiej "gruszce" takiej jak do czyszczenie noska:tak: :-) No i najwazniejsze ze dziala, oj jak dziala;-) :-)

Chyba tez bede musiala nabyc teraz jak bede w Polsce ta glicerynke w plynie.:-).czopki nie spelniaja zadania w tym przypadku..bo ja wpycham a ona wypycha:laugh2::laugh2:

to w plynie kupilam tutaj, lekarz mi powiedzial. a pozniej czopki mi mama z polski przyslala ale i tak uzywam tej w plynie:tak:

reklama
Tutaj mozna zapomniec o czyms takim.:szok:..Jak Wiki byla mniejsza i nie robila mi kupek po tydzien to lekarz powiedzial,ze mam jej malego palca wkladac i wtedy pomoze.kumacie co za IDIOTA!!!!!!! niech sam sobie wklada palca debil jeden...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry