reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

wysylam zdjecia niektorych rzeczy, bo wiekszosc mi nie wyszla a nie mam sily skakac i poprawiac...zmeczylam sie tym. innym razem wkleje

zdjcie12pl2.jpg

reklama
Asmodis, sliczne ciuszki!

W ogole wszystkie te malutkie rzeczy sa strasznie kochane! :)
Az chcialoby sie jak najszybciej moc je zalozyc naszym skarbeczkom :)

Szukałam Dzidziusia -Lidl,biedronka, real, geant, auchan z efektem -marnym!
W sobote przeszłam sie po rodzinnej "wsi" i co w zwykłym sklepie chemicznym kupiłam! 1,5kg-10zł! ;D
Więc dziś piore nareszcie ciuszki dla maleńkiej, dużo tego nie mam bo, po pierwsze nie wiem jaka duża bedzie a po drugie , nie opłaca mi sie teraz kupowac sukienek itp bo jak sie urodzi to "licze" na szaleństwo dziadków ;) a napewno tak owe bedzie wiec nie mam po co teraz kupowac zwłaszcza że sukienki to bedzie nosić pewnie od 3 miesiąca a teraz bedza na topie śpiochy , kaftaniki i bodziaki a tego mam zapas.
Ja kombinezonów na zime nie kupowałam bo wyszłam z założenia że nie wiem jak mała bedzie rosła a na to do zimy jest jeszcze czas żeby kupić.
W jakiej temp. pierzecie pieluchy tetrowe??? bo ubranka piore na praniu recznym-30st , pościel i reczniczki chyba na 40przepiore , ale tetrówek to nie wiem :-[
Dostałam torbe od przyjaciółki idealna do szpitala, wszystko mi się mieści ;Dwiec jutro zaczynam pakowanie ;D

Ja tam wszystko prałam w 40 stopniach i ciuszki i pieluchy i posciele , kocyki itd..a ja własnie torby nie mam..mamy walizki ale z walizką wstyd isc na porodowke nawet z taką malutką wiec musze od tesciow jakąs torbe pozyczyc..i tez zaczne powoli pakowanko ;)

Ja torby tez nie mam, i nie wiem, kiedy bede miala... Mam torbe dla malej, jest taka akurat zeby pomiescily sie potrzebne ciuszki, pieluchy, kosmetyki dla malej, reczniczek, kocyk i rozek. A dla mnie ani kawalka miejsca... Bede musiala wykombiowac jakas druga ;) Na razie rzeczy dla mnie (chociaz nie wszysktie) leza w szafie na dole ladnie poukladane i przygotowane do zapakowania :)

A jesli chodzi o pranie to tetre normalnie, jak reszte, nie ma potrzeby nowych pieluch prac w 90 stopniach, chociaz jakbym miala stosowan tetre normalnie to pewnie bym ja prala wlasnie w 90 stopniach...

;D ;D Jagaa fajną torbę kupiłam w Cerrfour wczoraj.Czarna ,pakowna za 12,90zł. Tam też widziałam dzidziusia,jakby ktoś pytał...Wprawdzie do torby zapakowałam swoje rzeczy,typu szlafrok( dość gruby..nie wiem po co),3 koszule jakbym ufajdała..a wiem co mówie,bo nawet soczkiem można ufajdać,a mniemam że  z cyców lać mi sie będzie to nie zawadzi..wziełam sobie tetre na obkładanie cyców,ręczniki 1 duży,dwa małe,majty poporodowe,pieluchy Bella dwie paczki(kupe miejsca zajeły..)kosmetyki no..i pasi tam chociaż mineralną dorzucić i aparat..no i miejsca na inne rzeczy brak! Więc do reklamówy spakowałam pampersy,chusteczki do pupy nawilżane,Linomag,2 pieluszki terowe jakby co,pare bodziaków gdybym chciała przebrać w moje bo będzie przesikana..albo poprostu coś będzie nie tak...czapeczki takie po kopieli,na rączusie "niedrapki" takie w ciucholandzie kupione za 3 kopmlety 2zł..no i pewnie w praktyce wyjdzie że trzeba bedzie inne rzeczy dowieżć ale to najwyżej mój mąż mi dowiezie.To tylko 3 przystanki autobusem.. :p :p .A mnie jak weźmie to nie biorę tej reklamówy z pampersami,biore torbę a resztą niech martwi się mój....w końcu będe rodzić a on żeby mu sie nie nudziło..będzie dowoził.... :laugh: ;D

reklama
a ja muszę rozpakować torbę dla dziecka, bo załadowałam do niej i podkłady i pieluszki, a skoro to niepotrzebne to po co dźwigać.

ja ciuszki, pościelki itp prałam na 40 stopni + dodatkowe płukanie. przynajmniej na pierwszy raz, bo nie sądzę, żeby później mi się chciało włączać ten dodatkowy program (bo wtedy całość prania trwa około 2,5 godziny). za to pieluchy tetrowe wyprałam na 90 stopni, bo byłam ciekawa jak się używa tej temperatury ;) i czy nic się z tetrą nie stanie. nic sie nie stało :)

Do góry