reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Wielkie dzięki Domonique zaraz jade znow do sklepu i kupie elektryczny nie ma co 20 zł a 130 to jest róznica..a pieluchy jakie kupujecie i jakis zapas na początek?? ja kupiłam dzis pampersy newborn..no i czy kupujecie smoczek bo ja kupie na wszelki wypadek tylko niewiem jaki tyle tych smoczków do wyboru...

A ja przy okazji wizyty na USG wstapilam do ciucharni :) i kupilam dla malej:
- takiego fajnego letniego rampersa w kratke
- bluze niebieska z kapturkiem
- spodnie dresowe bezowe z frotki
Za wszystko dalam 10 zl :)

A oprocz tego w dzidziowym sklepie kupilam:
- 2 opakowania platkow mydlanych do prania ciuszkow dla niemowlat
- opakowanie proszku Jelp (na probe)
- termoopakowanie z Canpolu (wiem, ze jest bardzo przydatne i w moim przypadku na pewno bedzie uzywane)
- myjke z Canpolu z fortki

Czekam az mi przyjdzie podgrzewacz zamowiony na allegro :) Nie moge sie powstrzymac przed kolejnymi zakupami dla mojej kroweczki ;)

Sandra, do termoopakowania z Canpolu najlepsze są (daja sie bez problemu włozyć i wyjąć ;)) szklane butelki Canpol lub NUK, bo np. Avent plastikowy się klinuje (wiem, bo sama mam to termoopakowanie i już musiałam "wykręcać" butelkę Aventu, więc zakupiłam szklaną (chyba NUK 250ml, ale mam ja w domu, wiec nie mogę sprawdzić) i nie ma tego problemu).

No ja juz dla swojej królewny mam wszystko (no termometru mi jeszcze brakuje..) ale teraz sie musze brac za pakowanie swojej torby..bo nigdy nic nie wiadomo..ja tez dzis wstapiłam do ciuchlandu i zdązyłam wygrzebac jedne fajowe portusie z haftem i sukienunie za 2,50 obie rzeczy ..wiecej sie nie dało bo chłop moj mnie poganiał i ciągnął do domu (ale ja tam jeszcze jutro wróce ;)  i w spokoju pogrzebie ;D) pozdrawiam

;D ;D ;D
ja tam do grzebalnika to swojego "chłopa'' nawet nie zabieram bo bym nic nie wygrzebala a tak mozna spokojnie i pół godziny poszukac czegos fajnego.jak będe jutro wracac od lekarza to tez sobie pójde cos wygrzebac :)

Dzieki Dominique za rade :) Nie mam jeszcze butelek, wiec zakupie w takim razie takie waskie,standardowe, a nie te wieksze jak np. z Aventu.

Witajcie sierpniowe Mamuśki ;) wpadłam na chwilkę z wrześniówek bo mam takie pytanko, czy macie już rozłożone łóżeczka dla dzidziolków? bo zabobony (które mnie strasznie wkurzają) mówią żeby nie rozkładać łóżeczka przed narodzinami maleństwa, ale z drugiej strony słyszałam,że łóżeczko tym bardziej jak jest nowe albo odmalowane powinno sie wcześniej rozłożyć bo zawsze śmierdzi albo farbą albo po prostu nowością i dlatego powiino wywietrzeć i "przesiąknąć" domem.

Jak tam u Was?

Pozdrawiam

Witaj Mycha,

my lozeczka jeszcze nie kupilismy, ale np. mamy wozek, ktory stoi zlozony i czeka na maluszka :) Ja tam w zabobony nie wierze. Jak ma byc dobrze to bedzie :)

reklama
Czesc Mycha :)

Ja tam tez nie wierze w zadne zabobony :) Lozeczko poki co w garazu, wiec w ogole sie nie przejmuje, bo jeszcze trzeba je jeszcze raz pomalowac, a zlozymy pewnie w ostatniej chwili :) Wozek w szafie, tez zlozony czeka az przyjdzie jego czas :)

Do góry