reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Leyna, pomierzyłam te swoje early-days'y ;) I tak - body w rozmiarze 0-3 miesiące ma 36 cm długości (mierzona pośrodku) i 22 cm szerokości (mierzona pod pachami), a body na 3-6 miesięcy: 39 cm długości i 24 szerokości. Nie wiem czy tyle mają na "świeżo", bo te są na pewno po kilku praniach.

reklama
;D ; Witajcie...do mnie wczoraj właśnie dotarła pościel...w pszczółki ( naprawdę jest kochana!) z rożkiem...na moją wspaniałą kołderkę z podusią (antyalergiczną :p powiedźmy).Rzomiar jak tak patrzę to dość konkretny 135/100 !W łóżeczku to podwójnie można złożyć..w sam raz na zimę( bo u mnie dramat...w tymdrogim lokalu.. :-[ ). No i siostra przysłała mi paczuszkę z Szwecji.Pełno ciuszków..wprawdzie mało różów,wszystko używane..ale w dobrym stanie.nawet poprałam,poprasowałam... Tak patrzą już duzo mam....ale ciągle mi mało.... ;D.. ciągle czegoś brak....

dominique.p pisze:
Leyna, pomierzyłam te swoje early-days'y ;) I tak - body w rozmiarze 0-3 miesiące ma 36 cm długości (mierzona pośrodku) i 22 cm szerokości (mierzona pod pachami), a body na 3-6 miesięcy: 39 cm długości i 24 szerokości. Nie wiem czy tyle mają na "świeżo", bo te są na pewno po kilku praniach.

o dzięki :) czyli już wiem, że muszę celować w rozmiar 3-6 m-cy :), bo te mniejsze to taki polski rozmiar 56
wolę ciut większe, żeby małego nie obciskały i pielucha się zmieściła niż małe
zresztą te małe to właśnie mam...

mada78 pisze:
Jeżeli macie juz jakieś pościele to dajcie cynk jakie jakosciowo są z Mamo-tato a jakie z Darland, bo cenowo nie róznia się bardzo ale nie wiem jak z bawełenka czy jest mięciutka itd.

oj nie wiem... niby te bawełny mają atesty
coś mi się kojarzy, że któraś z lipcówek kupowała pościelkę z Darlandu - trzeba by zapytać dziewczyny jaka jest jakościowo

Wydaje mi się, że co sprzedawca, to inna pościel. Ja mam jeden komplet, który dostałam w prezencie. Jak wyjęłam ją z opakowania, to się aż przestraszyłam, taka była sztywna brrr.... Ale po upraniu i wyprasowaniu okazało się, że jest miła i mięciutka, więc widocznie tkanina była czymś zaimpregnowana. Teraz czekam na zamówiona pościel z Darlandu, jak przyjdzie i obmacam, to dam znać jaka jest ;)

Ja mam jak narazie jeden komplet poscieli żółtą w krasnoludki ;D a reszte uszyje mi mama nakupimy kilka przeróznych materiałow i wyjdzie z tego kilka kompletów no i napewno bedzie ciut taniej..pozdrawiam :D

A ja nie mam jeszcze poscieli - kupimy pewnie na poczatku sieprnia. Chyba kupie posciel w neutralnym kolorze i wzorku ;) zeby do scian pasowala ;) - kolorek jakis np. ecru albo delikatna pistacja.

Bylam dzisiaj z mamuska w Bielsku (ta, ze wsi do miasta, hehe), bo musialam zrobic badanie krwi i moczu (oczywiscie o glukoze zapomnialam zapytac) i przy okazji zamowilam sobie cudna kanape do sypialni - trojeczka, kolorek delikatna pistacja (ale bardzo delikatny odcien), material skoropodobny (wyglada jak skora, ale przy malym dziecku praktyczniejszy, bo mozna umyc i plam nie bedzie), rozkladana do przodu - wiec robi sie z niej duze malzenskie lozko i przede wszystkim bardzoooooooo wygodna - zdazylysmy wyprobowac w sklepie :). Wzielam sobie na raty, bo nie nalezala do najtanszych a z kasa ostatnio tak sobie...Ma byc za jakies 2 tyg. To prawie remont dobiegnie konca :)

Po drodze wstapilysmy do ciucharni ;) i kupilysmy dla malej za 22 zl:
-2 pary spodenek (jeansy i takie cieniutkie rozowe)
-bluzeczke
-bluze z Kookai
-bodziak w serduszka
Wszystko jak nowe, same firmowki. Wlasnie je wypralam i wywiesilam. Jak wyprasuje to zrobie foteczki i wkleje :)

Co do tych bodziaczkow z early days ja mam na 0-3m, ale porownywalam je z innymi i czesc jest tak jak z innych firm na 56cm, a z innych na 62cm. Ale wydaje mi sie, ze lepiej kupic te wieksze. Ja dostalam od 'tesciowej', wiec narzekac nie bede ;)

No to tak jak ja Sandra duzo ciuszkow mam z ciuchów i wszystko prawie jak nowe...np ostatnio kupiłam cudne porteczki rózowe w krateczke z H&M..tylko ja kupuje wszystko juz większe zeby miała za rok na lato bo napewno jak sie urodzi to nie bede miała czasu na latanie po ciuchlandach a na zime to mam 100 ciuskzow po bratanku..własnie dzis poprałam i moze zrobie fotke to wam pokaze jakie fajoskie rzeczy mozna wygrzebac i srednio wychodzi 1- 2 zł za ciuszek ..pozdrawiam ;D

No jak sie ma ciuchlandy wagowe to napewno taniej a jak wycenione(jak u nas) to za 2 zł to nawet szmatki do okien nie kupicie :mad:
ja po szkole wpadłam do hurtowni Juta(wcześniej o niej pisałam ) i pokupiłam bodziaki, koszulki, śpioszki , kaftaniki i zostawiłam 80 zł.Narazie kupuje niemowlacze ciuszki , czyli rozm. 62-8 bo większe sa typowo chłopiec/dziewczynka i bym musiała ukrywac przed reszta świata ;) a po za tym znając mamę i siostre nie potrzebnie wydałabym kase bo one mnie zaopatrza na zapas 10 lat jak tylko małe sie urodzi i będą wiedzieć czy to dziewczynka czy chłopiec ;) ;D ::)
A jutro jeszcze jade(jak będzie mi się chciało) kupie okrycia kąpielowe bo takie słodziusie sa za 20 zł ;D

reklama
Do góry