reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Sama nie wiem jezeli chodzi o wanienke, ale raczej sie zdecydujemy na prosta, duza wanienke i do tego stelaz, zebym mogla kapac w sypialni, a pozniej bede wstawiac wanienke do wanny jak juz mala bedzie siedziec :) Widzialam takie fajne siodelka na przyssawkach do wanny z roznymi gadzetami do zabawy dla maluszka :) :) :) wiec umili sie jej jakos kapiel :)

reklama
Ja wiem ze to wątek dla dzidzioli naszych ale pytam teraz o potrzeby mamuś ;D
ogladałam właśnie na allegro staniki do karmienia (na początku miałam nie kupowac no ale... ::)) i kurde są już od 9-11zł
http://www.allegro.pl/item113169061_stanik_do_karmienia_75b_bialy_a_inne_rozmiary_.html
wiec mozna sie skusić , tyle że cholera nie wiem jaki rozmiar bo mój biust do baloniastych sie nie zalicza teraz ale nie wiem co bedzie za miesiąc a znowu niechce na ostatnia chwile zostawiać i mamdylemat bo nie wiem jaki rozmiar kupić ::)
i jeszcze jedno, kupujecie może jakieś majtory ściagajace lub pas po porodzie bo ja nie wiem co lepsze ::)???
Joaśmoże ty cos doradzisz bo majtki jeszcze w miare normalnej cenie ale za pas juz trzeba dać ok.60 zł!!!
no i oczywiście znowu problem z rozmiarem ::)

mada78 pisze:
Ja wiem ze to wątek dla dzidzioli naszych ale pytam teraz o potrzeby mamuś ;D
ogladałam właśnie na allegro staniki do karmienia (na początku miałam nie kupowac no ale... ::)) i kurde są już od 9-11zł
http://www.allegro.pl/item113169061_stanik_do_karmienia_75b_bialy_a_inne_rozmiary_.html
wiec mozna sie skusić , tyle że cholera nie wiem jaki rozmiar bo mój biust do baloniastych sie nie zalicza teraz ale nie wiem co bedzie za miesiąc a znowu niechce na ostatnia chwile zostawiać i mamdylemat bo nie wiem jaki rozmiar kupić ::)
i jeszcze jedno, kupujecie może jakieś majtory ściagajace lub pas po porodzie bo ja nie wiem co lepsze ::)???
Joaśmoże ty cos doradzisz bo majtki jeszcze w miare normalnej cenie ale za pas juz trzeba dać ok.60 zł!!!
no i oczywiście znowu problem z rozmiarem ::)

ło raju.. mi wyszło, że powinnam sobie "lajsnąć" stanik o rozmiarze 85 D ::) myśląc przyszłościowo jak mi się cycki wypełnią mlekiem
matko, a przed ciążą miałam 75C...
chyba pójdę do jakiegoś bieliźniarskiego i poprzymierzam...
majtek ściągających nie kupuję na pewno przed porodem, potem się zobaczy...

Stanika do karmienia nie kupie, poniewaz NIE MA TAKICH ROZMIAROW!! Nikt nie mysli przeciez ze sa na tym swiecie kobiety o ogromnych biustach i ze fajnie by bylo, jakby ktos dla nich tez staniki produkowal...W tej chwili mam rozmiar 85H i gdzie ja mam na siebie stanik do karmienia dostac?? Nie istnieja takie, najwieksze jakie znalazlam byly w rozmiarze 80G - troche przymale i za jakie pieniadze!! Za 130 zeta!! Wiec chyba skonczy sie tym, ze bede chodzic w tych stanikach, ktore mam teraz (i tak sa przymale, ale mam to gdzies).

Karoo, nie mozna nosic przymalych stanikow w czasie karmienia - szczegolnie na poczatku, bo prowadzi to do zastojow- niestet wiem cos na ten temat. Lepiej juz byc bez. Potem trche sie piersi zmniejszaja, uwierz mi.

Karoo przypomnialam cos sobie - sa takie koszulki sportowe - niby staniki do swiczen. Wiem, ze moje kolezanki z powodzeniem cos takiego uzywaly zamiast tych do karmienia. Trzymaj sie "Cycatko".

Właśnie też się zastanawiałam czy taki pas poporodowy to cos daje, ale może zaopatrze sie w majtki ściągające, w końcu będzie jeszcze ciepło a nie chciałabym aby mi sie sadelko pociążowe wylewalo spod bluzki. A po pologu będę biegać na silownię ;D

a ja się wzięłam w końcu za pranie dzidziusiowych rzeczy :) taka pogoda, że az żal nie wykorzystać, skoro rzeczy schną z błyskawiczną prędkością. pościelki już poprane w proszku Dzidziuś. Za chwilę popatrzę co z ciuszkami, ale te chyba w Loveli - mam próbki ::)
w tym tygodniu ruszam ostro z zakupami (znaczy jak zasiłek z ZUS przyjdzie) - pieluszki, kosmetyki, ubranka na wyjście małego ze szpitala.
no i wypadałoby kupić w końcu przewijak i wanienkę - tu już się nie ma co zastanawiać bo czasu coraz mniej...

Hejka ja dzis juz zakupiłam prawie wszystkie kosmetyki , pieluchy itd ale zastanawiam sie nad termometrem niewiecie czy te elektryczne sa ok bo ponoc dobre są tez te do ucha ale akurat w sklepie ich nie było i babka powiedziała, ze sa mocno drogie...hmm pozdrawiam

reklama
Do mnie ma przyjść na dniach pieniążek ze zwrotu podatku z Urzędu Skarbowego (bo już przestałam mieć nadzieję na zaległe 750zł z pracy przed porodem :() - 500zł około, więc postanowiłam zakupic sobie na allegro (oprócz koszul) poduszkę do karmienia. Dzieciate koleżanki bardzo chwalą ten wynalazek, nawet do karmienia butlą podobno świetnie się sprawdza. Znalazłam taką: http://www.allegro.pl/item112979603_nowa_poduszka_do_karmienia_model_m_monogram.html.

Co do prania dzidziowych "szmatek", to jutro będę kontynuować, bo do tej pory, przez awarię pralki, zrobiłam tylko jedno. Aha, kupiłam w hipermarkecie za 10zł taki siatkowy worek na suwak, do prania drobnych rzeczy (można w nim nawet w 90stopniach prac), który u mnie się idealnie sprawdza, bo mielismy przypadki, że małe rzeczy (np. moje stringi, boshe - 100lat temu to było ;)) wciągały się w bęben. A tak to nie ma strachu, że jakaś miniskarpeteczka czy cóś zaginie ;)

Do góry