reklama
no tak ale ona juz ok 18 to prawie na rekach zasypia..no ale sprobuje od jutra dawac jej czesciej butle i tym samym moze jakos wytrzyma...ja tez zabawiam,ale jak jest pora spania to nawet bawic jej sie nei chce hehe.
k@siek
Mama dwóch Skarbów:)
My kąpiemy 19 - 19.30 zasypia różnie 20 - 21 a śpi różnie czasem się budzi w nocy a czasem nie ale Adaś jest na piersi.
Aneczko spróbuj Witusia po jedzonku na prawym boczku układać i niech sobie poleży 30 -50 minut. Przywieś mu zabawki z prawej strony łóżka i podeprzyj plecki podusią. Nasz jak tak uczciwie poleży tyle co trzeba to nie ulewa a też mamy z tym problem. Kiedyś to nawet w nocy po karmieniu go tak układałam a potem nastawiałam zegar żeby nie zaspać z wyjęciem podusi. Naprawdę pomaga.
Aneczko spróbuj Witusia po jedzonku na prawym boczku układać i niech sobie poleży 30 -50 minut. Przywieś mu zabawki z prawej strony łóżka i podeprzyj plecki podusią. Nasz jak tak uczciwie poleży tyle co trzeba to nie ulewa a też mamy z tym problem. Kiedyś to nawet w nocy po karmieniu go tak układałam a potem nastawiałam zegar żeby nie zaspać z wyjęciem podusi. Naprawdę pomaga.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
U nas kładziemy spac około 19.30,a Oliwierek zasypia około 20...
A słyszałyscie,że dziecko powinno zasypiac przed 21 bo o tej godzinie uwalnia się hormon wzrostu?
A słyszałyscie,że dziecko powinno zasypiac przed 21 bo o tej godzinie uwalnia się hormon wzrostu?
to zalezy..z przerwa na karmienie 3-4 w nocy a potem spi do 7..dzisiaj pobudke zrobila o 6:30 a poszla spac wlasnie ok 19....ciesze sie,ale to nie jest takie dobre z drugiej strony bo nigdzie wyjsc nei mozna z Wikunia bo zaraz trzeba wracac..:-(.a tak jakby szla spac o 20 to byloby ok..no i spala by dluzej mysle,ze gdzies do 8
reklama
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
WIKUSIU ja tak próbowałam ,położyłam później ,guzik wstał o tej samej porze:-) :-)
Podziel się: