reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
A to rozek zamowiony na allegro :) Jest sliczny.
A tak w ogole to bedziecie prac rozki przed pierwszym uzyciem ???

;D Siemanko Sandra..niezła lasencja z Ciebie.Sportowa,odlotowa mamusia ....Ja też jutro idę na ciucholandy! :p A co do prania..to ja piorę wszystko( pościel,rożek też..) oszczędziłam tylko wypełnienie czyli kołderkę i podusię.Zastanawiałam się ..ale w końcu podjełam decyzję..PIORĘ! ale wszystko...kwestia podejścia...może jednak nie należałoby przesadzać... ::)

Sandra zdobycze sliczne , musze sie przejsc jednak po ciucholandach i cos poszperac , najbardziej podobaja mi sie spodenki w rozowa kratke , pelny odlot ;D

Sandra super ciuszki :) ja żałuję, że u nas nie mam gdzie sie przejść...

a prać będę wszystko (jak już zakupię), rożek i pościel też, z wyjątkiem wypełnienia do pościeli

WITAM!!! skoro juz u lipcówek sie rozdwajają to ja chyba zacznę tez robic zakupy bo ten czas leci do przodu nawet nie wiadomo kidy.
tez poszłam dzisiaj do grzebalnika i za 4 zł kupiłam 5 bodziaków i 2 pajace i starszej córce wygrzebałam super koszulki 4 szt za 2,5. chciałam cos na siebie ale nic nie było na wieloryby :)

edie[/b] mogłabyś zmierzyć te swoje bodziaki? bo za chwilę zgłupieję normalnie...

Leyna, miła zmierzę, ale musze wygrzebać z pudła! Ale one nie są takie małe... mój Stasio będzie duży, już widać... ale te bodziaki są super, rozmiarówka będzie ok, nie martw się. Cóż, może na miesiąc, ale się tym nie martw - w końcu ich jest tam ledwie 7 sztuk.nawet jak wystarczą Ci na 1,5 miesiąca. Zresztą ja nie kupuję wogóle nic na 52cm, tylko kilka na 56 i od razu na 62. Na 56 (czyli angielskie 0-3 miesiąca bądź new born) nawet jak mały urodzi się 56cm to i tak starczą na 1 - 1,5 miesiąca.... a te 3-6m po prostu na początek będą za duże....

Ach dziewczyny i koleżanka rekomendowała mi do prania płatki mydlane - podobno gorzej się używa niż Lovella, ale niewspółmiernia cena....

dzięki edie :)

no to ja jednak mimo wszystko będę celować w rozmiar 3-6 m-cy, bo na 56 cm to prawie w ogóle nie będę kupować ciuchów, co najwyżej pojedyncze sztuki - Piotruś ma po kim być duży :p

A ja dziś byłam u pani doktór, która stwierdziła, że maluch na bank nie dotrwa do 40 tygodni :))) nastawia nas na poród w pierwszym tygodniu sierpnia :))) a zatem w 37/38. To już bezpiecznie. Dlatego cieszę się, ze mam trochę rzeczy na 56cm, bo wygląda na to, że się przydadzą.

Leyna mnie uczulali na jedno - zbyt duże rzeczy mogą się zwijać czy rolować i niestety uwierać babika. I podrażniać młodą skórkę. Zastanów się - może lepiej zorientować się mniej więcej po usg pod koniec ciąży jaki będzie Wasz synek i wówczas podejmiesz decyzję. Nie warto oszczędzać na takich rzeczach.

A coż mały będzie wyrastał z dnia na dzień - ja się z tym liczę. A ciuszków mam dla niego mnostwo, bo chcę meić tyle, żeby pralkę spokojnie pełną nastawiać :))) W końcu to tatuś u nas w domu pranie robi. Liczę też, że niania to wszystko już będzie prać, szykować i prasować :) bardzo liczę na jej pomoc, bo mi coraz trudniej się ruszać. A po porodzie to już wogóle ciężko mi to sobie wyobrazić...

reklama
hmm, nie zostałam dobrze zrozumiana :) to nie jest tak, że ja chcę oszczędzać na małym. ja po prostu uważam, że on się urodzi duży jak wszystkie dzieci w naszej rodzinie: ja byłam długa, mój mąż też był wielki; kuzynka rodziła dzieciaki o wadze 4650 i 4600 i o ciuszkach w rozmiarze 56 to w ogóle mogła zapomnieć. dlatego ja celuję w rozmiar 62 cm, a ponieważ te early days w rozmiarze 0-3 m-cy są jak nasze polskie 56 to nie będę ich kupować, bo wolę większe. w rozmiarze 56 cm mam kilka ciuszków, zresztą bodziaki dla małego jak się urodzi chcę całe rozpinane z przodu, żeby łatwiej było zakładać, bo ja niezgrabna jestem ;)
na razie mały na usg wygląda idealnie na swój termin. szczerze mówiąc nie stać mnie zbytnio żeby kupować małe ciuszki, których nigdy młody nie założy. a jak się urodzi mniejszy to nie problem iść dokupić parę ciuszków - obok szpitala jest hurtownia czynna 7 dni w tygodniu :)

Do góry