reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

K@si@ jak bedziesz miała chwilunie by cos napisac to daj cynk czego wogóle nie użyłas w szpitalu a co ci było niezbędne :)

Ja sie dzisiaj pakuje ::) wole mieć przygotowane bo w pośpiechu potrafie samej siebie zapomniec a co dopiero jakbym miała w trakcie skurczów sie pakować ::)

reklama
wlasnie K@si@, jak bedziesz miala chwilke to napisz

mam pytanie, chodzi mi o te majtki jednorazowe. zastanawiam sie jaki rozmiar kupic. np. jak nosisz 38 to jaki kupic 40, 42 czy jaki?

mada78 pisze:
Frutisku, jak możesz to podaj link do aukcji a jak juz zakończona to nick sprzedajacego bo cena tego łóżeczka kusząca :)

A więc sprzedawca z allegro to bettina27. ja kupiłam łóżeczko licytowane za 153zł podaję link:
http://www.allegro.pl/item115919962__lozeczko_klups_radek_x_z_materacem_.html tylko tam jest inny materacyk,ale uzgodniłam z Panią że zamiast tego materacyka dołoży mi materac Gryko-kokos LUX.. i podała mi link (też jej aukcja,tylko z innym lepszym łóżeczkiem) : http://www.allegro.pl/item114631854_hurtowo_lozeczko_radek_vii_klups_extra_materac.html
Tam można poczytać o tym super materacu.ja wybrałam właśnie opcję po jej namowach (zwykłe łóżeczko+super materac). Cena 173zł za wsio...

Dzieki Fritusku, jeszcze jutro pojedziemy do sklepu gdzie podobno taniej niz na allegro i zobaczymy co zrobimy ::)
mam pytanko czym sie różnia te materace: kokosowopiankowy, kok-gryczany, kok-piankowo-gryczany i jeszcze jakies kombinacje z tych trzech materiałów???
ja nie wiem jak róznica miedzy kokosem a gryka a panie w sklepach tez nie bardzo potrafia mi to wytłumaczyć , kwitując ze wszystkie sa dobre ::) jezeli tak to po co te różnice cenowe???

ja kupiłam materac gryczano-kokosowy. raz, że to naturalne wypełnienie, dwa, że twardszy a pianka lubi się jednak "ugniatać". ponoć te gryko-koko bardziej się sprawdzają i są zdrowsze, ale ponieważ nie wypróbowałam jeszcze to trudno mi powiedzieć. między gryko-koko a kokosowo-piankowym materacem u mnie w sklepie była różnica 5 zł to się nie zastanawiałam długo ;)

Daje cynk :) co do rzeczy do szpitala:
to co było potrzebne i się przydało czyli:
-majtki jednorazowe rozmiar 40 koleżanka dużo większa też kupiła 40 bo ten kolejny jej spadał
-wkłady bella są ok można je chwilami nosić nawet bez majtek dzięki czemu łatwiej wietrzyć krocze (zużyłam dwie paczki, ale zawsze mąż może dowieźć)
-koniecznie ręczniki papierowe do podcierania, bo zwykły po jednym użyciu do niczego by sie nie nadawał
-wkładki laktacyjne w szpitalu mi sie nie przydały, ale to sprawa indywidualna
-dobrze mieć koszule do karmienia na zmianę bo po porodzie pot spływa strumieniami, a do tego są upały
-szlafrok niekoniecznie, u nas do tatusiów trzeba było wyjść a i tak nikt szlafroków nie używał
-laktatora szpitalnego używałam raz, ale to bardziej żeby sprawdzić czy coś mi w ogóle leci i jak

A co do rzeczy dla dzidziusia to w naszym szpitalu nic nie było potrzebne, ale i tak kazałam tatusiowi dowieść pampersy i chsteczki, bo jak dzidzi zrobiło tylko siku to można było samemu przewinąć, można też wziąść skarpetki, bo w szpitalu daja kaftaniki i rożek. Tak będzie można go rozpakować i założyć tylko skarpetki.

Mam nadzieję że informacje się przydadzą, jakby co to pytajcie :)

reklama
Do góry